Nieuws Zaterdag 1

Nipte overwinning voor Zaterdag 1
03 okt

Nipte overwinning voor Zaterdag 1

03 oktober / Zaterdag 1

(Kort verslag en interview Rick Koeckhoven, captain zaterdag 1)

Afgelopen zaterdag speelde VVSB zat. 1 de uitwedstrijd tegen Stompwijk ’92. Ook een nieuwe eend in de bijt! Sinds dit seizoen staat deze Stompwijkse ploeg onder leiding van - de voor VVSB geen onbekende trainer - Erik van Manen. Erik is natuurlijk goed geïnformeerd over de spelersgroep en mogelijke speelwijze van VVSB. Dat is ook gedurende de wedstrijd wel te merken. Over het veld staat een straffe wind en dat komt het spel niet écht ten goede. VVSB weet deze wedstrijd met 2 – 1 te winnen. Een nipte, maar op basis van het vertoonde spel en zeker in de 2e helft, een terechte overwinning.   

  

Lees meer
Vechtlust met 10 man wordt beloond
25 sept

Vechtlust met 10 man wordt beloond

25 september / Zaterdag 1

Wat een knotsgekke wedstrijd speelt zich na drieën af op sportpark de Boekhorst! VVSB zat. 1 speelt de openingscompetitiewedstrijd tegen Alphen 1. Een nieuwe eend in de bijt in de 3e klasse A. Alphen is een ploeg die de horizontale overstap heeft gemaakt van het voetballen op zondag naar de zaterdag. Knotsgek? VVSB is de bovenliggende partij en komt in de 22e minuut op voorsprong dankzij een prima goal van rechtsback Max v/d Boog. Uit het niets komt Alphen in de 40e minuut langszij. Vlak voor het rustsignaal krijgt VVSB goalie Tim Warmerdam de rode kaart voorgeschoteld. Dit na het licht neerhalen van een doorgebroken speler. VVSB moet met 10 man verder! De toegekende penalty wordt benut en staat de ploeg van Stefan Kraaijvanger enigszins beduusd met 1 – 2 achter. Uiteindelijk recht VVSB de rug. Er wordt gestreden voor iedere bal en na 90 minuten staat er een fraaie 6 – 3 op het scorebord. Een zeer terechte overwinning!

Lees meer
VVSB zat. 1 klaar voor de competitie
18 sept

VVSB zat. 1 klaar voor de competitie

18 september / Zaterdag 1

Aanstaande zaterdag begint voor zaterdag 1 de competitie en wel tegen AVV Alphen uit Alphen a/d Rijn. De ploeg van Stefan Kraaijvanger heeft een prima voorbereiding gehad en heeft dit in de laatste wedstrijd bekroond met een klinkende overwinning tegen Rijnsburgse Boys 2. Competitief komt deze ploeg uit in de reserve Hoofdklasse zaterdag en nu onze tegenstander voor de Districtsbeker. Na 90 minuten voetballen stokte de teller op 7 -2 met drie doelpunten van de voet van Fadil Sukurica, tweemaal Stefan Immerzeel, Max v/d Boog en Jaap Roeleven beiden éénmaal. Dit geeft vertrouwen! VVSB zaterdag eindigde op de 2e plaats in de Districtsbeker. Niet achter Rijnsburgse Boys, niet achter DHL, maar achter Te Werve, de helaas eerder niet helemaal uitgespeelde wedstrijd.

Lees meer
Progressie in het spel van VVSB zat. 1
27 aug

Progressie in het spel van VVSB zat. 1

27 augustus / Zaterdag 1

Vandaag oefende VVSB zat. 1 tegen Noordwijk 2, uitkomend in de reserve Hoofdklasse. Een leuke attractieve en gelijk opgaande wedstrijd op weer eens een grasondergrond. Een wedstrijd, waarin VVSB tot de 85e minuut nog met 2 – 1 voorstaat, dankzij doelpunten van Joris Aartman en Berhang Sartib. Toch weet Noordwijk 2 de achterstand in de laatste vijf minuten om te buigen tot een 3 - 2 overwinning. Daar waar een gelijkspel rechtvaardig zou zijn geweest.

Lees meer
Kleine winst op Teylingen
24 aug

Kleine winst op Teylingen

24 augustus / Zaterdag 1

Dinsdagavond speelde VVSB zat. 1 zijn tweede oefenwedstrijd tegen Teylingen. De ploeg van coach Rob Jonkman, die het afgelopen seizoen promotie naar de 3e klasse op een haar na moest missen. In het oefenpotje van het vorige seizoen verloor VVSB nog met 4 – 1. Deze editie eindigde in een 2 – 1 overwinning voor VVSB. Een wedstrijd met twee gezichten?

