Zaterdag 1 wint met 3 - 1 van DWO

Vorige week zaterdag lekker banjeren door Berlijn, maar voor mij toch aanleiding om de Whatsapp-groep van de ‘VVSB-staf’ in de peiling te houden. Een reactie blijft uit en plaats ik ‘En?’ in deze groep. ‘Afgelast’ krijg ik van grensrechter Robbert van Arkel retour, en mijn vermoeden wordt bevestigd. VVSB zat.1 verliest met 3 – 1 tegen laagvlieger Blauw-Zwart uit Wassenaar. Ongeloof maakt zich even meester, maar de prachtige stad Berlijn maakt alles goed. Het moet dan maar tegen DWO gebeuren. En dat gebeurd dus ook. Na 90 minuten staat er 3 – 1 in het notitieboekje van de scheidsrechter. Doelpuntenmakers zijn Mats Warmerdam, Koen Damen en Joost Bierhuizen. Een terechte overwinning.

Opstelling:

Peter v/d Berg, Max v/d Boog, Jasper van Stijn, Mats Warmerdam, Ramon Hoek, Youri van Steijn (33e min. Jaap Aartman), Koen Damen, Joost Bierhuizen, Rick Koeckhoven, Mike Taskin en Jelle Homan (55e min. Stefan Immerzeel).

VVSB gaat weer van eigen kracht uit. Hoog tempo met veel druk naar voren. Na twee minuten stoomt Ramon Hoek vanaf zijn linksback positie richting vijandelijk doel. Haalt vernietigend hard uit, maar zijn geblokte schot verdwijnt voor corner over de achterlijn. De druk blijft en levert ook mogelijkheden op. In de 11e minuut is het raak. Joost Bierhuizen krijgt de bal op de rand van het strafschopgebied ingespeeld en haalt hard uit. De bal komt tegen een hand van een tegenstander en de daaropvolgende penalty wordt door Mats Warmerdam feilloos binnengeschoten. In het veld wordt het wel rommeliger, maar dat is voornamelijk te wijten aan het vele commentaar op de scheidsrechter van zowel spelers als trainer van DWO. In de 31e minuut krijgt VVSB een vrije trap in het strafschopgebied na een opgepakte terugspeelbal door de keeper. Via een tegenstander beland de bal van Max v/d Boog op de paal. Helaas moet Youri van Steijn in de 32e minuut het veld verlaten na een charge, waaraan hij een vervelende kneuzing aan de bekken overhoudt. In de 68e minuut ontvangt een verdediger van DWO 2x geel achtereen, na weer het nodige commentaar op de scheidsrechter. In de 75e minuut valt de 2 – 0. Een snoeiharde voorzet vanaf links door Mike Taskin wordt bij de 2e paal binnengewerkt door Koen Damen (had het zelf in eerste instantie niet in de gaten?). In de 80e minuut krijgt DWO een penalty toegekend en lijkt de spanning terug te keren, maar in de 83e minuut valt definitief het doek voor de mannen uit Zoetermeer Een strakke voorzet van Stefan Immerzeel wordt door Joost Bierhuizen op zijn beurt strak en hard voor 3 – 1 binnengeschoten.

VVSB zat. 1 neemt nu de achtste positie in met 14 uit 10. Na winst komende zaterdag op Lugdunum is plek zes binnen bereik. Deze uitwedstrijd begint om 14.30 uur.

VVSB zat. 2 – Valken ’68 3

Zaterdag 2 heeft tegen Valken ’68 een complete off-day. Met 6 – 2 wordt deze wedstrijd verloren. ‘Een wedstrijd om snel te vergeten”, volgens trainer/coach Andy Otte. “Wanneer je er tegen zo’n slechte ploeg zes om de oren krijgt moet je bij jezelf te rade gaan. Niemand haalde zijn niveau.” Doelpuntenmakers waren Kaj Warmerdam en Roy v/d Bosch. Ook Kagia verliest dus de koppositie blijft in zicht en dat kan als verzachtende omstandigheid gezien worden. Voor foto’s gemaakt door Per Warmerdam verwijs ik graag naar onze FB pagina! Bedankt Per!

VVSB zat. 3 – FC Oegstgeest 5

Tegen medekoploper FC Oegstgeest doet zaterdag 3 uitstekende zaken. Na 90 minuten voetbal is de 3 – 0 een feit. Het 1e doelpunt wordt ver in de 2e helft gescoord door niemand anders dan de kleinste van het veld Bartje Duindam. Vervolgens moet Oegstgeest op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar is het ‘Kaal’ (scoort veel overigens) die voor de verlossende zorgt. ‘En die derde dan Walter?’. Jeetje is zijn reactie: ‘uh, zet ‘Fokje’ maar op!