Zondagsschoten 'vloeren' zaterdag 1

Na een eenvoudige overwinning op DSVP uit Pijnacker volgt de tweede krachtmeting tegen Nieuwkoop 1. De laatste confrontatie tussen deze twee standaardteams dateert alweer uit 1992! Met veel vertrouwen wordt er, met de busjes van sponsor FHS, richting Nieuwkoop vertrokken. Een sfeervol park! Over de wedstrijd valt het volgende te zeggen. VVSB is gedurende 70 minuten bovenliggend, maar kan dit niet in doelpunten tot uitdrukking brengen. Twee zondagsschoten van Nieuwkopers en een fraaie individuele actie en dito schot van Timo v/d Raadt bepalen de eindstand op 2 – 1. Zaterdag 2 speelt gelijk en 3 wint eenvoudig!

Opstelling:

Peter v/d Berg, Max v/d Boog, Timo v/d Raadt, Tim Wijnands (64e min. Fadil Sukurica), Jaap Aartman, Ramon Hoek, Mats Warmerdam (77e min. Koen Damen), Stefan Immerzeel, Rick Koeckhoven, Mike Taskin.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn. VVSB heeft gedurende 25 minuten het betere van het spel, maar kan dit niet in doelpunten uitdrukken. De beste kans dient zich al na 3 minuten aan. Mike Taskin speelt vanaf links Mats Warmerdam in en Mats schiet, weliswaar uit een lastige hoek, tegen de goede doelman van Nieuwkoop aan. De druk is er, maar echt veel gevaar levert dit niet op, al schiet Stefan nog een keer over de dwarsligger. Toch weet Nieuwkoop na verloop van tijd zich onder de druk uit te werken en ook zij krijgen mogelijkheden de score te openen. Tot tweemaal toe zijn de (slechte) schoten op doel een prooi voor Peter v/d Berg. In de 43e minuut verstuurt Jasper van Stijn een bal over de volle breedte op Ramon Hoek en zijn voorzet wordt ternauwernood tot corner verwerkt.

VVSB komt weer scherp de startblokken uit, maar het is onverwacht Nieuwkoop die werkelijk uit het niets een 1 – 0 voorsprong neemt. Een verkeerde inspeelbal van Mike wordt onderschept en wat daarop volgt zal de bewuste speler never/nooit meer een tweede keer doen. Een vernietigend schot uit een schier onmogelijke hoek ketst onderkant lat richting tweede paal, en valt buiten bereik van Peter binnen. Even slikken, maar zeker niet treuren! In de 55e minuut een voorzet van Ramon die door Mike bij de 2e paal wordt ingeschoten, maar de vertwijfeld duikende keeper heeft niet in de gaten dat hij toch de bal heeft tegengehouden en deze wordt door een eigen speler verwerkt. Een minuut later staat het gelijk. Timo v/d Raadt onderschept de bal halverwege de helft van Nieuwkoop, slalomt tussen spelers door en schiet fraai van buiten de 16-meter binnen. In de 67e minuut weet de keeper een inzet van Stefan met zijn vingertoppen tot corner te verwerken. VVSB blijkt in de 2e helft zwaar bovenliggend. In de 77e minuut nog een strakke voorzet van Fadil waar Stefan mis glijdt en vervolgens ook Rick Koeckhoven. Ja, en wanneer je zelf niet scoort? Dan doet de tegenstander dit. En zo geschiedde in de 83e minuut. Uit het niets valt de bal voor een Nieuwkoper en zonder aarzeling haalt van zo’n twintig meter vernietigend hard uit. De bal draait helemaal naar buiten en Peter raakt hem nog met de vingertoppen, maar via binnenkant paal valt deze binnen! Al met al even slikken voor de formatie van Rob Jonkman, maar ondanks de nederlaag kan er met vertrouwen uitgekeken worden naar de thuiswedstrijd tegen Sporting Leiden.

Zaterdag 2

De wedstrijd van zaterdag 2 eindigde in 1 – 1 en dat was – gelet het wedstrijdverloop – wel een terecht uitslag, aldus trainer Andy Otte. Na 65 minuten maakte (slaapkop) Berhang Sartib, had zich verslapen en dus als invaller mee mocht, de 1 – 0 voor VVSB. Vlak voor tijd maakte Rijnvogels de 1 – 1.

Zaterdag 3

3 heeft nog geen averij opgelopen. Afgelopen zaterdag moest Noordwijk 5 eraan geloven. Gijs Kaptein opende de score, en de 2 – 0 wordt aangetipt door Chris Kokkelkoren. Daarna doet Noordwijk nog iets terug! “In het vervolg moet ‘Kale’ de strafschoppen maar nemen”, want oud Captain van Zondag 2 Jos Duindam mist gruwelijk voor de 3 – 1. Daarna een eigen doelpunt van Noordwijk en (hazewind) Kale tikt de 4 – 1 nog even binnen. Uw correspondent neemt voor dit verslag geen enkele verantwoordelijkheid. Dit alles is ingegeven door de zegsman van ‘van Leeuwen Buizen’, dhr. W. v/d B. te N.