VVSB verliest bij hekkensluiter ODIN’59

In een zeer matige wedstrijd van VVSB wist hekkensluiter ODIN’59 er met de drie punten vandoor te gaan. In beide helften had VVSB weliswaar veelal de bal, maar werd de verdedigingsmuur van de thuisploeg niet geslecht. ODIN’59 deed dat wel en won via een schot in de lange hoek van Elton Kusi. 

VVSB begon met drie jongelingen in de basiself. Guus Verver is al een aantal weken de aanvalsleider van de ploeg, Ralph Pennings keerde na een korte blessure weer terug in de opstelling en ook Kaltrin Sabedini stond voor het eerst dit seizoen in de basis. De Noordwijkerhouters hadden vanaf minuut één veelal de bal, maar speelden te traag om het ODIN’59 echt lastig te maken. 

De thuisploeg daarentegen speelde vanuit de omschakeling en had de eerste goede mogelijkheid voor de openingstreffer. Het was echter doelman Ruben Valk die het schot van Patrick Boon kon pareren. Namens VVSB had Verver een mogelijkheid, maar de spits schoot voorlangs. 

Al met al kregen de supporters weinig actie voor beide doelen te zien op Sportpark Assumburg. In de tweede helft werd dat wel anders, want VVSB kwam als een komeet uit de startblokken. Gyliano van Velzen schoot voorlangs, het schot van Verver werd gered door doelman Sam Grapendaal en invaller Mounir Mounji schoot over het doel. 

De inwendige tank bij de spelers van ODIN’59 ging langzaamaan leeg, maar toch kwamen zij op voorsprong. Linksback Elton Kusi trok mee ten aanval, kapte naar zijn rechterbeen en schoot zeer fraai raak in de lange hoek. VVSB moest er hierdoor nog harder aan trekken om tot scoren te komen, maar bleef moeite houden met de dubbele muur van de thuisploeg. 

De paars-gele formatie probeerde van alles. Via de zijkanten, door het midden en door de lucht, maar ODIN’59 kraakte niet en gaf geen krimp. De frustratie nam toe bij de spelers van VVSB waardoor het steeds meer mislukte en kansen om zeep werden geholpen. Ook een corner in de laatste minuut, met doelman Valk in de voorste linie, werd niet gevaarlijk voor de verdedigers van ODIN’59. VVSB leidt hierdoor een gevoelige nederlaag bij de hekkensluiter van de competitie. Volgende week is er tijd voor revanche, dan nemen de Noordwijkerhouters het thuis om 15.30 uur op tegen Sparta Nijkerk. 

ODIN’59 – VVSB 1-0: 67. Kusi 1-0.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Lars Rauws, Bram van Dongen (46. Victor van der Linde), Jermano Lo Fo Sang; Ralph Pennings (82. Nicky Eekhout), Ricardo Kuijvenhoven, Ian van Otterlo; Kaltrin Sabedini (46. Mounir Mounji), Guus Verver (69. Thomas Schaap), Gyliano van Velzen.

Tekst: Stefan van den Burg
 

VVSB verliest bij hekkensluiter ODIN’59
Terug naar overzicht