JO19-speler Guus Verver maakt vervroegde overstap

Jonge goalgetter opvallende nieuweling in zaterdag selectie VVSB

Noordwijkerhout – De selectie van de zaterdagafdeling van VVSB, uitkomend in derde klasse, blijft, geheel volgens de doelstellingen binnen de vereniging, nagenoeg intact. Drie mensen nemen er afscheid, Victor Schipholt keert terug bij de club na een avontuur bij buurman SJC en maar liefst acht spelers uit de JO19-1 maken de overstap. Onder hen een opvallende naam: Guus Verver, 17 jaar jong, goalgetter van beroep.

Guus is volgend jaar eigenlijk nog speler van de JO19-1 en maakt dus vervroegd de overstap naar het seniorenvoetbal. Maarten Koop, hoofdtrainer van de JO19-1 en onderdeel van het technische hart van de club daarover: “Guus is een talentvolle speler met een uitzonderlijk neusje voor de goal. Hij heeft een bijzonder goed jaar achter de rug in de JO19-1 waarbij hij zich razendsnel heeft ontwikkeld tot een sterke en doelgerichte spits. Het past binnen het beleid van VVSB om goed te kijken naar de individuele ontwikkeling van de speler(s) en zodoende hebben we ons afgevraagd waar Guus zich het beste zou kunnen ontwikkelen. Wij denken dat hij toe is aan een nieuwe prikkel/uitdaging en die zien we in een overstap naar de zaterdag. Met als ultieme doel om hem over 2 of 3 jaar in de derde divisie te zien scoren. Daar zijn nog wat reuzenstappen voor nodig, maar dit is een goed begin.”

Maarten: “Guus heeft in de JO19-1 laten zien toe te zijn aan een volgende stap. Hij kwam uit een moeizaam jaar in de JO17-1, maar samen hebben we goede afspraken gemaakt en hij is ervoor gegaan. En hoe! Voor de winterstop ging hij richting de 30 doelpunten in beker- en competitiewedstrijden en bij O23! Een ongekend aantal! Om hem nog meer te stimuleren sloten we samen een weddenschap af: als hij er 30 zou maken in de eerste seizoenshelft dan zou ik een rondje om het veld rennen in mijn onderbroek! In de laatste competitiewedstrijd tegen FC Lisse schoot hij al snel zijn 30 doelpunt erin! Dat heeft hij me ook laten weten uiteraard! Er zijn filmpjes van mijn rondgang om veld 1 laat in de middag, maar die blijven privé! Koud was het zeker, ludiek ook. Net als de doelpuntenregen van Guus.”

“Zijn ontwikkeling staat voor ons voorop en daarom ook de keuze om hem, een jaar eerder dan gebruikelijk, aan te laten sluiten bij de selectie van Rob Jonkman. Daar begint hij op 0 en zal hij het zwaar zat krijgen, met name om aan het fysieke seniorenvoetbal te wennen. Die tijd nemen en gunnen we hem ook. Hij krijgt een programma op maat en Rob en zijn staf gaan er alles aan doen om hem mee te nemen in de gang van zaken rond zaterdag 1. We hebben er alle vertrouwen in dat hij het daar goed gaat doen. Samen met de overstap van 7 van zijn ploeggenoten uit de JO19-1 opnieuw dus een mooie stap in de lijn die we voor ogen hadden binnen VVSB: de zaterdag 1 als landingsplek voor onze talentvolle overkomende spelers uit de JO19-1 in een selectie met een geheel Noordwijkerhouts gezicht. Een elftal om trots op te zijn dus!”

Foto: Tino Stulen

JO19-speler Guus Verver maakt vervroegde overstap
Terug naar overzicht