Goede start VVSB zat. 1, zat. 2 verliest

De openingswedstrijd van de competitie 2020 – 2021 is er een waaraan VVSB zat. 1 minder plezierig aan terugdenkt. Tegen CVC Reeuwijk uit het gelijknamige ‘durp’ werd in de vier voorafgaande wedstrijden driemaal gelijk gespeeld, en eenmaal verloren. In deze editie wilde de formatie van Rob Jonkman wel eens afrekenen met dit beeld. Daar slaagde de formatie in, al is het de laatste tien minuten alsnog billenknijpen. Binnen een half uur staat VVSB met 2 – 0 voor al had dit aantal hoger kunnen/moeten uitvallen. Vlak voor rust de aansluitingstreffer. Vanaf minuut 56 trekt VVSB het initiatief weer naar zich toe en loopt uit naar 4 – 1. Niets aan de hand zou je kunnen denken, maar na de 4 – 2 geloofde Reeuwijk er weer in. In de 80e minuut wordt het ook nog 4 – 3. Met nog eens een (terecht) afgekeurde goal van Reeuwijk hield VVSB stand.

Van meet af aan trekt VVSB ten aanval en creëert een aantal prima kansen. Reeuwijk kan alleen maar tegenhouden. In de 6e minuut is het al raak. Jaap Aartman heeft de bal en ziet, als verdediger, dat Youri van Steijn vanaf eigen helft een loopactie inzet. Jaap heeft de ruimte om aan te leggen en verstuurt de bal panklaar achter de verdediging van Reeuwijk. Youri laat vervolgens de keeper kansloos (zie foto). Pas na een kwartier moet doelman Peter v/d Berg in actie komen. De rest van de 1e helft werkt Peter ‘gevuist’ een aantal ballen prima weg. Voor het overige is het VVSB wat de klok slaat. In de 29e minuut een prima combinatie waarin Rick Koeckhoven wordt vrijgespeeld. Is niet zelfzuchtig en legt breed op Mike Taskin, die net iets rapper is dan keeper en verdediger en schuift binnen (zie foto). En wanneer jezelf niet de mogelijkheden benut? Dan is het in de 43e minuut de goede spits van Reeuwijk die zich vrijspeelt en binnenschiet.

 

Na de thee trekt Reeuwijk het initiatief naar zich toe, maar dit duurt niet lang, want in de 56e minuut weer een lange bal die door Joost Bierhuizen en tussen drie verdedigers uitstekend gecontroleerd wordt. Hij weet op links Koen Damen te bereiken die vervolgens zijn tegenstander op het verkeerde been zet en beheerst bij de 2e paal binnenschiet. Het mooiste doelpunt valt in de 61e minuut. Een wervelende aanval van achteruit over diverse schuiven eindigt bij Joost Bierhuizen. Joost omspeelt de keeper en ‘en passant’ zet hij ook nog eens een verdediger op het verkeerde been en schuift de bal beheerst in het lege doel! 1 – 4 (zie foto). Geen vuiltje aan de lucht? In de 75e minuut valt de 4 – 2 binnen en vijf minuten later de 4 – 3. Even krijgt Reeuwijk de ijdele hoop er toch nog een gelijkspel uit te kunnen slepen, maar de 4 – 4 wordt terecht afgekeurd. Doelman Peter v/d Berg wordt volledig omvergegooid alvorens er binnengeschoten wordt. Over de gehele wedstrijd gezien een terecht overwinning van VVSB, maar dit soort wedstrijden is wel slecht voor wat oudere rikketikkertjes. 

Voor foto's en korte filmpjes doelpunten vanuit de goal? Zie FB pagina VVSB zaterdag. Met dank aan Tino! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komende zaterdag speelt VVSB zat. 1 tegen de koploper van het plotseling gestopte seizoen. Zij stonden in april jongsleden nog souverein aan kop! Aanvang: 14.30 uur en wel op het hoofdveld. 

Zaterdag 2 komt slechter uit de startblokken. Helaas verliezen Elwin v/d Niet en zijn mannen met 5 – 2 van Docos 2. "Na een prima voorbereidingsperiode, waarbij alleen van Nieuwerkerk 2 werd verloren, moesten de 1e punten uit bij Docos worden binnengehaald. Docos beschikt over een goede ploeg bestaande uit een mix van jong en oud. We werden afgetroefd", aldus de trainer Elwin. "Vrijwel elk duel en winst uit de 2e bal was voor Docos en ook de doelpunten werden simpel weggeven. Na de 2 - 0 voor Docos, verkleinde Tom den Elzen de achterstand middels een prachtig afstandsschot. Kort na de thee kwam de formatie met 10 man te staan, nadat Tom den Elzen er terecht met rood vanaf werd gestuurd. Daarna werd er door Docos nog tweemaal gescoord en schoot Finn Mossel de 5 - 2 binnen", besluit de trainer/coach. Komende zaterdag speelt zaterdag 2 de thuiswedstrijd tegen Noordwijk 3. Er zal dan wel uit een ander vaatje getapt moeten worden. Aanvang: 12.00 uur! 

 

 

Aart de Jong 

Goede start VVSB zat. 1, zat. 2 verliest
Goede start VVSB zat. 1, zat. 2 verliest
Goede start VVSB zat. 1, zat. 2 verliest
Terug naar overzicht