Minimale winst op van Nispen zaterdag 1

Afgelopen zaterdag een heuse derby op Sportpark de Boekhorst. VVSB 1 (nieuwe stijl) speelde zijn eerste wedstrijd voor de KNVB Districtsbeker tegen het, naar de derde klasse, gepromoveerde van Nispen zaterdag 1. Onder het toeziend oog van zo’n 200 man publiek ontspint zich een interessant potje voetbal. Over de hele eerste helft genomen heeft van Nispen het betere van het spel, maar komt niet tot score. In de tweede helft scoort Stefan Immerzeel (56e minuut) snoeihard met het hoofd de 1 – 0 en daar zal het bij blijven.

Opstelling:

Andy Otte, Max van der Boog, Jaap Aartman, Youri van Steijn, Menno de Jong (61e min. Berend de Jong), Rick Koeckhoven, Ramon Hoek, Koen Damen (46e min. Jasper van Stijn), Stefan Immerzeel, Thomas Schrooder, Abe van der Slot (72e min. Mike Taskin).

VVSB komt redelijk uit de startblokken maar, ingegeven door veel onrust aan de bal en balverlies, moet de ploeg al snel het initiatief laten aan de Noordwijkse Zilkers. Dit ‘overwicht’ wordt niet uitgedrukt in doelpunten, maar beperkt zich tot wat schoten uit de tweede lijn. Na de thee komt VVSB gretiger uit de kleedkamer en dit levert in de 56e minuut al succes op. Ter hoogte van de achterlijn krijgt VVSB een vrije trap. De vrije trap, genomen door Thomas Schrooder wordt snoeihard tegen de touwen verlengd door Stefan Immerzeel. Een minuut later had van Nispen alweer op gelijke hoogte kunnen komen. Een schot vanaf de punt 16 meter ketst via onderkant lat en binnenkant paal weer het veld in. Geen doelpunt constateert scheidsrechter van Egmond. In de 72e minuut wordt Mike Taskin ingebracht en ‘koud’ in het veld wordt hij via de rechterkant van het veld de diepte ingestuurd en stipt de bal over de uitstormende doelman van Hensbergen. Helaas had de bal te weinig vaart, waardoor deze nog door een verdediger verwerkt kan worden. In de 85e minuut kopt Stefan Immerzeel weer een perfect genomen corner door Thomas Schrooder tegen de binnenkant paal, die op zijn beurt weer het veld in stuitert. Vlak voor tijd kan van Nispen nog op gelijke hoogte kunnen komen. Aan de linkerkant van het veld staat doelman Andy Otte plots oog in oog met een tegenstander. Andy behoudt overzicht en weet de inzet knap te pareren. Na het laatste fluitsignaal haalt alles wat VVSB is opgelucht adem.

Aanstaande dinsdag speelt VVSB zaterdag 1 voor de Haarlems Dagblad Cup een uitwedstrijd tegen VSV uit Velsen. Aanvang: 20.00 uur.

Volgende week zaterdag staat de 2e bekerwedstrijd tegen Aarlanderveen in de gelijknamige plaats op de rol! Aanvang: 14.30 uur.