Zaterdag 1 promoveert naar Derde Klasse

Afgelopen zaterdag heeft Zaterdag 1 een unieke prestatie geleverd. De ploeg van trainer Rob Jonkman heeft in het eerste ‘serieuze jaar’ direct promotie afgedwongen. Een aantal weken geleden zag het er nog naar uit, dat VVSB zich zou moeten focussen op de nacompetitie. Gedurende de weken dat VVSB zelf niet in actie hoefde te komen hebben kampioenskandidaten Oegstgeest, SEV en deels Alphia punten laten liggen. Met nog één wedstrijd tegen Meerburg voor de boeg kon de ploeg – en na winst – het kampioenschap niet meer ontgaan.

VVSB won de uitwedstrijd tegen de ‘Rijndijkers’ terecht met 3 – 0. Het prachtige maar snikhete sportcomplex van Meerburg ontplofte na 93 minuten voetbal. FB en Twitter hebben veel aandacht gegeven aan deze wedstrijd en het zal zeer velen niet ontgaan zijn!

Het verloop van het seizoen

Terugkijkend op het hele seizoen mogen we concluderen dat – op basis van de tweede helft van de competitie - VVSB de meest constante is gebleken. We mogen ook constateren, dat het trainingskamp in Mierlo bij Eindhoven de groep heeft goedgedaan. Vanaf dat moment is de 'trein goed op de rails gezet' en dat geeft dus de stand na 22 gespeelde wedstrijden dan ook weer! 50 punten uit 22 gespeelde wedstrijden. Uit de laatste elf gespeelde wedstrijden behaalde Zat. 1 in totaal 28 twintig punten. Daarnaast heeft VVSB gedurende de hele competitie slechts negentien goals hoeven incasseren. Een mooie en nogmaals unieke prestatie. Op de keeper beschouwt heeft VVSB het zich eigenlijk moeilijk gemaakt. Scoren is een belangrijk onderdeel van dit spelletje en dat is ook in diverse wedstrijden wel gebleken. Wedstrijden, waarin VVSB oppermachtig is gebleken, maar waarbij het afronden een groot probleem is gebleken. Neem alleen maar de uitwedstrijd tegen WVC. Kansen te over, maar geen doelpunten. Ook tegen de betere ploegen werden punten weggegeven, daar waar een overwinning op zijn plaats zou zijn geweest.

Omdat Facebook en Twitter voldoende aandacht besteed heeft aan deze cruciale wedstrijd beperkt ik me – mede gelet mijn op stapel staande vakantie – tot de hoogtepunten.

De wedstrijd

De eerste helft was het VVSB wat de klok sloeg. Een aantal opgelegde mogelijkheden werden of naast of door de keeper tot corner verwerkt. Vlak voor rust pakte VVSB de zeer terechte voorsprong. Een snel uitgevoerde counter brengt Stefan Immerzeel alleen voor keeper en schiet knap binnen. "Nog 45 minuten tot het uiterste gaan en dan is droom binnen". In de 63 min gaat Youri van Steijn alleen op de keeper af. In een één op één situatie behoudt Youri het overzicht en legt de bal breed op Ramon Hoek. Het is gelopen? Meerburg drukt wat meer aan, maar dat komt meer doordat VVSB verder inzakt. Daar staat wel tegenover, dat ook nu weer countermogelijkheden zijn. De snelle Ramon Hoek wordt in de 82e minuut de ruimte ingestuurd, de keeper is ook  onderweg, maar Mona (Ramon) stift de bal met heel veel precisie over de keeper en de bal stuitert binnen. Het feest kan beginnen!!!!!

Langs deze weg wil ik Tino Stulen bedanken voor de fraaie foto’s voor op o.a. Facebook en Rien de Jong voor het maken van een video beeldverslag. Dank gaat uit naar de vele supporters die zijn afgekomen op deze wedstrijd. VVSB bedankt voor het gestelde vertrouwen in deze nieuwe opzet! Daarnaast ook onze balsponsoren, sponsor Broekhof Adding Value en Flexible Human Services (Nico Geerlings) voor de mooie gift voor in de 'spelerspot', en het beschikbaar stellen van de busjes voor de wat verdere uitwedstrijden.