Lees meer
Positieve start oefenreeks Zaterdag 1
14 aug

Positieve start oefenreeks Zaterdag 1

14 augustus / Zaterdag 1

Afgelopen zaterdag speelt Zaterdag 1 zijn eerste oefenwedstrijd tegen Stormvolgels 1 uit IJmuiden. Dit team staat onder leiding van Patrick Krop, die in het verleden één seizoen voor VVSB 1 uitkwam. Ondanks de hitte ontspint zich op veld 2 een attractief potje voetbal met bij vlagen fraai  combinatievoetbal. VVSB wint deze 1e oefenpot met 3 -1. Het zijn respectievelijk Stefan Immerzeel, Fadil Sukurica en Victor Schipholt die het net weten te vinden. In de 62e minuut valt de enige tegengoal.

Lees meer
Indeling 3e Klasse Zaterdag 1
08 jul

Indeling 3e Klasse Zaterdag 1

08 juli / Zaterdag 1

Het afgelopen seizoen eindigde VVSB zaterdag 1 op een keurige vijfde plaats in de de 3e Klasse A. De vier ploegen boven VVSB zijn allen gepromoveerd. CVC Reeuwijk, een altijd zekere tegenstander, is in het 'Rotterdamse' ingedeeld. Daarnaast zijn FC VVC uit Nieuw Vennep en vv Gouda uit de gelijknamige stad gedegradeerd.

In de nieuwe 3e Klasse A zijn er dus zeven nieuwkomers. Twee daarvan springen in het oog en spreken tot de verbeelding! De derby VVSB - van Nispen is terug van weggeweest en daar kijken we weer naar uit! Daarnaast de wedstrijden tegen Stompwijk '92, de ploeg die het komende seizoen onder leiding van Erik van Manen staat. Erik was het afgelopen seizoen nog de trainer van Zaterdag 2. Naast van Nispen en Stompwijk '92 zijn toegevoegd Koudekerk uit de gelijknamige plaats, SCW uit Rijsenhout, RKDES uit Kudelstaart, DWO uit Zoetermeer en Alphen uit Alphen aan den Rijn. 

Lees meer
Incidenteel vlaggen bij Zaterdag 1?
08 jul

Incidenteel vlaggen bij Zaterdag 1?

08 juli / Zaterdag 1

VVSB zaterdag 1 is nog op zoek naar een tweetal enthousiaste grensrechters. Dit om te komen tot een leuke poule van zes mensen om incidenteel als 'assistent scheidsrechter' te fungeren. Op dit moment beschikken we, op basis van bovenstaande, over vier grensrechters die 'af en toe wel willen'. Zaterdag 1 is, naast een competitieve instelling, een gezellig clubje mensen die je ook na afloop, winst of verlies maakt niet zoveel uit?, meeneemt. Het biertje smaakt toch wel? Lijkt het je leuk om ook af en toe te vlaggen? Meld je bij Aart de Jong; 06 25517339  

Zaterdagselectievoetbal van oud naar nieuw
22 jun

Zaterdagselectievoetbal van oud naar nieuw

22 juni / Zaterdag 1

De afgelopen jaren heeft de zaterdagselectie dienstgedaan als landingsplaats voor de doorstromende jeugd. Een indertijd goed initiatief, maar op dit moment een achterhaalde visie. Met de komst van een herziend beleidsplan ‘Versterking van de prestatieketen’ start VVSB het komende seizoen met een onder -23 elftal. Dit team valt direct onder het Eerste elftal van VVSB. Dit betekent, dat de Zaterdag 1 verder gaat met spelers ouder dan 23 jaar.

Lees meer
Thomas assistent van Stefan Kraaijvanger
25 mei

Thomas assistent van Stefan Kraaijvanger

25 mei / Zaterdag 1

Enige tijd geleden maakte de TC van VVSB bekend dat Stefan Kraaijvanger voor het komende seizoen aan de slag gaat als hoofdcoach van zaterdag 1, en dat de huidige hoofdcoach van de zaterdagselectie Kristian Weijers eindverantwoordelijke wordt van een nieuw elftal onder -23. ‘Steef’ wordt het komende seizoen geassisteerd door een echte (jonge) clubman, Thomas Schrooder.

Lees meer