Nieuws Zondag 1

VVSB pakt punt in slotminuten bij sc Genemuiden
21 apr

21 april / Het eerste
Een zwaarbevochten punt, dat kan je wel zeggen als je in de slotfase bij Genemuiden 2 doelpunten maakt. Guus Verver was het goudhaantje met zijn 2 doelpunten voor VVSB. Eerder zorgde Mounir Mounji voor de aansluitingstreffer, vlak na rust. De ruststand was 2-0 voor de gastheren. Via een strafschop werd het 3-1, waarna de dying seconds beslissend waren. Zat er meer in? Een klein beetje geluk op het schot van Ricardo Kuijvenhoven had het feestje compleet gemaakt, maar het mocht niet baten. Een punt erbij voor VVSB in de strijd voor lijfsbehoud.

Met de bloemencorso in de bollenstreek trekt VVSB daar ver vandaan. Genemuiden is de bestemming van de bus van Brouwers Tours. Nadat VVSB vorige week VVSB het opnam tegen koploper RKAV Volendam, spelen de Noordwijkerhouters nu tegen de nummer 2, sc Genemuiden. Opnieuw een zwaar treffen voor de paars-gele formatie, die nu toch ook echt achterom moeten kijken.

Met ingang van volgend seizoen zal Melvin van de Beeten de nieuwe keeperstrainer van VVSB zijn. De pas 23-jarige Melvin is momenteel keeperstrainer bij DHSC en de Utrecht academie. Tot enkele jaren geleden keepte Melvin nog op derde divisie niveau bij DVS’33, maar na omzwervingen koos hij voor een carrière als keeperstrainer. Veel succes Melvin bij onze club en met onze doelmannen!
VVSB verliest van koploper RKAV Volendam
14 apr

14 april / Het eerste
De return tussen VVSB en RKAV Volendam leek voor het grootste gedeelte van de wedstrijd op de heenwedstrijd in het vissersdorp. De oranjehemden kwamen snel op een 0-2 voorsprong, waarna VVSB in de tweede helft uit een ander vaatje tapte. Via Ricardo Kuijvenhoven werd het nog 1-2, maar werd de gelijkmaker niet meer gescoord. In de slotminuten werd het uit de omschakeling nog 1-3.

De aandachtige volger zal het ongetwijfeld geconstateerd hebben. Zo vlak na de winterstop nam VVSB een comfortabele positie op de ranglijst in. Bovenkant middenmoot met in het achterhoofd om mogelijk een rol van betekenis te kunnen spelen in de 3de periode.

Lange tijd leek het erop alsof VVSB met 3 punten terug naar Noordwijkerhout zou gaan komen, maar de blessuretijd deed de paars-gele formatie de das om. Een doelpunt van Sten Brand zorgde voor een 1-1 gelijkspel, nadat vroeg in de wedstrijd Ricardo Kuijvenhoven VVSB al op voorsprong had geschoten.

De laatste loodjes zitten eraan te komen in de competitie, maar deze wegen zoals altijd het zwaarst. Blessures, schorsing en het volle programma beginnen z’n tol te eisen. Voor de 28e speelronde gaat VVSB op bezoek bij HSC’21. Een wedstrijd tussen twee ploegen die bij een overwinning zo goed als klaar zijn voor dit seizoen.

Op paaszaterdag heeft VVSB de uitwedstrijd bij Staphorst met 1-0 verloren. Vanuit het niets en bij de eerste poging zette Staphorst het, naar later zal blijken, enige doelpunt op het scorebord. Tegen het einde van de eerste helft werd de doelman van Staphorst nog wel verschalkt, maar volgens de arbitrage was dit vanuit buitenspelpositie. Ook de tweede helft vond voornamelijk plaats op de helft van Staphorst. In blessuretijd was daar nog bijna de gelijkmaker, maar een doelpunt was VVSB niet gegund.

VVSB mag in het weekend van het Christelijke feest Pasen op bezoek in het sterk gelovige Staphorst. Met Pasen wordt gevierd dat Jezus uit de dood is opgestaan. Een metafoor voor VVSB is hierbij lichtelijk wel te trekken. VVSB kan na een mindere start van het jaar tegen Staphorst weer uit de dood herrijzen en op jacht gaan naar een betere positie op de ranglijst, zonder omkijken naar beneden. De herrijzenis begint zaterdag om 14.30 uur.

VVSB zag een sterk en effectief Sparta Nijkerk tegenover zich staan zaterdagmiddag op De Boekhorst. Al na een paar minuten was het de topscorer van de Derde Divisie A, Mark van der Weijden, die de score opende. VVSB vocht zich terug en kwam snel op gelijke hoogte via Gyliano van Velzen. Vervolgens liep Sparta Nijkerk in de eerste helft ruim uit naar 1-4, na rust nog naar 1-5 en zorgde Ricardo Kuijvenhoven voor de iets dragelijkere stand van 2-5.