Zaterdagselectievoetbal van oud naar nieuw

De afgelopen jaren heeft de zaterdagselectie dienstgedaan als landingsplaats voor de doorstromende jeugd. Een indertijd goed initiatief, maar op dit moment een achterhaalde visie. Met de komst van een herziend beleidsplan ‘Versterking van de prestatieketen’ start VVSB het komende seizoen met een onder -23 elftal. Dit team valt direct onder het Eerste elftal van VVSB. Dit betekent, dat de Zaterdag 1 verder gaat met spelers ouder dan 23 jaar.

Vijf jaar geleden start zaterdag 1 in de nieuwe opzet uiterst succesvol. In het 1e jaar promoveert zaterdag 1 direct naar de 3e Klasse. Het succes van deze nieuwe opzet wordt door de doorstromende jeugd gezien als een mooie springplank naar het seniorenvoetbal. Een tweede elftal ziet het levenslicht. In het tweede jaar behaalt zaterdag 1 een periodetitel en speelt nacompetitie. Ook het nieuwe 2e elftal speelt dan nacompetitie. Zou het voor zaterdag 1 dan weer gaan lukken om te promoveren? Op een haar na! Na overwinningen in de nacompetitie op Lyra en KMD uit het Westland speelt zaterdag 1 de finale op het complex van vv Noordwijk. Helaas wint het Leidse Docos deze clash en blijft zaterdag 1 in de 3e klasse. Het 2e is wel succesvol en doet een stap omhoog. De twee jaren daarna? Covid 19 en de lockdowns! Kansloze jaren!

Het afgelopen seizoen is gelukkig wel verlopen, zoals je zou mogen verwachten. Zaterdag 2 presteert het weer om de nacompetitie te halen, maar moet in zijn eerste wedstrijd buigen voor Nieuwerkerk. Zaterdag 1? Een keurige vijfde plaats, maar in mijn perceptie had er meer ingezeten. Wedstrijden winnend afsluiten tegen de top van deze klasse en veel punten laten liggen tegen lager geklasseerde teams.

De zaterdagselectie van VVSB mag met trots terugkijken op de eerste vijf verlopen jaren, behalve? Maar ja, daar hadden alle clubs in het amateurvoetbal mee te kampen.

 

En dan nu een zaterdagselectie met één elftal en het onder -23! Helaas zijn er dus spelers die afscheid nemen van de zaterdagselectie en daar hoort een ‘dankjewel’ bij.

Dank gaat dan ook uit naar:

Lex van Rooijen

Bram van Rooijen

Finn Mossel

Jord Aanhane

Boy Jansen

Daan v/d Berg

Ryan Laros

Daan van Swieten

Jelle Riel

Youri Duivenvoorde

 

Ook de af en toe invallers van de zondagselectie:

Guus Verver

Thijs Knapp

Dank!!!!

Wij hebben genoten van jullie kwaliteiten en heel veel succes of in zondag 1 of 0-23!

De zaterdagselectie voor het komende seizoen ziet er als volgt uit!

Tim Warmerdam           Peter v/d Berg

Jaap Aartman                 Max v/d Boog

Berend de Jong               Ardy de Jong

Mats Warmerdam            Tim Wijnands

Joris Aartman                Joost Bierhuizen

Koen Damen                    Rick Koeckhoven

Youri van Steijn               Stefan Immerzeel

Berhang Sartib                 Victor Schipholt

Jaap Roeleven                  Roy v/d Bosch

Rolf v/d Raadt

Nieuwkomers zijn: Fadil Sukurica (terug van Nispen); Walter Alkemade en Peter v/d Berg.

Zeker niet in de laatste plaats gaat er dank uit naar:

Mike Taskin, Timo v/d Raadt, Bob Visser, Kaj Warmerdam, Stijn Paumen, Tom den Elzen, Damian Adriaens en Thomas Schrooder (overstap naar assistent-trainer zaterdagselectie).  Zij stoppen of gaan in een lager elftal spelen!

Begeleidingsteam

Erik van Manen, trainer/coach zaterdag 2 heeft een prima prestatie neergezet. Helaas gaat Erik ons weer verlaten. Erik wordt trainer/coach van het vlaggenschip van Stompwijk ’92. Dankjewel Erik! Zijn assistent Joost Bekkers heeft, door drukke werkzaamheden, ook aangegeven ermee te stoppen. Een begrijpelijke keuze! ‘Joossie’ bedankt! Bart Duivenvoorden is jaren als verzorger betrokken geweest als verzorger de zaterdagselectie. Ook jij Bart, onwijs bedankt!

Jos Taskin heeft de afgelopen jaren menig wedstrijdje gevlagd bij zaterdag 1. Jos, we gaan je missen! Ook jij bedankt voor je betrokkenheid!  

Behoudens Kristian Weijers, hij wordt trainer/coach van het onder – 23 elftal, is het begeleidingsteam voor komende seizoen hetzelfde gebleven. Assistent trainer/coach Stefan Kraaijvanger volgt Christian in de rol als trainer/coach op! Thomas Schrooder wordt assistent-trainer.

Daarnaast zijn de functies als volgt verdeeld:

Raimond Duivenvoorde / Keeperstrainer

Ryan Godé / Verzorger tijdens trainingen

Michael Kaptein / Materialen en begeleider

Leo Wijnands / Vertegenwoordiger bestuur

Eric Verver / Gastheer thuiswedstrijden

Aart de Jong / Teammanager

 

Aart de Jong

Teammanager

Zaterdagselectievoetbal van oud naar nieuw
Zaterdagselectievoetbal van oud naar nieuw
Terug naar overzicht