Wie ben ik? 7

In deze rubriek stellen we u voor aan de nieuwe spelers die VVSB dit seizoen aan de selectie hebben toegevoegd. Deze keer is het woord aan Menno de Jong.

In deze rubriek stellen we u voor aan de nieuwe spelers die VVSB dit seizoen aan de selectie hebben toegevoegd. Deze keer is het woord aan Menno de Jong.

Persoonlijk
Naam: Menno de Jong
Geboortedatum: 27-04-1993
Woonplaats: Noorden
Welke hobby’s heb je en wat doe je graag in vrije tijd?
Mijn hobby’s zijn voetballen en tennissen. In mijn vrije tijd naast het voetballen sta ik dan ook graag op de tennisbaan.
Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven geef ik tennisles in Nieuwkoop en Boskoop voor 2R Sports.

Algemeen
Favoriete website? Facebook
Favoriete muziek? Van alles wat, van Nederlandstalig tot R&B.
Favoriete drank? Cola en een biertje
Favoriete film/serie? Prison Break
Favoriete gerecht? Huisgemaakte tomatensoep
Wie zou je wel eens willen ontmoeten? Roger Federer

Voetbal
Welke verwachtingen heb jij van je eerste/nieuwe seizoen bij VVSB?
Mijzelf verder ontwikkelen als keeper bij VVSB waarbij wij als team op een mooie plek eindigen in de 2e divisie. Daarnaast hoop ik op een aantal mooie, sfeervolle wedstrijden tijdens de derby’s in de competitie en de KNVB bekerwedstrijden.

Welke positie speel je?
Keeper

Hoe lang speel je al voetbal en bij welke clubs heb je allemaal gevoetbald?
Ik ben als spits begonnen bij de voetbalvereniging in mijn woonplaats NSV’46. Als grap schreef ik mijzelf als E-pupil als keeper in tijdens de Ajax talentendagen. Ondanks dat ik nog nooit een wedstrijd op doel had gestaan kon ik na diverse trainingen en wedstrijden als keeper bij Ajax blijven. Ik heb daar 2 jaar gekeept in de D-pupillen waarna ik als C-junior bij Alphense Boys terecht ben gekomen. Daar heb ik 4 seizoenen in de jeugd gekeept om daarna de overstap te maken naar ADO Den Haag A1. Vervolgens ben ik teruggekeerd naar Alphense Boys waarbij ik de laatste 4 jaar in het 1e elftal heb gespeeld.

Hoe kijk je tegen de club VVSB aan?
Ik zie VVSB als gezellige dorpsclub waarbij top amateurvoetbal wordt gecombineerd met een leuke sfeer. De bekersuccessen van 2 jaar geleden heb ik nauwlettend gevolgd waarbij ik menig feestje al heb mogen meevieren in de kantine.

Wat vind je van het niveau in de Tweede Divisie?
Vorig seizoen heb ik veel wedstrijden gezien in de Tweede Divisie van zowel VVSB als andere ploegen. Het niveau is hoog waarbij geen enkele ploeg kan verzaken want ieder elftal heeft voldoende kwaliteit om dit af te straffen.

Van welke voetballer of club ben jezelf fan?
Ajax en Barcelona

Zijn er nog verbeterpunten aan jezelf als voetballer?
Dat is natuurlijk niet handig om als keeper te vermelden, haha!

Voetbalhoogtepunt?
Afgelopen seizoen zijn wij na een extreem lange nacompetitie gepromoveerd met Alphense Boys naar de hoofdklasse.

Voetbaldieptepunt?
Mijn voetbaldieptepunt is de vechtpartij in het seizoen 2012-2013 tussen Alphense Boys en Haaglandia waar al genoeg over is gezegd en geschreven.

Hoe bereid je je voor op een wedstrijd?
Ik probeer mij altijd ontspannen voor te bereiden op de wedstrijd met de juiste voeding. Tijdens uitwedstrijden graag een potje kaarten in de bus, maar daarna de focus op de wedstrijd met aandacht voor de taken die ik wil uitvoeren.

Hoe ga jij om met het winnen/verliezen van een wedstrijd?
Na de wedstrijd probeer ik altijd te evalueren voor mezelf wat er goed ging en wat er beter kan.
Bij winst moet dit natuurlijk wel even goed gevierd worden met het team.
Bij een nederlaag blijft dit langer hangen in je hoofd tot het moment dat je weer op het trainingsveld staat en naar de volgende wedstrijd toeleeft.

Bij het voetbal is het belangrijk dat je lichaam fit is om de dingen uit te voeren die je moet doen. Wat doe jij om fysiek in topvorm te blijven?
Als keeper moet je op de trainingen altijd voldoende arbeid leveren zowel tijdens de keeperstrainingen als groepstrainingen. Aangezien ik als tennisleraar veel op de baan sta, speel ik nog wel eens een wedstrijdje waardoor ik ook fit blijf.

Wanneer is jouw seizoen geslaagd?
Mijn seizoen is geslaagd als we als team er alles uit hebben gehaald wat er in zat. In deze fase van de voorbereiding met veel nieuwe jongens is het nog lastig om hieraan een doelstelling te koppelen. Als keeper wil je daarnaast zo min mogelijk tegendoelpunten krijgen.

Wat wil je nog kwijt aan de supporters van VVSB?
Wij gaan er met zijn allen een mooi seizoen van maken waar ik veel zin in heb.

Wie ben ik? 7
Terug naar overzicht