Het lange wachten kan beginnen

Nog voor de winterstop trokken Gol Sport en Wassenaar zich terug uit de Vierde Klasse A. Hierdoor heeft het wedstrijdschema een grillig verloop gekregen. VVSB zat. 1 speelt op 26 mei aanstaande de laatste competitiewedstrijd, terwijl bijvoorbeeld de concurrenten Oegstgeest en SEV, nog respectievelijk drie en vier wedstrijden moeten afwerken. Pas dan is er een reëel beeld! Maar goed, VVSB heeft in ieder geval, na de winst van afgelopen zaterdag op WVC, 47 punten vergaard en dat moeten deze concurrenten eerst nog maar eens zien te halen. Tenslotte staat er ook nog een onderlinge strijd op de rol. Afgelopen zaterdag speelde VVSB één van zijn betere wedstrijden en won overtuigend met 2 - 0. De stand had behoorlijk hoger kunnen uitvallen! Koen Damen scoorde beide doelpunten. 

Opstelling:

Andy Otte, Max v/d Boog (62e min. Berend de Jong), Jaap Aartman, Timo v/d Raadt, Menno de Jong, Youri van Steijn, Ramon Hoek (80e min. Rick Koeckhoven, Abe v/d Slot), Koen Damen (59e min. Fadil Sukurica), Stefan Immerzeel, Mike Taskin. 

VVSB zat. 1 komt gemotiveerd en gretig uit de startblokken en zet WVC met prima combinatievoetbal stevig onder druk. Wat al snel opvalt is, dat de eindpass uitblijft. Schoten en kopballen vliegen of over de dwarsligger of worden naast het doel gepompt. Met name (Boem, boem) Stefan Immerzeel is in zijn afronding ditmaal wat ongelukkig. Toch zijn er een aantal uitbraken van WVC die ook voor het nodige gevaar zorgen. In de 25e minuut is het dan eindelijk raak. Ramon Hoek snelt over de rechterkant langs zijn directe tegenstander en het is vervolgens, na een prima voorzet, Koen Damen die binnenkopt. Vlak voor de rust ketst een voor- of inzet van Max v/d Boog via de buitenkant paal weer het speelveld in.

De tweede helft geeft eenzelfde beeld. Het spel van VVSB oogt frivool. Men weet elkaar bijna blindelings te vinden. Al in de 47e minuut zet Koen Damen een prima één twee op en zijn daaropvolgende pegel wordt door de (het moet gezegd) prima doelman gepareerd. In de 50e minuut snelt back Menno de Jong met een rush over de linkerkant en ook zijn voor- of inzet vliegt er via binnenkant paal er weer uit. Een kwaliteit van Ramon Hoek zijn zijn verre inworpen, en dat gebeurt dus ook in de 52e minuut. Zijn inworp wordt door verdedigers gemist en is het Koen Damen die met een slimme voetbeweging de keeper bij de 1e paal verschalkt. Daarmee krijgt Koen in de 59e minuut een publiekswissel.

De wedstrijd is gelopen en is het SEV (nu al) die punten heeft laten liggen. Om de groep scherp te houden staan er een aantal doordeweekse oefenwedstrijden gepland. En dan te bedenken, dat er o.a. nog een confrontatie SEV – Oegstgeest op het programma staat. Overigens is een periodetitel wel heel dichtbij! 

24/4 ROAC – VVSB 20.00 uur

3/5 Teylingen – VVSB 20.00 uur

o.v.b.h. Foreholte – VVSB 20.00 uur

Stand:

VVSB        21 – 47             VVSB 10 – 25

Oegstgeest 18 – 41            Alphia  8 – 18

SEV         17 – 38        Oegstgeest   8 - 14

 

Aart de Jong

 

Het lange wachten kan beginnen
Terug naar overzicht