VVSB pakt drie hele belangrijke punten tegen Hercules

Op een zonovergoten zaterdagmiddag heeft VVSB drie hele belangrijke punten tegen Hercules weten te bemachtigen. De gasten uit Utrecht kwamen als koploper van de derde periode naar Noordwijkerhout en hadden dus een goede vorm te pakken. VVSB speelde een uitstekende wedstrijd en won met 2-1. Ian van Otterlo was de grote man met beide doelpunten. Drie belangrijke punten in strijd voor lijfsbehoud voor onze paars-gele formatie.

Bij VVSB stond Jelle Riel op doel, hierdoor maakte hij zijn debuut voor de hoofdmacht van de Noordwijkerhouters. De doelman zag VVSB een droomstart beleven, want binnen 10 minuten stond het 1-0. Ian van Otterlo pikte de afvallende bal, omspeelde de uitgekomen doelman Pepijn Vonk en schoot hierna hard raak. Dat was echter nog niet het einde van de droomstart.

Zo’n 10 minuten later pikte Van Otterlo de bal op bij Shanon Carmelia en gaf af op Mounir Mounji. De buitenspeler van VVSB zag dat Van Otterlo doorliep, speelde weer terug en zag dat de topschutter van VVSB opnieuw venijnig hard raak schoot.

Na een klein half uur werd de ploeg uit Utrecht sterker en kwamen er wat mogelijkheden. Doelman Riel was echter attent op de kopbal van Franslyn Nsingi en zorgde voor een cleansheet in de eerste helft. Want ook vlak voor tijd kon Nsingi scoren, maar in vogelvrije positie kopte de spits van Hercules naast.

In de tweede helft werd VVSB meer en meer achteruit gedrukt, maar hield het voet bij stuk. Echter zorgde een standaardsituatie voor de aansluitingstreffer. Christiaan van Hussen kopte de 2-1 uit een corner binnen. Jordi Paulina dacht even later de gelijkmaker te kunnen maken, maar zijn poging over doelman Riel heen belandde op het dak van het doel.

VVSB moest het hebben van de omschakeling en had vlak voor tijd een goede mogelijkheid voor een grotere marge. Invaller Guus Verver schoot, maar zag dat verdediger Valentijn Beck zijn poging nog kon blokken en het gevaar eruit haalde.

Heel de Boekhorst voelde aan dat deze punten heel hard nodig waren. Na het laatste fluitsignaal was de opluchting, maar ook zeker de blijdschap, groot. Drie hele belangrijke punten in strijd voor lijfsbehoud, maar niks is nog zeker. Volgende week tegen Kampong zal VVSB opnieuw de mouwen moeten opstropen om een overwinning binnen te slepen. Deze wedstrijd zal in Utrecht op zondagmiddag worden gespeeld, aanvang 14.30 uur.

VVSB – Hercules 2-1: 9. Van Otterlo 1-0, 19. Van Otterlo 2-0, 61. Van Hussen 2-1.
VVSB: Jelle Riel; Richelo Fecunda (72. Obi Onyeike), Nicky Eekhout (77. Victor van der Linde), Bram van Dongen, Dario van Breukelen; Lars Rauws, Ricardo Kuijvenhoven, Ian van Otterlo (63. Tim de Rijk); Mounir Mounji (77. Guus Verver), Thomas Schaap, Gyliano van Velzen.