Winst op nog ongeslagen koploper

Om een beetje aansluiting te houden met de koplopers moet er wel gewonnen worden in Alphen van koploper Alphia. Een altijd lastige, maar zéker geen onmogelijke taak. Twee voetballende ploegen die elkaar het leven zuur kunnen maken. Ook dat gebeurde in deze editie. VVSB wint uiteindelijk wel met 3 – 1. Doelpuntenmakers zijn Mike Taskin (2X) en Max v/d Boog met één goal en twee assists! Max is dan ook de absolute man van deze wedstrijd geworden! VVSB staat nu op drie punten van de koplopers Sporting Leiden en Aarlanderveen.

Opstelling:

Peter v/d Berg, Max v/d Boog, Timo v/d Raadt, Jasper van Stijn, Tim Wijnands (82e min. Boy Janssen), Jaap Aartman, Koen Damen (70e min. Thomas Schrooder), Rick Koeckhoven, Mike Taskin, Joost Bierhuizen en Coen v/d Meij (85e min. Mats Warmerdam).

Het grote aftasten begint in een natte en kille omgeving. Twee ploegen die elkaar door en door kennen beginnen voorzichtig. Het duurt tot de 24e minuut voordat Joost Bierhuizen, na twee eerdere inzetten, de afvallende bal over de dwarsligger schiet. Dat is ook de periode, dat VVSB meer en meer aandringt. Dat levert in de 30e minuut een goede aanval op en de voorzet van Max wordt na een schot van Mike door de doelman verwerkt. In de 37e minuut het 1e echte gevaar van Alphia. Een prima loopactie vanuit het middenveld levert een 1 op 1 situatie met Peter v/d Berg op, en de bal wordt ternauwernood tot corner verwerkt. In de 44e minuut is het raak. Vanuit een corner is het Jasper van Stijn die vanaf de achterlijn een voorzet verstuurd. Het is Max v/d Boog die tot tweemaal toe schiet en zijn tweede inzet verdwijnt hoog in het doel. Lekker zo vlak voor rust!

Scherp de kleedkamer uit? De intentie misschien wel, maar in uitvoering niet. Een speler van Alphia wordt 1 op 1 met de uitkomende Peter gezet en onze solide doelman moet tot 2x toe (knap) pareren. De rust keert weer wat weder! In de 58e minuut breekt Max weer over de rechterkant door. Max wacht even totdat spits Mike Taskin er goed voor staat en de 0 – 2 ligt in het mandje.

Nog geen minuut later een snelle uitbraak van Alphia en daar is alweer de aansluitingstreffer. Vervolgens wacht ons een periode waarin je eerder de gelijkmaker verwacht dan de 3 – 1 voor VVSB. Toch volgt deze in de 83e minuut! En wat voor één. Wederom Max die over de rechterkant doorbreekt. Het duo v/d Meij en Taskin staat er goed voor. Zijn voorzet wordt door Coen – middels een overstapje – panklaar gelegd voor Mike die zeer fraai afrondt. (Zie foto). Alphia blijft aandringen, maar VVSB pareert uitstekend. Met deze overwinning blijven we in het kielzog van de koplopers. Volgende week een thuiswedstrijd tegen VVC FC uit Nieuw Vennep. Aanvang: 14.30 uur!

VVSB zat. 2 heeft zijn 1e drie punten te pakken. Tegen FC Oegstgeest wordt met 2 – 0 gewonnen. Roy v/d Bosch staat garant voor beide goals.