Over walking football

Stichting Dunity heeft in 2017 het initiatief genomen om walking football te introduceren bij VVSB. Het is begonnen met een kleine groep enthousiastelingen. Al gauw kwamen er meer voetballers bij, ook vanuit andere plaatsen (Noordwijk, Katwijk, Voorhout en natuurlijk uit Noordwijkerhout en de Zilk).
De groep bestond op een gegeven moment uit meer dan 25 man. Hierdoor konden we gegarandeerd elke maandagochtend en vrijdagochtend van 10:00 tot 11:00 voetballen.


Voldoende voetballers nodig

Helaas zijn er in de loop der jaren o.a. om gezondheidsredenen mensen uitgevallen. Ook wordt door verschillende van ons gewerkt/opgepast en vrijwilligerswerk gedaan, waardoor het aantal spelers zo nu en dan wat krap is. Daarom zijn we op zoek naar extra WF-voetballers, zodat we elke week tweemaal met ruim voldoende mensen (man/vrouw) kunnen voetballen. 


Kom meedoen

Als u denkt dat WF niets voor u is, omdat het te traag zou gaan, dan dagen we u uit om eens mee te komen doen. We zorgen er altijd voor dat de groepen zodanig worden samengesteld dat het voor iedereen leuk blijft. Wij spelen elke maandag- en vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur op kunstgras. En natuurlijk drinken we na afloop een bakkie. Aanmelden is niet nodig.


Toernooien

Twee keer per jaar doen wij mee aan een WF-toernooi in de regio. We spelen dan tegen buurgemeenten en clubs die ook landelijke bekendheid genieten. En wij doen voor hen niet onder! Al twee keer kwamen wij met een beker thuis na een gezellige voetbaldag.
In oktober gaan we op verzoek van de Marokkaanse overheid met zes man naar Marokko om mensen daar kennis te laten maken met walking football.


Spelregels

Nog even onze belangrijkste regels (niet helemaal de officiële WF-regels):

  • Bal blijft onder de middel.
  • Bal mag alleen vanaf een bepaalde afstand op het doel worden geschoten.
  • Bal mag zonder tussenkomst van een tegenstander maximaal 3 keer worden geraakt waardoor iedereen de bal kan krijgen. Dus er wordt niet gepingeld.
  • Er wordt niet gerend.
  • Zo goed als geen fysiek contact.
  • Maximaal 7 tegen 7 op ongeveer een kwart veld. De grootte van het veld hangt van het aantal deelnemers af.
  • Bij meer dan 14 spelers verdelen we de spelers in 4 teams.


Contributie

De contributie voor wandelvoetbal bedraagt voetbalseizoen 2023/2024 € 55,00.

 

Team Walking Football VVSB