vrijwilligers

De kracht van VVSB: 

Dat is ons unieke verenigingsleven

We doen het samen

We doen het met de inzet van heel veel mensen

 

Het is heel simpel. Om te kunnen voetballen, zal iedereen zijn steentje moeten bijdragen. Heb je wel eens bedacht wie de tosti's in de kantine bakt? Of dat er trainers en leiders zijn? En dat de kleedkamers schoon zijn? Dat gaat niet allemaal vanzelf. 

Vrijwilligers, commissieleden en bestuur houden de boel draaiende. Zij doen dat uit clubliefde, om werkervaring op te doen, vanwege de gezelligheid, om nieuwe mensen te leren kennen, om bij te dragen aan de ontwikkeling van jeugdleden, of om bij te dragen aan het bestaan van de vereniging. 

 

Wat verwachten we van ieder lid, of ouder van een jeugdlid

Wij verwachten dat elk lid minimaal 8 uur een vrijwilligerstaak vervult per seizoen. Dat komt overeen met 2x een bardienst of gastheer/vrouw dienst, of 3 a 4 keer een wedstrijd fluiten als scheidsrechter. 

Kies je liever voor een commissie? Dan ga je binnen die commissie afstemmen welke deeltaak op jouw bordje komt, afhankelijk van jouw interesse en de tijd die je er aan wilt besteden. 

 

Wat is er te doen? 

Klik hier voor een overzicht van de taken en functies. 

Realiseer je dat we geen gedetailleerde beschrijving kunnen maken, dan wordt het veel te veel. Overleg met de vrijwilligerscommissie als je meer informatie wilt. 

 

Overgangsfase

VVSB is in een overgangsfase. Voorheen was er alleen een vrijwillige inzet, maar dat bleek niet meer te bolwerken. Nu moeten alle leden hun steentje bijdragen. Dat is natuurlijk niet van de ene op de andere dag geregeld. Daarom is het nog steeds de bedoeling dat een aantal kantinediensten voor rekening genomen worden van teams. Hierover wordt contact opgenomen met de leider/coach/aanvoerder. Jeugdleden vanaf 15 jaar fluiten af en toe een wedstrijd. 

 

Vrijwillig is niet vrijblijvend
Om alles soepel te laten verlopen bij een grote organisatie als VVSB zijn er regels vastgesteld en afspraken gemaakt. De belangrijkste is dat de vrijwilliger verantwoordelijk is voor de uitvoering van de taak of functie: we rekenen op je!

 

VOG
Voor iedere nieuwe vrijwilliger wordt digitaal een gratis VOG klaargezet door de vrijwilligerscommissie. Je krijgt daarover een e-mail. De vrijwilliger hoeft de aanvraag alleen nog af te ronden en in te leveren bij de commissie volgens de instructies die hij/zij heeft gekregen.

 

Ben je meteen enthousiast geworden en wil je je aanmelden voor een vrijwilligerstaak of –functie? Of heb je hier vragen of ideeën over? Mail naar vrijwilligersvvsb@gmail.com.

vrijwilligers hebben we nooit genoeg

draag je steentje bij aan een club die draait op vrijwilligers

Ik wil vrijwilliger worden

Nieuws en oproepen