Om te winnen moet je ...

Geplaatst op, 26-08-2013Uiteraard betreft het hier een uitspraak van Dhr. Johan Cruyff. Om te winnen moet je altijd zorgen dat je een doelpunt meer maakt dan je tegenstander. Dit is eigenlijk het enige dat je VVSB 2 achteraf kwalijk kan nemen. Uiteindelijk mag je dan nog van geluk spreken dat Daan vlak voor tijd uit een prima aangesneden corner van Walter snoeihard binnen kopt. VVSB 2 speelde in de bekerwedstrijd oppermachtig en van de 90 minuten speeltijd speelde 80/85 minuten zich af op de helft van de tegenstander. 

Na drie minuten is het al raak. Een fraaie diepe bal van Daan belandt voor de voeten van Ramon (Mona) en deze verstuurd vanaf links een vlijmscherpe voorzet. Deze lijkt een prooi te worden voor de goalie van Oliveo, maar deze voorzet wordt door de goed sprintende Bart van Eeden op waarde beoordeeld en voor de grabbelende handen van de doelman glijdt Bart de bal binnen. We gaan er maar eens goed voor zitten. Er is niets aan de hand en je merkt al snel dat VVSB bovenliggend is. Het wachten is eigenlijk op die tweede treffer. Helaas sterft die eindpass vaak in schoonheid. Bij de eerste de beste uitbraak van Oliveo staat het via een kopbal onverwacht weer 1 – 1. Het stoorwerk is uitstekend, de opbouw goed verzorgt en worden er rustmomenten ingebouwd door de bal geconcentreerd rond te spelen. Oliveo haalt de rust op 1 – 1. De tweede helft is het helemaal raak!  Oliveo wordt van het kasje naar de muur gestuurd. Schoten worden op miraculeuze wijze gepareerd en een fraaie vrije trap vanaf 22 meter, genomen door Jelle, wordt op grootse wijze door de keeper van Oliveo via de lat uit de kruising verwerkt. De veel kletsende scheidsrechter in het veld wuift werkelijk een 100 procent penalty weg, nadat Jaap volledig binnen de zestien onderuit getikt wordt. Ook dat heb je nog tegen. En dan weet je het wel! Welgeteld een serieuze uitbraak wordt vernietigend afgestraft. Dan sta je wel raar te kijken! Toch gelooft de groep in een goed resultaat. De ene corner na de ander volgt en uit een van de vele en goed genomen corners is het Daan die met een snoeiharde kopbal het net laat bollen! VVSB 2 gaat serieus op zoek naar de overwinning. Helaas telt de scheidsrechter niet de zeker nog vijf minuten blessuretijd bij en eindigt dit duel onbeslist. Wat rest is een zeer goede indruk!

FHS en VVSB 2

Ook voor dit seizoen kan VVSB 2 weer gebruik maken van twee busjes van uitzendorganisatie FHS. Op verzoek mogen we het lopende seizoen gebruik maken van twee extra verlengde busjes. Dit voor extra ruimte voor spelerstassen, kleding, ballen en verzorgingsspullen. VVSB 2 en FHS gaan ook dit jaar hand in hand voor de ongetwijfeld spannende uitwedstrijden.

Namens de spelersgroep en begeleidingsteam ontzettend bedankt voor het gestelde vertrouwen.

Aanstaande donderdagavond speelt VVSB 2 de tweede bekerwedstrijd tegen DOSR. Aanvang: 18.45 uur! Wij zien u graag rond veld 4.

Aart

Meer Nieuws

Bekijk het complete archief »