Zaterdag 1 grijpt naast periodetitel

De wedstrijd van zaterdag 1 tegen CVC Reeuwijk moet gewonnen worden om zich periodekampioen te kunnen noemen. Omdat VVSB zat. 1 verzaakt te doen wat het moet doen, trekt Alphia op doelsaldo (+ 3) aan het langste eind. Bij rust staat Reeuwijk al met 2 – 0 voor. Direct na rust schiet Joost Bierhuizen – na een onnavolgbare actie – uiterst fraai de 2 – 1 binnen. Erop en erover? Na een 3 – 1 achterstand wordt deze achterstand in de minuten 89 en 90 omgebogen in een 3 – 3 eindstand met doelpunten van Koen Damen en Roy v/d Bosch. De teleurstelling na afloop is groot, maar een uiterst gezellig tennisavondje in de Frijlinkhal spoelt deze teleurstelling langzaam weg.

Na de 3 – 1 overwinning op de nummer 2 Aarlanderveen is vertrouwen groot. Dit ondanks het feit, dat Reeuwijk altijd een lastige tegenstander is gebleken. Ook in deze wedstrijd wordt dit weer eens stevig geaccentueerd. Vooral kwelgeest en de veel scorende Moussa Kalisse blijkt wederom lastig te bespelen. Al na 5 minuten kijkt de formatie tegen een achterstand aan. Een voorzet vanaf de rechterkant wordt de bal bij de 2e paal met de borst binnengelopen. De wedstrijd golft daarna wat op en neer, maar van een echte vuist maken was geen sprake. Toch krijgt Roy v/d Bosch een mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te schieten. Voor een diepe bal op Roy vlagt de grensrechter, maar de scheidsrechter wuift dit weg. Roy komt een op een voor de keeper, maar wijkt te veel naar rechts uit en schiet tegen de keeper op. In minuut 42 valt de 0 – 2. Boy met strak ingespeeld met twee tegenstanders direct in zijn rug. Balverlies brengt Moussa Kalisse voor doelman Peter v/d Berg en laat Peet kansloos.

In de 2e helft komt VVSB goed uit de startblokken. Via een goede combinatie over de rechterkant wordt Joost Bierhuizen ingespeeld. Met twee subtiele bewegingen speelt hij zichzelf vrij en schiet diagonaal fraai binnen. Erop en erover? Nee, het vervalt weer in slordig spel en veel balverlies. In minuut 73 komt Kalisse weer oog in oog te staan met Peter v/d Berg. Hij omspeelt Peter en schiet beheerst binnen. Drie minuten later krijgt de ingevallen jeugdspeler Guus Verwer de mogelijkheid om de aansluitingstreffer binnen te schieten. Ook Guus staat oog in oog met de keeper van Reeuwijk, maar werkt de bal naast de goal. De laatste minuten gaan weer, zoals de uitwedstrijd tegen Reeuwijk. In de 89e minuut wordt de van links opstomende Berhang Sartib volgens de scheidsrechter onreglementair binnen de 16 meter neergehaald. Koen Damen blijkt dodelijk vanaf de 11 meter. In minuut 90 verstuurd dezelfde Koen een voorzet richting de goal, en is Roy v/d Bosch die de bal schampt met het hoofd , waarna deze bij de 2e paal in de kruising valt. Even wordt het onrustig bij het verlaten van het veld. Een aantal Reeuwijk-supporters wil verhaal halen bij de scheidsrechter over de toegekende strafschop. Gelukkig wordt dit snel in de kiem gesmoord. Voor VVSB zat. 1 nu zaak om revanche te nemen in de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Blauw – Zwart uit Wassenaar.

Voor alle foto's? FB zaterdag 1! Dank Tino.