Voorbeschouwing VVSB - Quick
09 dec

09 december / Het eerste

Het affiche van de laatste wedstrijd voor de winterstop is VVSB tegen het Haagse Quick.

Op de Boekhorst zal er Zaterdag om 15:30 afgetrapt worden.

A.s zaterdag speelt ons elftal onder-23 uit tegen Sporting Leiden aan de Smaragdlaan 97 in Leiden.

Dit nieuw opgerichte talenten elftal, als onderdeel van het plan ‘Versterking prestatievoetbal VVSB’, moest starten in divisie 4D. De competitie kent 8 ploegen en een half seizoen per competitie.

Speelronde 17 bracht JOS Watergraafsmeer naar Noordwijkerhout. In de wedstrijd die vervroegd werd wegens het Nederlands Elftal kwam VVSB al snel op achterstand door een benutte strafschop van Raymond Fafiani. VVSB liet zich niet van de wijs brengen en bracht voor rust via Danny Bakker de score weer op gelijke hoogte. Na rust bleek topschutter Leroy George opnieuw goud waard voor de paars-gelen met drie doelpunten. Ian van Otterlo en tegenstander Malcolm Esajas bepaalde de eindstand op 5-2.

• Rondom alle velden is het verboden te roken.
  • Roken is alléén toegestaan op het plein voor de hoofdingang, zie plattegrond.
  • Het overdekte gedeelte bij de hoofdingang is ook rookvrij.

Bijna op de helft van de competitie brengt ons komende zaterdag de nummer 2 tegen de nummer 13 van de ranglijst, oftewel VVSB tegen JOS Watergraafsmeer.

Om 13:00 uur zal er afgetrapt worden.

De staf van het vlaggenschip van VVSB is op zoek naar cameraman/vrouw die de thuiswedstrijden wil filmen t.b.v. de videoanalyse. Op basis van deze beelden kan de staf analyseren wat er goed gaat en wat er nog beter kan in wedstrijden.

De wedstrijd van ons eerste elftal van zaterdag 3 december is vervroegd vanwege de speeltijd van Oranje. De WK wedstrijd tegen de VS vangt aan om 16.00 uur en daarom is in onderling overleg besloten de wedstrijd te vervroegen.

Uiteraard kan je na afloop van ons eerste de 1/8 finale aanschouwen in Veld7!

Tot zaterdag!

De laatste uitwedstrijd van 2022 is met een klinkende overwinning voor VVSB afgesloten. Een half dozijn treffers werd er geproduceerd in Oss en ook de welverdiende ‘0’ achterin werd gehaald. Via Danny Bakker en een eigen doelpunt kwam VVSB al snel op een comfortabele 0-2 voorsprong. Vlak voor rust waren het Leroy George en Jesse van Nieuwkerk die de score op lieten lopen. Diezelfde George en Ian van Otterlo bepaalden de einduitslag in de tweede helft.

En we gaan gestaag door. Vandaag kunnen we melden dat onze boomlange spits Jesse van Nieuwkerk zijn contract heeft verlengd. Jesse heeft het na zijn overstap van Sparta Nijkerk uitstekend naar zijn zin bij onze club. Daarom is een tweede seizoen dus helemaal niet zo’n verrassend gevolg. Toch is de focus natuurlijk eerst nog gericht op het lopende seizoen. Nog drie wedstrijden te gaan om vervolgens na de winterstop weer af te trappen met het trainingskamp in Spanje. Gefeliciteerd Jesse!

In vervolg op eerdere berichtgeving, volgt nu een van de belangrijke posities van sluitposten in onze selectie. Onze keeper Ruben Valk is de eerste keeper met contractverlenging. Hij is een echte VVSB-er, dat kan wel gezegd worden. Hij gaat alweer op voor zijn 9e seizoen komend jaar. Dat is toch mooi nieuws, gefeliciteerd Ruben!

