Moraal richting Derby

In aanloop naar de laatste echte Derby in de gemeente Noordwijkerhout heeft zaterdag 1 zich een prima dienst bewezen door overtuigend te winnen van hekkensluiter NSV ’46. Enige smetje zou kunnen zijn, dat de ruststand ook de eindstand was, namelijk 7 – 1. In de zesde minuut komt de ploeg zelfs nog op achterstand. Daarna dicteerde zat. 1. Binnen 22 minuten staat er al 4 – 1 in het notitieblokje van de scheidsrechter. Vervolgens een wat mindere periode, maar in de laatste zes minuten kan de scheidsrechter nogmaals drie keer ‘een streepje’ noteren. Zaterdag 2 wint ook overtuigend met 5 – 1 van Meerburg 2 en zonder Vladimir Jozic wint het 3e toch met 4 – 1 van Rijnsburgse Boys.

Opstelling:

Peter v/d Berg, Max v/d Boog, Timo v/d Raadt, Jasper van Stijn (62e min. Ardy de Jong), Berend de Jong, Youri van Steijn, Ramon Hoek (62e min. Mike Taskin), Koen Damen (62e min. Mats Warmerdam), Stefan Immerzeel, Rick Koeckhoven, Fadil Sukurica.

Het moet dan maar tegen NSV '46 uit Noorden gebeuren. Vraag die zich aandient is, heeft er ooit een standaard elftal eerder tegen deze ploeg gespeeld? Rob van Dam, onze man van de statistieken weet te melden dat in het seizoen 1992 - 1993 beiden in competitie waren. Op 27 september dat jaar verloor VVSB in de uitwedstrijd met 7 - 2. Doelpuntenmakers toen waren Paul Warmerdam en Wybe Valkema. De return werd met 1 - 0 gewonnen en Jacco van Wieringen scoorde toen het enige doelpunt. Maar nu de actualiteit. Na de wat fletse vertoningen tegen Be Fair en Alphia wordt het wel weer eens tijd om een overwinning bij te schrijven. Zéker nu er volgende week zaterdag een Derby op de rol staat en wel tegen koploper Van Nispen. Goed voor het moraal en het zelfvertrouwen! En zo geschiedde, al bleef dit beperkt tot de 1e helft. VVSB zet direct druk, maar de eerste (en naar blijkt de enige) uitbraak van NSV is direct raak. Een inzet stuitert van de kruising terug in het veld. De inzet die daarop volgt wordt prima gestopt door Peter v/d Berg, maar hij kan niet voorkomen dat de 0 – 1 alsnog binnenvalt. Twee minuten later een overtreding van een NSV’er net buiten het strafschopgebied. De vrije trap wordt door specialist Fadil Sukurica fraai binnen gekruld. Vier minuten later een uitstekende combinatie door het hart van de verdediging van NSV met in de hoofdrol Youri van Steijn. Stefan Immerzeel wordt ingespeeld en zijn 1e inzet wordt nog geblokt, maar zijn tweede schuift hij prima onder de keeper door. In de 16e minuut een fraaie voorzet van Ramon Hoek wederom door Stefan wordt gevierd. In de 22e minuut is het Koen Damen die een prima voorzet van Max v/d Boog afrondt. Daarna volgt een mindere periode, waarin VVSB wel blijft dicteren, maar waarin meer slordigheden sluipen. In de 38e minuut is het wel Timo v/d Raadt die van afstand tegen de paal schiet. Stefan tekent zijn hattrick aan in de 39e minuut. Een fraaie goal. Met zijn rug naar de goal volgt een atletische omhaal en de doelman is geslagen. In de 44e en 45 minuut nog tweemaal raak! Een prima loopactie van Rick die zichzelf trakteert en Max die via onderkant lat scoort. Althans, dat stond in hiërogliefen genoteerd in mijn boekje. Michael Kaptein en ondergetekende waren voor de thee even afwezig. Eindstand: 7 – 1.

Een lekker opmaat richting de Derby van aanstaande zaterdag tegen de koploper van Nispen. Daar gaan we een mooie happening van maken. Zowel de Zilk als Noordwijkerhout worden voorzien van affiches, en er volgen dagelijkse oproepjes om vooral ‘onze jongens’ van steun te voorzien. Aanvang wedstrijd: 14.30 uur op Sportpark Wassenaar aan de Sportlaan te de Zilk.

Zaterdag 2 – Meerburg 2

Wat zaterdag 2 betreft zie je een parallel met zaterdag 1. Eerste helft bij vlagen, en volgens trainer/coach Andy Otte, ‘strakke plasser’ voetbal, maar wat in de 2e helft toch behoorlijk wegebde. De 1e helft werd Meerburg volledig van de mat gespeeld met doelpunten van Kaj Warmerdam, Jelle Homan en tweemaal Roy v/d Bosch. Na rust een prachtige 5 – 0 door Lars van Wieringen na een meer dan voortreffelijke assist van Berhang Sartib. De penalty tegen is er één voor de statistieken.

Zaterdag 3 – R’Boys 4

Zaterdag 3 speelde een prima 1e helft, alleen de mogelijkheden werden niet verzilverd. Toch krijgt de ploeg een penalty toegekend, die door ‘Kokkel’ op vertrouwde wijze wordt verwerkt. De tweede helft was beduidend minder, maar de ploeg scoorde nog wel dankzij Bartje Duindam, ‘Fokje’ v/d Reijd en onze hazewind ‘Kaal’. Grote afwezige was toch wel Vladimir Jozic, maar inside information leert, dat ‘Vla’ iets anders had te doen deze middag. “Daar komt hij zéker niet mee weg met minder dan twee kannetjes”, aldus Bartje!

Foto’s: Van zowel zaterdag 1 als van zaterdag 2 foto op de FB pagina van zaterdag 1. Dank gaat maar weer eens uit naar Tino Stulen.