Voorbeschouwing VVSB - Kon. HFC

De technische commissies draaien in de top van het amateurvoetbal op volle toeren. Jordy Zwart en Jelmer Vijlbrief hebben de afgelopen week een handtekening gezet onder een nieuw contract in Noordwijkerhout. Tim de Rijk deed dat al iets eerder. Verder is Patrick Batist volgend jaar VVSB’er en kiezen Niels van Pelt en Marvin Wijks juist weer voor een andere toekomst.

Zo. Een kleine blik uit een weekje VVSB in aanloop naar Koninklijke HFC. Zaterdag komen de Haarlemmers naar De Boekhorst voor de 20e speelronde van de Tweede Divisie. Bij de bezoekers gaat het logischerwijs niet veel anders. Deze week lieten vijf spelers weten ook volgend jaar aan de Spanjaardslaan te willen voetballen (o.a. doelman Tom Boks en vleugelverdediger Danny Hols). Daartegenover stond wel het vertrek van Kevin Sterling. De oud-speler van vv Katwijk vervolgt zijn voetballende carrière bij Spakenburg.

En hoe zit of zat het nou met Roy Castien? De creatieve middenvelder kon naar Telstar, maar zag dat Mohammed Osman bleef in IJmuiden rond de jaarwisseling. Castien besloot zelf ook eieren voor z’n geld te kiezen en bleef in Haarlem. Toch is Osman aan het einde van de transferwindow vertrokken naar Heracles. Rondom Castien bleef het echter rustig de afgelopen dagen.

Ook moet ‘de Koninklijke’ nog op zoek naar een trainer voor volgend jaar. Ted Verdonkschot kwam in januari met het nieuws naar buiten dat hij volgend seizoen trainer wordt van IJsselmeervogels. Is daarmee bijvoorbeeld de weg weer open voor een terugkeer van Pieter Mulders (Rijnsburgse Boys) in Haarlem? Onder Mulders promoveerden de Haarlemmers van de Eerste Klasse naar de huidige Tweede Divisie.

Terug naar het heden. De wedstrijd tussen VVSB en Koninklijke HFC is een duel tussen de huidige nummers zeven en acht van de Tweede Divisie. Voor de bezoekers is het duel tegen VVSB de derde wedstrijd tegen een club uit de Bollenstreek in vier duels. Op 13 januari speelden Rijnsburgse Boys en Koninklijke HFC met 1-1 gelijk op Sportpark Middelmors. Een week later won de Koninklijke knap met 0-1 bij GVVV om vervolgens weer met 0-0 gelijk te spelen tegen FC Lisse een week geleden. Voor VVSB kon 2018 niet beter beginnen: negen punten uit drie duels. GVVV, Achilles ’29 en Rijnsburgse Boys moesten er allen aan geloven. En waar VVSB in de eerste maanden van de Tweede Divisie vooral naar beneden moest kijken, zijn de Noordwijkerhouters nu nog maar drie punten verwijderd van de derde plek in de competitie.

Eerder dit seizoen verloor VVSB overigens vrij kansloos in Haarlem. De thuisploeg kwam destijds binnen no-time op een 1-0 voorsprong dankzij een treffer van Gert Jan Tamerus. Daarna voetbalde VVSB tot aan de rust goed mee, sterker nog, was VVSB beter. Na rust stortte het elftal als een kaartenhuis in elkaar. Eindstand: 3-0. De toenmalige coach, Mark Schenning, zei over die wedstrijd dat VVSB van een acht naar een vier ging. Tijd voor revanche op De Boekhorst? De twee clubs kennen elkaar in ieder geval al langer vanuit het gezamenlijke ‘zondag-verleden’ in de Topklasse. Vorig jaar bleek VVSB nog met 3-0 te sterk in eigen huis. Uit eindigde het in 0-0.

Kan VVSB de goede reeks vasthouden in 2018? Komt allen naar De Boekhorst om de paars-gelen aan het werk te zien. De wedstrijd begin om 18.00 uur

Onderlinge resultaten:
Koninklijke HFC – VVSB 3-0 (28 oktober 2017)
VVSB – Koninklijke HFC 3-0 (5 februari 2017)
Koninklijke HFC – VVSB 0-0 (11 september 2016)
Koninklijke HFC – VVSB 3-1 (16 mei 2016) 
VVSB – Koninklijke HFC 2-1 (6 september 2015)

Voorbeschouwing VVSB - Kon. HFC
Terug naar overzicht