Volledige focus op 'nacompetitie'

Na de 1 – 1 van vorige week tegen KSD Marine volgde deze week een nederlaag tegen Haagse Hout. Daarmee is helaas directe promotie naar de derde klasse vooralsnog uit het zicht. Vanaf nu, en nog met drie wedstrijden te gaan, ligt de focus volledig op het behalen van de 2e periodetitel. De ranglijst geeft op dit moment nog een zeer vertekend beeld. VVSB staat qua punten nog wel aan kop, maar de directe concurrentie Oegstgeest en SEV hebben nog inhaalwedstrijden tegoed. De resterende drie wedstrijden moeten gewonnen worden.

Opstelling:

Andy Otte, Berend de Jong, Max v/d Boog, Timo v/d Raadt, Menno de Jong (60e min. Stefan Immerzeel), Jaap Aartman, Ramon Hoek (60e min. Tim Wijnands), Koen Damen (72e Min. Rick Koeckhoven), Mike Taskin, Youri van Steijn, Abe v/d Slot.

Niet in actie: Jaap Roeleven

Volgers van zaterdag moet het zijn opgevallen, dat er geen verslag geschreven is over de wedstrijd VVSB zat. 1 tegen KSD Marine. Daar heb ik bewust van afgezien, gelet het verloop van een wedstrijd die nooit een wedstrijd heeft kunnen- of mogen worden. In die wedstrijd eist de leidsman een absolute hoofdrol op. Een hoofdrol in de verslaglegging? Deze gunde ik hem niet. Toch wil ik wel melding maken van een verschrikkelijke fraaie goal van Stefan Immerzeel. Vanaf een meter of twintig ‘jast’ hij de bal snoeihard in de kruising. Dat betekende de 1 – 0. Een onterechte gegeven vrije trap voor KSD Marine vormde de inleiding voor de 1 – 1, die overigens prima bij de 1e paal werd binnen gekopt.

Haagse Hout 1 – VVSB 1

Het weer was heerlijk, in scheidsrechter Heemskerk heeft men een prima scheidsrechter, maar het veld blijkt heel lastig bespeelbaar, maar daar hebben alle spelers last van? De eindconclusie van deze wedstrijd kan zijn, dat VVSB op basis van strijd en passie heeft verloren. In de eerste helft heeft VVSB wel het betere van het spel met heel veel ruimte aan de zijkanten. Al na zeven minuten een prima aanval over de rechterkant. Een diepe bal op Mike Taskin wordt goed voorgelegd en via Abe v/d Slot valt de bal voor de voeten van Youri van Steijn, die de bal maar half raakt en dus een prooi voor de doelman. Het goed controleren van de bal en dito passing verloopt heel slecht. In de 16e minuut een hoge terugspeelbal op doelman Andy die de bal met zijn borst wil controleren om deze vervolgens weg te trappen. Helaas stuitert de bal te ver terug in het veld. Een rappe spits is hem te snel af en tikt de 1 - 0 binnen. Pijnlijk! Toch komt VVSB in de 26e minuut op gelijke hoogte. Een fraai aangesneden corner van Koen Damen wordt door Timo v/d Raadt snoeihard binnen gekopt. Vlak voor rust slaat Haagse Hout toe. Na een vlotte uitbraak via de linkerkant wordt Andy uit een draai bij de 1e paal verrast. Helaas zag Andy daar ook niet goed uit. Hoogtepunten in de 2e helft? Weer uit een prima corner kopt Timo net over de lat. In de 76e minuut schiet Mike snoeihard en net voorlangs. In de 60e minuut valt Tim Wijnands in, maar moet er in de 80e minuut met een hamstringblessure vanaf. VVSB moet verder met 10 man, gelet de verbruikte wissels. De 3 – 1 vlak voor tijd is een formaliteit en dus alleen voor de statistieken.

Nogmaals, het is nu zaak de resterende drie wedstrijden winnend af te sluiten en dan kan VVSB zat. 1 zich in ieder geval opmaken voor het spelen van de nacompetitie voor promotie naar de derde Klasse.

Stand:                                    2e periode

VVSB         19 – 41                        VVSB         8 - 19

Oegstgeest 16 – 38                      KSD Marine   6 - 13

SEV          15 – 36                        Alphia       6 - 12

Alphia       17 – 32                        SEV           5 – 10

Aankomende zaterdag speelt VVSB een thuiswedstrijd tegen Football Factory uit Leiden. Het moge duidelijk zijn dat winst een MUST is om deze competitie niet als een kaars uit laten gaan!