Aansprekende overwinning op Lugdunum 1

Even de aftrap van de 2e helft beschrijven! De scheidsrechter fluit voor de aftrap; de bal wordt achterwaarts geplaatst op Timo v/d Raadt. Timo verstuurd in één beweging een lange bal richting linksbuiten Jelle Homan. Jelle controleert, een verdediger stapt in en Jelle doet ‘kiekeboe’ en verzend vervolgens een strakke voorzet, die door Stefan Immerzeel wordt binnen gegleden. Duur? Maximaal 15 seconden!!! De 3 – 0 is gevallen en dat is toch wel een geruststellende gedachte tegen de goed voetballende ploeg van Lugdunum. VVSB zaterdag 1 speelt voortreffelijk en gedisciplineerd voetbal. Trefzeker zijn Jelle Homan, tweemaal Stefan Immerzeel en Mike Taskin. Lugdunum stelt daar een goal tegenover. VVSB wipt het linker rijtje binnen.

Opstelling:

Peter v/d Berg, Max v/d Boog, Timo v/d Raadt, Jasper van Stijn, Ramon Hoek (82e min. Tom de Vroome), Jaap Aartman, Mike Taskin, Koen Damen (75e min. Joris Aartman), Steef Immerzeel, Rick Koeckhoven en Jelle Homan.

“Tegen de nummer vier op de ranglijst kan je jezelf geen fout permitteren. Lugdunum is een goede (zaal)voetballende ploeg. Laat ze maar komen, en laat ze maar voetballen. Wij bestrijden hen door goed georganiseerd en compact te staan", aldus trainer Rob Jonkman. Je kunt je voorstellen, dat ook hij na 90 minuten alleen maar trots kan zijn. De omschakelingen van VVSB waren bij vlagen oogstrelend en de 'vier' van VVSB hadden ook zomaar 'zeven' kunnen zijn? Typerend is de 3e minuut. Lugdunum is alleen maar aan de bal. De bal wordt onderschept en Mike Taskin gaat er aan de rechterkant vandoor. Zijn uitstekende voorzet wordt bij de 2e paal door Jelle Homan binnen gekopt. Lekkâh! Toch kan Lugdunum in de 12e minuut langszij komen. Een diepe bal achter onze verdediging levert een één op één situatie op tussen Peter v/d Berg en een aanvaller van Lugdunum. Peter zet een prima sliding in, heeft de bal zelfs aan zijn voet en de speler valt over het been van onze sluitpost. Penalty? Ongeloof, maar er is ook nog iets van gerechtigheid? Peter stopt de slecht ingeschoten bal.

Daarna een periode waarin de opdracht duidelijk wordt. Veel balbezit voor Lugdunum en VVSB verdedigd sterk. Uit een vrije trap in de 30e minuut kopt Stefan achterwaarts net over de dwarsligger. Rond de 40e minuut wordt er weer een bal van Lugdunum onderschept en wordt Stefan de ruimte ingestuurd. De keeper komt uit, maar is te laat! Stefan verstuurt een hoge bal over de keeper en na enkele stuitertjes mogen we de 2 – 0 begroeten. De opdracht werkt en wordt in de 2e helft gecontinueerd.

In de lead staat de fraaie 3 – 0 al beschreven. Lugdunum weer veel balbezit en VVSB zet daar veel geduld tegenover. Toch valt al (te) snel de 3 – 1 en dat is een tegenvaller. Verder staat de verdediging als een huis. De ballen die achter de VVSB-verdediging vallen zijn een prima prooi voor de goed keepende Peter v/d Berg. In een drietal situaties verdwijnen de ballen dan ook regelrecht het 'Leidse Hout' in!

In de 66e minuut krijgen zowel Koen Damen als Jelle Homan een mogelijkheid om de score uit te breiden. Koen tegen de keeper en Jelle over de goal. In de 84e minuut valt het doek voor Lugdunum definitief. Jelle wordt weggestuurd en zijn voorzet wordt bij de 1e paal door Stefan opgepikt. Steef draait weg bij de keeper en ziet Mike Taskin in zijn ooghoeken en Mike schuift beheerst binnen. Deze ploeg is in staat hoge ogen te gooien in de Derde Klasse getuige deze wedstrijd en de helaas in de 88e minuut verloren wedstrijd tegen de koploper van Nispen. Ik zeg: Chapeau heren!

Voor de foto reportage verwijs ik graag naar FB pagina van Zaterdag 1. Dank maar weer Tino Stulen!

VVSB maakt de stap in het linker rijtje en de ploegen daarboven zijn kort in het vizier. Met nog één thuiswedstrijd voor de boeg kan er bij winst nog eens een mooie stap gemaakt worden. Dat moet dan maar komende zaterdag gebeuren in de thuiswedstrijd tegen CVC Reeuwijk. Aanvang: 14.30 uur op veld 4.

Kagia 3 – VVSB 2    3 – 3

Na de wanvertoning van vorige week (6 – 2 verlies) reist zaterdag 2 nog eens zwaargehavend af naar de nummer twee van de ranglijst Kagia 3. Zaterdag 2 speelt met veel invallers zoals uit de jeugd, en de 50-jarige oude grijze strateeg van het succesvolle VVSB van weleer (Ravanelli) Paul Warmerdam. Een groot compliment voor Paul, maar ook zeker voor Daan v/d Berg, Nils van Eeden, Pim Verver en Joe Augustinus! VVSB vertoont, na het echec van vorige week, een prima herstel en komt op een 2 – 0 voorsprong. Kagia sluit weer op 2 – 2 aan. Daarna is het VVSB dat weer op voorsprong komt en alsnog weet Kagia langszij te komen. Doelpuntenmakers zijn Lars van Wieringen, Ardy de Jong en Roy v/d Bosch!

ARC 5 – VVSB 3    2 - 4

VVSB 3 blijft aan kop van de ranglijst. Afgelopen zaterdag winnen de oud coryfeeën de uitwedstrijd tegen ARC 5. Na een lange blessure en nu weer hersteld zijnde Walter v/d Berg scoort eenmaal. Uiteraard Bartje Duindam 2x en? Ja, ja Aad v/d Voorn. Herbstmeister und Glückwunsch meine Herren!!!!!!!!