VVSB pakt punt in slotminuten bij sc Genemuiden

Een zwaarbevochten punt, dat kan je wel zeggen als je in de slotfase bij Genemuiden 2 doelpunten maakt. Guus Verver was het goudhaantje met zijn 2 doelpunten voor VVSB. Eerder zorgde Mounir Mounji voor de aansluitingstreffer, vlak na rust. De ruststand was 2-0 voor de gastheren. Via een strafschop werd het 3-1, waarna de dying seconds beslissend waren. Zat er meer in? Een klein beetje geluk op het schot van Ricardo Kuijvenhoven had het feestje compleet gemaakt, maar het mocht niet baten. Een punt erbij voor VVSB in de strijd voor lijfsbehoud.

Nadat VVSB vorige week tegen RKAV Volendam al een titelkandidaat trof, was dat in de uitwedstrijd tegen sc Genemuiden opnieuw het geval. De promovendus kent een meer dan uitstekend jaar, pakte al de tweede periode en staat nog altijd op een tweede plaats. Toch kon VVSB prima stand houden in de eerste twintig minuten. De grootste mogelijkheden waren zelfs voor de Noordwijkerhouters, maar de kopbal van Guus Verver en het schot van Thomas Schaap waren een prooi voor doelman Hidde Streutker.

Na die eerste twintig minuten nam Genemuiden het heft in eigen handen en werd het sterker, toch zonder grote kansen. Pas zo’n tien minuten voor rust werd de ploeg van trainer Rene van der Weij gevaarlijk. Berwout Beimers had uit een corner de bal op zijn voet, maar maaide er hard overheen. Een volgende corner was wel raak voor de thuisploeg. Uit een klutssituatie was het aanvoerder Jens Jurn Streutker die van dichtbij met de hak scoorde. Het leed voor VVSB was in de eerste helft nog niet voorbij, want Beimers maakte zijn eerdere poging goed door zeer fraai van afstand voor 2-0 te zorgen.

VVSB kwam sterk de kleedkamer uit na rust en had binnen twee minuten de aansluitingstreffer gescoord. Mounir Mounji was op zijn kenmerkende manier naar binnen gedribbeld en krulde de bal om de verdediger heen, zo de lange hoek in. Toch kon VVSB in die periode niet doordrukken en zag het Genemuiden weer verder uitlopen. Na een vermeende overtreding op Rens van Benthem wees scheidsrechter Paarhuis naar de strafschopstip. Oud-Rijnsburgse Boys speler Marc Magan benutte dit buitenkansje en zette zijn ploeg weer op 2 doelpunten voorsprong.

De slotfase was ronduit krankzinnig te noemen. Lange tijd leek het er niet op dat VVSB terug zou komen, maar twee minuten voordat de officiële tijd erop zou zitten was het Verver die met een fraaie volley voor de 3-2 zorgde. Hoop deed leven voor de Noordwijkerhouters, die volledig va banq gingen spelen en met succes. Opnieuw was het Verver die raak schoot. En hoe, een schot van afstand ging onder doelman Streutker door en zorgde voor een flinke extase voor alles wat paars en geel lief heeft.

Toch was het nog niet voorbij, want scheidsrechter Paarhuis trok uiteindelijk 11 (?) minuten bij. In die tijd was het Ricardo Kuijvenhoven die het ook nog eens van afstand probeerde. De aanvoerder van de ploeg zag zijn zeer fraaie poging met alle moeite gered worden door Streutker om een explosie van VVSB’ers te voorkomen. Ook Genemuiden had nog een enorme kans op de winnende treffer, maar invaller Sijmon Eenkhoorn schoot van dichtbij naast.

Een spektakelstuk van de bovenste plank eindigde na meer dan 100 minuten in 3-3. Een punt erbij voor VVSB bij titelkandidaat Genemuiden. Nog vier wedstrijden te gaan, te beginnen over 2 weken tegen Hercules. Op onze eigen Sportpark de Boekhorst is dan Hercules te gast. Een zware pot tegen de ploeg die bovenaan staat in de derde periode. Alle steun is nu nodig om VVSB van lijfsbehoud te voorzien. Wij zien u dan ook graag zaterdag 4 mei om 15.30 uur!

Sc Genemuiden – VVSB 3-3: 38. Streutker 1-0, 43. Beimers 2-0, 47. Mounji 2-1, 65. Magan 3-1, 89. Verver 3-2, 90. Verver 3-3.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout (75. Obi Onyeike), Bram van Dongen, Dario van Breukelen; Lars Rauws (75. Jermano Lo Fo Sang), Ricardo Kuijvenhoven, Thomas Schaap; Mounir Mounji, Guus Verver (90. Kaltrin Sabedini), Gyliano van Velzen.