https://www.vvsb.nl/bestanden/sfeer/bavone_logo(1).svg

Supporters VVSB

Als je vraagt aan (oud)spelers van VVSB wat de club zo kenmerkt, dan is hun antwoord steevast de fijne sfeer binnen de club. De mensen zijn er vriendelijk, down-to-earth, en erg loyaal. De wedstrijden van VVSB worden dan ook altijd door veel supporters bezocht. Zowel uit als thuis.

Het enige wat er nog aan ontbrak was een echte supportersvereniging. Oké, we hebben er ooit al eentje gehad. Tijdens de jaren in de Hoofd- en Topklasse hebben de mannen van Bavo-Zuid zich namelijk goed laten gelden. Een prachtige periode. Maar daarna bleef het even stil op supportersgebied. Totdat een zin uit het Noordwijkerhoutse volkslied opeens heel toepasselijk werd. “Dorpje in de duinen, men kent je overal”. Want vanuit de luwte verwierf VVSB opeens (inter)nationale bekendheid. En niet alleen vanwege de voetbalsuccessen op het veld. Maar ook vanwege de successen op de tribune. Tegen Capelle lieten wij ons voor het eerst zien met het “Paars Gele Strijders” spandoek. Tegen Den Bosch werd dat qua sfeer nog eens overtroffen, en tegen FC Utrecht was de sfeer helemaal onvergetelijk. Die bekersuccessen hebben VVSB als voetbalclub echt op de kaart gezet. Maar de erfenis van deze successen vinden wij eigenlijk het mooist. Die erfenis, dat zijn wij; Bavone FC.

Eigenlijk kunnen we wel stellen dat de spelers ons in eerste instantie op sleeptouw namen. Door hun (beker)succes werden wij enthousiast om meer sfeer bij de wedstrijden te brengen. En nu proberen we het eigenlijk precies andersom te doen. Door bij de wedstrijden met zang, vuurwerk en spandoeken aanwezig te zijn, hopen wij de jongens op het veld op sleeptouw te nemen. En dat lukt inmiddels aardig. Want het ‘avondje Boekhorst’ is inmiddels geboren, en boezemt menig tegenstander angst in. Laten we het zo zeggen. Een goede keeper pakt minimaal zes punten in een seizoen. En wij zijn van mening dat een goede supportersvereniging er ook minimaal zes voor je binnen sleept.

En juist daarom mag het van ons altijd groter. Méér zang, méér rookpotten, méér fakkels, méér spandoeken en méér awaydays. Dat is de kant die wij met Bavone op willen. Want wij willen die goede supportersvereniging zijn die die zes punten voor de Bavo pakt. En daarbij staat bij ons één ding als een paal boven water; wij willen op een positieve manier aan de sfeer bijdragen. Geen rellen. Geen gezeur. Juist die fijne sfeer die VVSB zo kenmerkt, die willen wij in ere houden.

Merchandising

De echte VVSB supporter kleedt zich paar/geel. Klik hier voor meer info

Evenementen

Bekijk de actuele evenementen op onze Facebook pagina

// We kunnen het niet alleen

Jouw donaties zijn nodig

Doneer voor de sfeer