Voor VVSB staat de laatste uitwedstrijd van 2022 op het programma. OSS’20 wacht in Oss de Noordwijkerhoutse formatie op voor de allereerste ontmoeting in de geschiedenis. Het is de vraag of VVSB de reeks van 5 overwinningen op een rij kan doorzetten of dat OSS’20 de reeks van 6 wedstrijden niet weten te winnen kan doorbreken. Ook deze wedstrijd wordt op zaterdagavond gespeeld. In Oss wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Enthousiast kunnen we melden dat Trainer Wilfred van Leeuwen ook komend seizoen als hoofdtrainer voor onze groep staat! De Technische Commissie en het Bestuur kwamen afgelopen week een contractverlenging van 1 jaar overeen. De ingezette beleidslijn met het eerste en het elftal onder-23, de resultaten van beide teams, de ontwikkelingen van spelers en talenten en de prettige en constructieve samenwerking gaven daar alle aanleiding toe.

Op 16 december organiseert Welzijn Noordwijk het Vrijwilligersfeest 2022 voor de gehele gemeente Noordwijk. Alle vrijwilligers zijn hiervoor uitgenodigd. Dit jaar wordt dit feest gehouden in de kantine (Veld 7) van VVSB! Het begint om 20.00 uur.

Nadat VVSB vorig weekend bij DEM met 2-4 wist te winnen, hebben de Noordwijkerhouters deze score ook weten te behalen tegen HSC’21. De wedstrijd kenmerkte zich vanwege het eenrichtingsverkeer richting het doel van de gasten. Leroy George was met de eerste twee doelpunten zeer belangrijk. Ian van Otterlo en Enzo Huntink zorgde ervoor dat al na een uur de stand flink werd uitgebreid. Jules Stokkers maakte de score iets dragelijker door nog tweemaal raak te schieten.

Zaterdag om 18:00 uur staat de thuiswedstrijd tegen HSC’21 op het programma. Na de dikverdiende overwinning bij DEM blijft VVSB onveranderd meedoen in de top van de ranglijst. Het gaspedaal werd in het kwartier na rust volledig ingetrapt en met 3 doelpunten werd de basis gelegd voor de uiteindelijke 2-4 overwinning. Zoals in veel voorafgaande wedstrijden waren er ook nu weer verschillende doelpuntenmakers. Leroy George, Danny Bakker, Richelo Fecunda en Ian van Otterlo wisten het Beverwijkse doel te vinden. Prima voetbal gecombineerd met gretigheid en spelplezier vormden de ingrediënten voor een aantrekkelijk spelend VVSB dat momenteel de 2de plaats op de ranglijst inneemt.

Black Friday, Sinterklaas en Kerst in aantocht! Dat betekent dat er toch weer extra aankopen worden gedaan. Als je dat via SponsorKliks doet, dan steun je daarmee vanzelf ook VVSB. Bijna alle bekende winkelketens staan vermeld en als je via deze weg naar hun site gaat, ontvangt VVSB een percentage van het aankoopbedrag.

VVSB toonde zich op zaterdagavond in Beverwijk zeer effectief in het eerste kwartier na rust. Drie snelle doelpunten achter elkaar van Leroy George, Danny Bakker en Richelo Fecunda zorgde ervoor dat de wedstrijd al vroeg in het slot werd gegooid. DEM deed nog wel wat terug via Timo Wolters, maar Ian van Otterlo zorgde ervoor dat voor VVSB de marge weer vergroot werd. In de slotminuut werd het nog 2-4 wat een spectaculaire tweede helft deed doen eindigen.

Na de derde overwinning op een rij wacht VVSB nu een uitwedstrijd tegen het Beverwijkse DEM. Kunnen de paars-gelen de lijn doortrekken en voor ‘Vier op een rij’ gaan? Of zegt de thuisploeg een halt toe en zorgen zij ervoor dat rivaal ADO’20 nog meer ruimte op de ranglijst krijgt? Ook deze wedstrijd wordt op zaterdagavond gespeeld. Aanvang: 18.00 uur!

Na afloop van de thuiswedstrijd van ons aller VVSB tegen HSC'21 op 19 november volgt er in Veld 7 direct een gezellige Hollandse Avond! Zanger Armand Fuchs, blokje kaas en een leuk WK presentje bij sommige bestellingen aan de bar: wie wil daar nu niet bijzijn! Juich ons eerste naar de overwinning en zing daarna lekker mee met Hollandse hits! BE THERE!

Bij VVSB loopt veel talent rond. Wist je dat maar liefst vier van onze meiden zijn geselecteerd voor ADO Futures MO13? En dat is een bijzondere prestatie! Van de ongeveer zestien geselecteerde speelsters komen er maar liefst vier van onze club. Daar mogen we trots op zijn. En er is meer goed nieuws!