2e periode voor VVSB zat. 1

Ook deze wedstrijd tegen van Nispen zat.1 was meer spannend dan fraai te noemen. Daarentegen was de entourage waarin deze clash plaatsvond wel fraai! Een heerlijk zonnetje, veel publiek en nog eens een DJ na afloop. Dezelfde ingrediënten als in de uitwedstrijd. Toen scoorde van Nispen in de 88e minuut de winnende, daar waar een gelijkspel terecht zou zijn geweest. Ook na deze wedstrijd zou je mogen concluderen, dat een gelijkspel terecht zou zijn geweest, alleen het kwartje viel nu in het voordeel van VVSB. Daarmee werd de 2e periode, dus nacompetitie afgedwongen. Na 6 minuten kwam VVSB al op voorsprong, een fraaie voorzet van Jelle Homan wordt evenzo fraai door Mike Taskin diagonaal binnen geknikt. De 2 – 0 is voor - de koud in veld staande - Fadil Sukurica. Na een overtreding op hem posteert hij zich achter de bal en vanaf 18 meter verdwijnt de bal in de winkelhaak. Vlak voor tijd valt de 2 – 1 en is het Peter v/d Berg die VVSB op de been houdt.

Opstelling:

Peter v/d Berg, Max v/d Boog, Jaap Aartman, Ardy de Jong, Ramon Hoek, Youri van Steijn, Mike Taskin (80e min. Berend de Jong), Koen Damen, Stefan Immerzeel, Joost Bierhuizen (58e min. Joris Aartman), Jelle Homan (69e min. Fadil Sukurica).

De pupil van de week Finn Abrey verricht het eerste balcontact en laat zien hoe je keeper Sven van Hensbergen moet verslaan. Dit kunstje wordt na zes minuten in de wedstrijd herhaalt. Jelle Homan krijgt op links alle ruimte om een meer dan voortreffelijke voorzet richting 2e paal te krullen. De inlopende Mike Taskin weet daar wel raad mee en knikt diagonaal de 1 – 0 binnen. Het eerste half uur speelt VVSB zeker niet onverdienstelijk. Een aantal prima lopende combinaties. Zo ook een voorzet vanaf de rechterkant van Mike Taskin wordt maar net gemist bij de 2e paal. In de 16e minuut kopt Jaap Aartman uit een corner richting de goal, die met moeite wordt verwerkt door de goalie. In de 18e minuut het eerste wapenfeit van de Zilkers. Keeper Peter v/d Berg schat een diepe bal verkeerd in en wordt gepasseerd en wordt hard overgeschoten. Daarmee is eigenlijk alles over de eerste helft gezegd.

In de 2e helft dringt van Nispen meer aan, maar is uiterst slordig in de afronding. Ballen verdwijnen hoog over, of hoog en ver naast. VVSB is aan het overleven en werkt keihard. Van voetballen is weinig sprake. Wachtend en loerend op momenten van counteren. Fadil Sukurica wordt in de 69e minuut ingebracht. Na zijn eerste balcontact wordt Fadil net buiten het strafschopgebied neergehaald. Fadil neemt zelf de vrije trap en zijn inzet verdwijnt in de kruising. Een fraaie goal en dat geeft de mannen wat lucht. Vier minuten later volgt de aansluitingstreffer. Jon Joost Cornelissens schiet uit de draai de ‘anschluss’. Wat volgt zijn benarde momenten voor de goal van Peter v/d Berg. Zijn kwaliteiten toont hij nogmaals aan, door vlak voor tijd tot tweemaal toe - en opeenvolgend - reddend op te treden. Na het laatste fluitsignaal konden de tulpen uitgedeeld worden en waarna het bier rijkelijk vloeide. Over één ding was men het wel eens; het zou toch geweldig zijn, wanneer deze derby volgend jaar weer op de rol zou staan! In ieder geval kan het Carnaval beginnen!