Povertjes allemaal

De wedstrijden van zaterdag 1 de afgelopen weken vallen in de categorie ‘povertjes’. In de wedstrijd tegen Be Fair wordt in blessuretijd een 1 – 0 voorsprong uit handen gegeven. Afgelopen zaterdag, en weer in een uitwedstrijd, speelde VVSB zat. 1 zijn slechtste wedstrijd ooit? Een knullig moment in de 17e minuut doet VVSB de das om. VVSB zaterdag 1 neemt op dit moment de 10e stek in. Aankomend weekend moet er gewonnen worden om nog zicht te houden op de hogere posities. De week daarop speelt de ploeg van Rob Jonkman een heuse derby tegen de koploper en plaatsgenoot van Nispen zaterdag 1. Een overwinning op hekkensluiter NSV ’46 1, aankomend weekend, is dan natuurlijk altijd goed voor het moraal en zelfvertrouwen.

Be Fair uit

In de wedstrijd tegen Be Fair uit Waddinxveen komt VVSB al in de 3e minuut op een voorsprong. Net buiten de 16 meter ontvangt Mike Taskin de bal en draait weg van zijn tegenstander en schiet de 1 – 0 hard en beheerst binnen. Deze snelle goal maakt enthousiast? Dus niet. De wedstrijd vervalt in een bedenkelijk niveau! Te veel en te snel de lange bal hanteren, foutieve passing en veelal verlies van een tweede bal. Natuurlijk waren er nog mogelijkheden voor paars/geel, maar ook Peter van den Berg weet zijn ploeg nog op de been te houden met een aantal prima saves! 1 – 0 voor en de 85e minuut? Good old Jan van den Berg zou daar wel raad mee weten! “Compact staan, vrouw en kinderen eerst en desnoods die bal het bos in rossen.” VVSB verzuimt dit te doen en in de 92e minuut valt dan ook uit het niets de 1 – 1. Achteraf mag je blij zijn, dat het 1 – 1 blijft, want een inzet van een speler van Be Fair, verdwijnt ternauwernood langs de tweede paal.

Alphia uit

Afgelopen zaterdag de confrontatie met medepromovendus Alphia. Vorig jaar speelde VVSB in de thuiswedstrijd gelijk en uit werd met 2 – 1 gewonnen. Gewoon een goede ploeg. Alphia begon voortvarend en waren meer dreigend dan VVSB. Peter v/d Berg ontpopt zich in die wedstrijd tot ‘de man’ van VVSB, behalve in de 17e minuut? Toch gingen hier verdedigende fouten aan vooraf. Een inworp ter hoogte van de zestien meter en tot tweemaal toe wordt de bal doorgekopt en is het bij de 1e paal nog een VVSB’er die niet kan onderscheppen. Van twee meter wordt er ingeschoten, nou ja geschoten? Het is Peter die grabbelend de bal aan zich voorbij ziet gaan. Twee hoogtepunten aan VVSB zijde! Een pegel van Fadil die op de dwarsligger uiteen spat en een fraai ingekopte bal door Ramon die op zijn beurt weer door een Alphia-speler van de doellijn wordt gekopt. Daar zal het bij blijven!

Aankomende zaterdag speelt VVSB thuis tegen hekkensluiter NSV ’46 uit Noorden. Winst is noodzakelijk om aansluiting te houden!

Balsponsor: Gerard Heemskerk (commissiehandel)

Aanvang wedstrijd: 14.30 uur

Tino Stulen was weer 'scherp' tijdens deze wedstrijden! Zie foto's FB!