Winst voor VVSB zat. 1 en – 2 verliest

Na de prima winst van vorig weekend tegen Katwijk 2 vertrekt het tweede elftal vol vertrouwen richting Nieuwerkerk aan den IJssel tegen medekoploper en tegen het gelijknamige minus aan den IJssel. Na een lastige start herpakte het team zich prima, maar ging er toch met verlies vanaf. VVSB 1 maakt het zichzelf en zeker de 1e helft moeilijk door slordig spel en een opgelegde niet te missen kans al vanaf de start? Na 90 minuten voetbal een 5 – 2 winst met twee fraaie goals van Mats Warmerdam, twee goals van een ‘scherp ogende Berhang Sartib’ en Koen Damen.

Nieuwerkerk 2 – VVSB 2

“Al snel wordt duidelijk dat Nieuwerkerk een sterk en uitgebalanceerd team heeft. Dit team geeft vanaf het begin veel pressie waar de ploeg even zijn weg in moet vinden”, aldus trainer Elwin van der Niet. Hij vervolgt: “De mannen pakken het goed op en er wordt van beide kanten prima gevoetbald, alleen zijn wij niet bij machte om voorin een vuist maken. Vlak voor rust schiet Nieuwerkerk een vrije trap van 30 meter snoeihard binnen. Na een omzetting in de 2e helft is de start voortvarend en zijn wij de betere ploeg. Finn Mossel schiet de ploeg dan ook op gelijke hoogte. Na een kwartiertje een slippertje achterin en kijken we weer tegen een achterstand. Vlak daarna een zwabberende voorzet die erin vliegt. Het verzet is gebroken en het wordt nog 4 – 1.” Al met al? “Een geflatteerde uitslag met een aantal leermomenten en daar gaan we mee aan de slag.

Boshuizen 1 – VVSB 1

Zijn loopactie na een minuut of twee is fantastisch en snijdt met bal prima naar binnen en de inzittenden van de dug-out staan al half in veld. Hij legt aan voor de 1 – 0? (zie foto) De bal vliegt een metertje of twee hoog en hard naast. Na zijn wissel heb ik er nog heerlijk met Ardy de Jong over gelachen. De 1e helft verloopt daarna dramatisch en na 20 minuten kijkt VVSB dan ook tegen een achterstand aan. Drie minuten later een prima actie van Koen op de achterlijn. Een verdediger glijdt vervolgens uit en krijgt de bal tegen de hand/arm. Koen schiet foutloos binnen. In de 39e minuut komen we op voorsprong. De scherp ogende Berhang Sartib is er als de kippen bij als hij een te korte terugspeelbal van Boshuizen ziet, 1 – 2 (zie foto).

Ja, en wanneer je geen druk op de bal en tegenstander zet, dan krijg je de ruimte om hard aan te leggen en zo verdwijnt de bal de 44e minuut voor 2 – 2 achter Peet v/d Berg. Mats Warmerdam wordt ingebracht en één van de krachtigste wapens van Mats (zijn schot) tekenen in de 68e minuut de 2 – 3 en vlak voor tijd de 2 – 5 op. De 2 – 5 is een onverwachte en kiezelharde, die via binnenkant paal binnen kletst. (zie foto) Tussendoor is het weer Berhang die weer prima reageert op een terugspeelbal. Passeert een mannetje, legt de bal breed op Mike Taskin en ook Mike is niet zelfzuchtig en ziet dat Berhang er nog beter voorstaat en laatstgenoemde is onverbiddelijk!

Volgende week de cruciale wedstrijd tegen SC Monster. Ook zij hebben beide wedstrijden winnend afgesloten, al is hun doelsaldo beter. Een lastige opgave, maar niets is onmogelijk. 1 – 0 winst is dan ook voldoende om de volgende ronde te bereiken.

Een prachtige fotoreportage is te vinden op de FB-pagina van zaterdag 1. Dank aan Tino!