Prima trainingskamp zaterdag 1 en bedankt......

Het afgelopen weekend heeft zaterdag 1 een prima trainingskamp afgewerkt in Carlton de Brug te Mierlo. Op vrijdag vertrek ik samen met Leonard Wijnands (bestuursvertegenwoordiger) en Tino Stulen (fotograaf en op uitnodiging) richting Mierlo om in te kwartieren. Al snel ontdekken we, dat we onderbracht worden in een uitstekend gefaciliteerd hotel. Fraai ingerichte kamers, gezellige bars, bowlingbanen, tennisbanen , sauna, zonnebanken en zwembad. Op zaterdag wordt een oefenwedstrijd afgewerkt tegen SV Assendelft en voor het overige staat dit trainingskamp in het teken van teambuilding. Op zondag mogen we collectief concluderen, dat deze accommodatie voor herhaling vatbaar is.

In het hotel aangekomen ontdekken we, dat we ons kunnen mengen in een prima gezelschap. Onder andere de selecties van Kozakken Boys en Katwijk vertoeven eveneens in dit hotel. Een groep dames van de Jodan Boys uit Gouda arriveert. Een foto wordt genomen en geplaatst op de groepsapp. Met gejuich ontvangen is misschien wat overdreven, maar ik ervaar en de reacties lezende, wel enige ‘opwinding’, hè Stefan Immerzeel?

Niet voor niets vertrekken we op vrijdag in de vroege ochtend naar Mierlo, want om 13.00 uur staat er al een uitdagende sportactiviteit op de rol. Een tenniswedstrijd wordt op het scherpst van de snede afgewerkt tussen trainer Rob Jonkman/Robbert van Arkel en ondergetekende met Andy Otte, onze solide doelman. Uiteraard denken de heren aan de andere kant van net, dat dit uurtje ‘a piece of cake’ gaat worden, maar de jeugdige heren worden geconfronteerd met het welbekende ‘van een koude kermis?’. Net niet, maar het wordt wel een close finish. Langzaam aan druppelt de selectie binnen en wordt er ingecheckt en de kamers betrokken. Even een uurtje richting de zeer uitgebreide fitness-ruimte! Een prima activiteit. Dan volgt de gezamenlijke warme maaltijd en volgt de ‘voetbalquiz’. Onder leiding van de uitstekende quizmaster Robbert van Arkel worden nationale- en internationale vragen voorgelegd. Een speciale ronde, de zogenaamde ‘ Rob Jonkman’ ronde brengt heel veel hilariteit met zich mee. In deze ronde krijgt de groep een inkijkje in het wat ‘onhandige privéleven’ van de trainer! Er wordt met voeten gestampt en op tafel geslagen van plezier. Aan het einde van de quiz mogen Mike Taskin, Andy Otte en ondergetekende zich tot overtuigende winnaars laten kronen. Eerlijkheid gebied te zeggen dat de inbreng van Mike en mijn persoontje miniem is, en dat zij zich mogen verheugen in de aanwezigheid van de enige Zilker Andy! 

Na de quiz wordt er gewerkt richting het ‘Keez-kampioenschap’, een spel dat vergelijkbaar is met het spel ‘Mens erger je niet’, alleen bepalen kaarten hoe je moet spelen. Een aanradertje om te spelen met (klein)kinderen. De sfeer is weer prima in de lounge van het hotel. Jaap Roeleven en Menno de Jong mogen zich tot eerste ‘Keez-kampioenen’ laten kronen.

Zaterdag 6 januari

Om 9.00 uur staat het ontbijt op de rol met aansluitend een wandeling. In de loop van de ochtend wordt bekend dat het contract met Rob Jonkman met een jaar verlengd wordt. Die dag staat er om 16.00 uur een wedstrijd gepland tegen SV Assendelft, maar dat duurt nog even. Een wandeling van 45 minuten wordt afgewerkt. Aansluitend is het weer ‘Keez-time’ en wordt er, door mensen die afgevallen zijn bij het Keezen een klaverjasje gelegd. 13.00 uur de lunch! Oeps, ben twee minuten te laat en ja, de boete wordt direct genoteerd. Ruim op tijd naar de sportaccommodatie om de wedstrijd tegen Assendelft af te werken. De dames van de Jodan Boys zijn aan het trainen en wij nemen notie van speelsters die heel goed met de bal uit voeten kunnen. Diverse momenten van applaus volgen, maar waar kunnen we ons omkleden? De tegenstander is er ook, maar niemand van de club. Er wordt driftig gebeld en na een half uur komt een vertegenwoordiger van de club aangewandeld. Kleedruimtes gaan open en de verlichting aangezet. Een leuke pot ontspint zich en VVSB toont weer eens aan, dat er prima voetbal in de ploeg zit, alleen rond de 16 meter stokt het. Assendelft komt er maar schaars uit, maar weet wel vlak voor de rust te scoren. Na rust verschijnen alle wissels in het veld en Assendelft loopt na tweemaal zeer slordig uitverdedigen uit naar 3 – 0. Een prachtige goal van Ricky Koeckhoven volgt en er zit meer in, maar de scherpte voor de goal ontbreekt weer eens. Uiteindelijk wordt het nog 4 – 1. De warme maaltijd volgt en we gaan een uurtje bowlen in het hotel. Zichtbaar is, dat een ieder het prima naar zijn zin heeft en alsof het leven ervan afhangt wordt er gegooid. Alleen onze gedreven trainer heeft het wat minder naar het zin, want ‘het loopt niet’? Waar naar wordt uitgekeken is de stapavond in Eindhoven. Busjes worden besteld en er wordt vertrokken. Een klein gezelschap, waaronder uw scribent, blijft achter in het hotel, want wat moet je als ‘bejaarde’ in een discotheek? Zoals ieder jaar wordt het lopende de nacht onrustig. De groep komt thuis, dus van een goede nachtrust is weinig sprake. Het taalgebruik is bij sommigen wat vaag en onduidelijk, hoe zou dit kunnen? Erger nog, onze kamer (Leo en ik) wordt bestormd en de Baileys wordt gretig genuttigd, hè Raimond Duivenvoorde. De volgende ochtend volgt het ontbijt, de kamer wordt schoon achtergelaten en er wordt uitgecheckt om huiswaarts te keren.

We mogen terugzien op een prima trainingskamp. Een accommodatie die voor herhaling vatbaar is.

Langs deze weg willen we VVSB Promotion Businessclub en Broekof Adding Value ontzettend bedanken voor het gestelde vertrouwen en dat zij dit kamp financieel mogelijk hebben gemaakt.

Aart de Jong

Prima trainingskamp zaterdag 1 en bedankt......
Terug naar overzicht