Spanning volledig terug na winst op SEV, maar ook dompers

Na de winst van twee weken geleden op het op dat moment nog steeds ongeslagen Oegstgeest volgde de uitwedstrijd tegen het eveneens nog ongeslagen SEV 1. Ook deze wedstrijd weet VVSB volledig terecht te winnen. Na een 1 – 0 achterstand in de 8e minuut zijn het Jasper van Stijn en Mike Taskin die VVSB respectievelijk in de 41e en 43 minuut VVSB op voorsprong zetten. Met deze overwinningen is de spanning in de top van de vierde klasse A volledig terug. In de tweede periode staat VVSB zonder puntverlies aan kop. Zaterdag 1 krijgt ook dompers te verwerken. Twee sterkhouders zullen voor langere tijd gemist gaan worden. Thomas Schrooder breekt zijn kuitbeen en Fadil Sukurica moet al na acht minuten het veld verlaten met een hamstringblessure.

Opstelling:

Andy Otte, Max v/d Boog, Jasper van Stijn, Timo v/d Raadt, Menno de Jong, Jaap Aartman, Ramon Hoek, Thomas Schrooder (72e min. Rick Koeckhoven), Stefan Immerzeel, Youri van Steijn (84e min. Koen Damen), Fadil Sukurica (10e min. Mike Taskin).

Niet in actie: Abe v/d Slot Berend de Jong en Jaap Roeleven.

De wedstrijd begint met een minuut stilte ter ere van een overleden coryfee van SEV. VVSB begint de wedstrijd door volle druk op de tegenstander te geven. Daar weet SEV in de beginfase redelijk onderuit te voetballen en creëert ook een aantal mogelijkheden, zonder écht direct gevaar. In de 7e minuut krijgt Youri geel toegedicht voor een wel heel licht vergrijp. Na dit moment wordt de rechtsbuiten van SEV de diepte ingestuurd en uit zijn voorzet wordt de bal diagonaal fraai binnengeschoten. In de 10e minuut moet Fadil met een hamstringblessure het veld verlaten. Sterkte Fa! Zijn plaats wordt ingenomen door Mike. Ondanks deze tegenslag is het toch VVSB dat dicteert. In de 13e minuut kopt Max uit een corner van Thomas tegen de lat. In de 15e minuut schiet Stefan uit een prima pass van Mike net naast. SEV komt er eigenlijk niet meer uit. Vele mogelijkheden volgen. Diverse corners eindigen zonder resultaat, maar in de 41e minuut is het dan wel raak. Uit de zoveelste corner van Thomas stompt de keeper de bal maar half weg en Jasper van Stijn twijfelt geen moment en kopt fraai en diagonaal binnen. Terwijl wij op de bank nog aan het nagenieten zijn, wordt Ramon Hoek de ruimte ingestuurd en laat zijn tegenstander (koekoek) voor wie hij is. Legt de bal breed op Mike maar hij krijgt deze weer via een tegenstander teruggespeeld. Ramon blijft overzicht behouden en speelt wederom Mike in, die op zijn beurt de bal tegendraads en diagonaal bij de tweede paal binnenschiet. Rust!

Ongewijzigd wordt de tweede helft ingegaan. In de 57e minuut krijgt Max de ruimte via Ramon, maar zijn schot gaat voorlangs. In de 66e is het weer Max met diepgang die en passant nog twee man passeert en weer bij de tweede paal net naast krult. In de 72e minuut een blessure van spelverdeler Thomas en moet eraf met een ‘dikke enkel’? Niet dus! Na onderzoek in het ziekenhuis heeft Thomas zijn kuitbeen gebroken. Sterkte gabber! Thomas eraf en Rick erin. Het spel wordt aan beide kanten erg rommelig! In een 78e minuut krijgt iemand van SEV, die er koud 20 minuten inloopt, zijn 2e gele kaart voorgeschoteld. Dit, omdat hij iets te enthousiast inloopt op doelman Andy Otte. Ook deze wedstrijd loopt tot ver in de blessuretijd. Andy weet nog twee mogelijkheden te voorkomen. De winst en dus de punten zijn over de streep.

Stand:                                    2e periode

VVSB         15 - 34                   VVSB       4 - 12

Oegstgeest 13 - 31                  Meerburg   4 - 7

SEV           13 - 30                   Alphia     2 - 6

Alphia        13 - 26