VVSB 1 met één been in de volgende ronde Districtsbeker

Na de deftige 1 -0 overwinning op het gepromoveerde van Nispen volgde afgelopen zaterdag de tweede wedstrijd tegen Ter Leede 2 voor de Districtsbeker.

Laatstgenoemde liet er - in de wedstrijd tegen van Nispen - geen gras over groeien. Zij klopten de Zilkers met maar liefst 8 – 3. Dit beloofde een enerverend potje voetbal. Kansjes zijn er over en weer, maar in de 75e minuut is het raak. Een fraai aangesneden corner wordt door Timo van der Raadt even fraai en snoeihard binnen geknikt. Mag zich dus matchwinner noemen.

Laatstgenoemde liet er - in de wedstrijd tegen van Nispen - geen gras over groeien. Zij klopten de Zilkers met maar liefst 8 – 3. Dit beloofde een enerverend potje voetbal. Kansjes zijn er over en weer, maar in de 75e minuut is het raak. Een fraai aangesneden corner wordt door Timo van der Raadt even fraai en snoeihard binnengekopt.

Opstelling:

Andy Otte, Max van der Boog, Jaap Aartman, Timo van der Raadt, Berend de Jong (46e min. Menno de Jong), Rick Koeckhoven, Ramon Hoek, Koen Damen (46e min. Youri van Steijn), Stefan Immerzeel, Thomas Schrooder, Fadil Sekurica (60e min. Mike Taskin).

Het was een vroegertje! Om 10.30 uur moet er afgetrapt worden op ter Specke in Sassenheim. Scheidsrechter Janssen geeft het startsein voor een wedstrijd tussen een ploeg die uitkomt in de reserve Hoofdklasse zaterdag en vierde klasser VVSB. Het grote aftasten is begonnen en over en weer ontstaan er mogelijkheden om tot scoren te komen. Meest opvallende moment is, dat een speler van Ter Leede de diepte wordt ingestuurd en oog in oog komt te staan met onze keeper Andy Otte. Blijven kijken, blijven kijken staat hoog in het vaandel bij Andy en weet weer eens op katachtige wijze een achterstand te voorkomen. De thee wordt opgezocht bij de ‘brilstand’.

Eenzelfde patroon is in de 2e helft zichtbaar, al heeft VVSB wel een licht overwicht. De wedstrijd is niet altijd even fraai maar het spanningsgehalte blijft hoog. In de 75e minuut krijgen we een cadeautje van een verdediger. Hij wil zijn keeper inspelen met een terugspeelbal, maar deze verdwijnt over de achterlijn. Thomas Schrooder posteert zich achter de bal en verstuurd een prima aangesneden, indraaiende bal. Op fraaie- en snoeiharde wijze kopt Timo van der Raadt binnen. Daar zou het bij blijven. De inhaalwedstrijd tegen Aarlanderveen wordt nog nader bepaald. Een gelijkspel is voldoende, maar gelet hun nederlagen lijkt dit geen onoverkoombare ‘brug’. Wanneer deze wedstrijd gespeeld moet gaan worden moet nog worden vastgesteld.

Volgende week zaterdag begint het échte werk. De eerste competitiewedstrijd tegen Oegstgeest 1. Aanvang: 14.30 uur.