Voorbeschouwing VVSB - RKAV Volendam

De aandachtige volger zal het ongetwijfeld geconstateerd hebben. Zo vlak na de winterstop nam VVSB een comfortabele positie op de ranglijst in. Bovenkant middenmoot met in het achterhoofd om mogelijk een rol van betekenis te kunnen spelen in de 3de periode.

Hoe anders ziet de voetbalwereld er pak ‘m beet 2,5 maand verder uit. Met nog 6 wedstrijden te gaan staat ons vlaggenschip slechts 3 punten boven de plekken die aan het einde van de competitie spelen van wedstrijden voor behoud 3e divisieschap inhouden. Het kan verkeren.

In dat opzicht had VVSB zich afgelopen zondag een goede dienst kunnen bewijzen. Na de vroege voorsprong, goal Ricardo Kuijvenhoven in minuut 6, moest thuisploeg HSC’21 na een dik half uur voor het neerhalen van een doorgebroken speler van VVSB ook nog eens met 10 man verder. Een ideale gelegenheid om (verder) afstand te nemen van de onderste plekken lag in het verschiet. In blessuretijd viel echter de gelijkmaker, VVSB in mineur achterlatend.

RKAV Volendam is de volgende tegenstander. De kampioenskandidaat staat samen met IJsselmeervogels bovenaan de ranglijst. Uit 28 wedstrijden wisten zij inmiddels 54 punten te vergaren en met een doelsaldo van 77 voor en 45 tegen is Volendam de meest productieve van deze competitie.

In de enige wedstrijd die VVSB tot op heden in competitieverband tegen ‘de Wijdbroeken’ speelde werd met 3-1 het onderspit gedolven. Na een kansloze 1e helft (2-0) nam VVSB de 2de helft het heft in handen. Vlak na rust de aansluitingstreffer waarbij het wachten was op de verdiende gelijkmaker. Deze viel uiteindelijk niet en met een counter in blessuretijd gooide Volendam definitief de wedstrijd in het slot.

Afgelopen weekend wist Volendam niet verder te komen dan een gelijkspel. Tegen Staphorst, een concurrent van VVSB als het gaat om de plekken waar je aan het eind niet wil staan, werd het 3-3.

De wedstrijd staat onder leiding van John Kraak uit Piershil (Zuid Holland). Quinten Oudendijk en Elwin de Jonge zijn de assistent scheidsrechters.

Het is te hopen dat zo de rond de klok van 17.30 uur het “Cees de Roo” weer eens uit de catacomben schalt waarmee een 1e aanzet voor een succesvolle veilingavond gegeven wordt.

Het bestuur, de staf en spelersgroep van VVSB wensen u een onderhoudende wedstrijd toe.

Resterend programma
Thuis: Hercules (4 mei) Hoogeveen (18 mei)
Uit: sc Genemuiden (20 april) Kampong (12 mei) Harkemase Boys (25 mei)

Balsponsor:
Kees Bruggeman - Proflor
Proflor levert bloemen- en plantenverpakkingen en decoratiematerialen aan bloemisten, exporteurs, retailers, kwekers, tuincentra en groothandels in binnen- en buitenland. Gevestigd in het hart van de bloemenmarkt, Aalsmeer, is logistiek alles mogelijk. Vanuit Aalsmeer sturen wij dagelijks onze producten naar landen in heel Europa.

Voorbeschouwing VVSB - RKAV Volendam
Terug naar overzicht