Het zit erop met zesde opeenvolgende overwinning

Afgelopen zaterdag speelde VVSB zaterdag 1 zijn allerlaatste wedstrijd in de 3e Klasse A, en wel tegen DWO uit Zoetermeer. Beide ploegen moesten winnen om een succesje te behalen. DWO kon de derde periode winnen en VVSB moest strijden om FC Oegstgeest onder zich te houden. Dankzij een fraaie indraaiende vrije trap door Koen Damen, op het randje van het strafschopgebied, kon de zesde opeenvolgende overwinning worden bijgeschreven. Enige tijd later kon ook DWO dansen op het hoofdveld, want hun concurrentie wisten eveneens niet te winnen. In een sfeervolle ambiance met ouders, vrienden en vriendinnen nam zaterdag 1 definitief afscheid! Na afloop was het zeer gezellig op Sportpark de Boekhorst. De dag werd afgerond met hapje en drankje in de prachtige tuin van de familie van Steijn aan het Westeinde. Heel veel dank gaat uit naar Ed en Dorothé van Steijn voor hun gastvrijheid. Tevens gaat dank uit naar Tino Stulen voor de geschoten sfeervolle foto’s.   

Sfeerbeelden laatste wedstrijd zaterdag 1

VVSB zat. 1 vliegt uit

Het zit erop! Zoals bekend heeft de zaterdagselectie de afgelopen jaren dienstgedaan als landingsplaats voor de doorstromende jeugd vanuit de JO-19, voorheen de A-jeugd. Een goed initiatief, maar is in dit stadium een achterhaalde visie! Met de komst van een herziend beleidsplan ‘Versterking van de prestatieketen’ is VVSB het afgelopen seizoen gestart met een onder -23 elftal. Dit team valt direct onder het 1e elftal van VVSB met de idee, dat spelers uit dit elftal kunnen doorstromen naar het vlaggenschip van VVSB. Het nieuwe seizoen 2023 - 2024 wordt gestart met het regionale weekend voetbal en onze 3e divisionist heeft aan het begin van dit lopende seizoen bij de KNVB aangegeven op zaterdag te willen gaan voetballen. Daarmee komt het huidige zaterdag 1 te vervallen.   


Stukje historie
Zes jaar geleden start zaterdag 1 in de nieuwe opzet, met alléén maar Noordwijkerhouters, uiterst succesvol. In het 1e jaar promoveert zaterdag 1 direct uit de vierde Klasse naar de 3e Klasse. Het succes van deze nieuwe opzet wordt door de doorstromende jeugd onderkent als een mooie springplank richting het seniorenvoetbal. Een tweede zaterdagelftal ziet het levenslicht. In het tweede jaar behaalt zaterdag 1 een periodetitel en speelt nacompetitie. Ook het 2e elftal speelt dan nacompetitie. Zou het voor zaterdag 1 dan weer gaan lukken om te promoveren? Op een haar na! Na overwinningen in de nacompetitie op Lyra en KMD uit het Westland speelt zaterdag 1 de finale op het complex van vv Noordwijk. Helaas wint het Leidse Docos deze clash en blijft zaterdag 1 in de 3e klasse. Het 2e is wel succesvol en doet een stapje omhoog. Dit lopende seizoen is een start gemaakt met onder -23 elftal. Met het instellen van onder de – 23 is het tweede zaterdagelftal komen te vervallen.


Het vervolg met zaterdag 1?
Er heeft een inventarisatie plaatsgevonden onder de spelers van zaterdag 1 om te kijken of er eventueel een 2e elftal kan worden geformeerd. Uit deze inventarisatie valt de conclusie te trekken dat er spelers zijn die gaan stoppen en/of die overstappen naar een andere vereniging, waar zij prestatief, dus in een standaard elftal, nog tegen een balletje kunnen trappen. Hieronder een weergave van ‘wie wat gaat doen!’

Stefan Kraaijvanger 

Na dit seizoen staat ‘Kraaij’ aan het roer bij ASC uit Oegstgeest. Dit 1e elftal komt op dit moment uit in de 2e Klasse, maar na het afgelopen weekend moeten we constateren, dat ASC degradeert naar de 3e Klasse. In zijn kielzog gaan vier spelers met hem mee! Dit zijn Joost Bierhuizen, Victor Schipholt, Max v/d Boog en Boy Jansen uit de O23.


Wie gaat verder ‘waar naartoe’ en wie gaat stoppen

Stefan Immerzeel stapt over naar Kagia uit Lisserbroek


Van Nispen

Van Nispen komt het komende jaar uit in de 4e klasse. Zij mogen zich verheugen in het feit, dat er zes ervaren spelers zich hebben laten overschrijven naar de club van geel en rood. Dit zijn: 

Tim Warmerdam

Berend de Jong

Joris Aartman

Walter Alkemade

Berhang Sartib

Koen Damen


Stoppen

Fadil Sukurica (al gestopt)

Youri van Steijn

Jaap Aartman

Ardy de Jong

Jaap Roeleven

Tim Wijnands

Roy v/d Bosch en Rick Koeckhoven

Maciejba Barszuzewicz stopt en keert terug naar Polen


Staf

Michael Kaptein maakt de overstap als staflid naar het vlaggenschip van (zaterdag) VVSB.

Leo Wijnands, Thomas Schrooder, Raimond Duivenvoorde en Aart de Jong gaan stoppen.


Aan het begin van seizoen werd bekend, dat VVSB zaterdag 1 zou ophouden te bestaan. Van sleet in de motivatie is gedurende dit laatste seizoen niets van te merken. Punten werden absoluut niet cadeau gedaan, en dat is een compliment waardig. Dit zaterdag 1 heeft aangetoond een stabiele 3e klasse elftal te zijn. We mogen met trots terugblikken op een absoluut mooie periode. Niet alleen op het vlak van voetballen, maar ook buiten dit spelletje om. Denk maar aan vriendschappen, bowlingavonden, tennisavondjes en trainingskampen! Het was mij een zeer waar genoegen om met deze 'groep youngsters' week in, week uit op te trekken! Mannen, we sluiten dit seizoen op fraaie wijze af! Dank, dank, dank voor jullie tomeloze inzet!!!!!!


Aart de Jong

Teammanager

Het zit erop met zesde opeenvolgende overwinning
Het zit erop met zesde opeenvolgende overwinning
Het zit erop met zesde opeenvolgende overwinning
Terug naar overzicht