VVSB krijgt pak rammel van Sparta Nijkerk

VVSB zag een sterk en effectief Sparta Nijkerk tegenover zich staan zaterdagmiddag op De Boekhorst. Al na een paar minuten was het de topscorer van de Derde Divisie A, Mark van der Weijden, die de score opende. VVSB vocht zich terug en kwam snel op gelijke hoogte via Gyliano van Velzen. Vervolgens liep Sparta Nijkerk in de eerste helft ruim uit naar 1-4, na rust nog naar 1-5 en zorgde Ricardo Kuijvenhoven voor de iets dragelijkere stand van 2-5.

VVSB was al snel in de wedstrijd gewaarschuwd, want Mark van der Weijden kopte na 3 minuten van dichtbij naast. Een paar minuten later schoot de toekomstig Rijnsburgse Boys spits wel raak uit geheel vrijstaande positie. De Noordwijkerhouters toonden veerkracht, want niet veel later was het alweer gelijk. Guus Verver speelde Gyliano van Velzen aan, die kort wegdraaide bij zijn directe tegenstander en laag in de lange hoek raak schoot.

De paars-gele formatie drukte door en raak even later de paal via Verver. In de 18e minuut werd het mistasten achterin bij Kiyanji Hugo door Van Velzen niet afgestraft en de opbouw kon toch verder voor Sparta Nijkerk. De lange bal werd verkeerd door VVSB ingeschat, waardoor Mike Ahrens ineens alleen op doelman Ruben Valk af kon gaan en zo de gasten opnieuw op voorsprong kon brengen.

De 1-2 bleek een harde, mentale tik voor de Noordwijkerhouters, want niet veel later was het Van der Weijden die met z’n 2e van de middag weer eens goud waard was voor de oranjehemden. VVSB probeerde het wel, maar had het geluk niet aan haar zijde. Zo werd de zwabberbal van Ricardo Kuijvenhoven met moeite gered door doelman Mathijs Swaneveld en zag Victor van der Linde zijn bal op de paal belanden. Waar de paars-gelen geen geluk hadden, bleek de aanval van Sparta Nijkerk weer eens dodelijk te zijn. Tyrone Fonville was er als de kippen bij om vlak voor rust voor de 1-4 te tekenen.

Na rust probeerde VVSB het wel, maar kwam het niet veel voor het doel van invaldoelman Sem van Steenis. Aan de andere kant was het weer Van der Weijden die raak schoot, zijn 25e van het seizoen. De rest van de tweede helft kabbelde voort, maar werd nog wel positief afgesloten voor VVSB. Vijf minuten voor tijd was het Ricardo Kuijvenhoven die een vrije trap fraai over de muur schoot en het net wist te vinden.

Voor VVSB is het zaak om de boel weer bij elkaar te brengen en zaterdag in Staphorst weer eens de drie punten te behalen.

VVSB – Sparta Nijkerk 2-5: 6. Van der Weijden 0-1, 12. Van Velzen 1-1, 18. Ahrens 1-2, 25. Van der Weijden 1-3, 43. Fonville 1-4, 69. Van der Weijden 1-5, 85. Kuijvenhoven 2-5.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Lars Rauws, Nicky Eekhout (68. Mounir Mounji), Bram van Dongen (46. Obi Onyeike), Tim de Rijk; Victor van der Linde, Ricardo Kuijvenhoven, Ian van Otterlo; Guus Verver (78. Thomas Schaap), Gyliano van Velzen.