Wie ben ik? 4

Wie ben ik? In deze rubriek stellen we u voor aan de nieuwe spelers en trainers die VVSB dit seizoen aan de selectie hebben toegevoegd. Deze keer is het woord aan Loyd van der Wilden.

Wie ben ik? In deze rubriek stellen we u voor aan de nieuwe spelers en trainers die VVSB dit seizoen aan de selectie hebben toegevoegd. Deze keer is het woord aan Loyd van der Wilden.

Persoonlijk
Naam: Loyd van der Wilden
Geboortedatum: 20-06-1998
Woonplaats: Leiden
Welke hobby’s heb je en wat doe je graag in vrije tijd?
Zodra ik vrije tijd hebt , houd ik mijn graag bezig met mode en mijn familie. Daarnaast vind ik het ook heel leuk om een potje te tafeltennissen met mijn broers, vader of vrienden. Helaas eindigt dat voor de tegenstander altijd in een verlies partij!
Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik heb afgelopen seizoen bij Feyenoord gevoetbald waardoor ik geen tijd had voor werk. Ik zat op het Johan Cruijff college in Amsterdam. Maar omdat ik naar Feyenoord ging wilde ik mij een jaar focussen op het voetbal, en heb ik dus een tussen jaar genomen. En nu ga ik waarschijnlijk naast het voetbal in een mode winkel werken.

Algemeen
Favoriete website? www.voetbalzone.nl
Favoriete muziek? Hip Hop, Reggeaton , R&B
Favoriete drank? Limonade
Favoriete film? Rambo deel 1 t/m 4
Favoriete gerecht? Spinazie
Wie zou je wel eens willen ontmoeten? Sierra Skye

Voetbal
Welke verwachtingen heb jij van je eerste/nieuwe seizoen bij VVSB?
Een seizoen met veel hoogtepunten daar hoop ik op. Zowel voor het team als voor mezelf. Nu ik de 1e paar weken bij VVSB speel en ik zo om me heen kijk in de selectie, en tijdens de trainingen denk ik dat wij het dit seizoen wederom heel goed kunnen gaan doen. En daar mee wil ik zeggen dat wij echt een ploeg hebben om bij de 1e 4 te eindigen in deze mooie en spannende competitie. Ik vind dat we heel veel kwaliteit hebben. En natuurlijk hoop ik weer op een heel mooi beker seizoen. Daar kijk ik nu al naar uit.

Welke positie speel je?
Ik ben linksbuiten. Maar ik kan ook rechtsbuiten en in de spits.

Hoe lang speel je al voetbal en bij welke clubs heb je allemaal gevoetbald?
Ik ben toen ik 3 jaar was begonnen met voetballen bij UVS uit Leiden. Ik begon in de ukken, vervolgens:
9 jaar UVS
6 jaar ADO 
1 jaar Feyenoord

Hoe kijk je tegen de club VVSB aan?
Als een hele warme club, een club die goed is voor zijn selectie maar ook heel goed zijn voor de supporters. Een echte dorpsclub.

Wat vind je van het niveau in de Tweede Divsie?
Een onwijs goed niveau, waar ik als speler mij zeker goed kan ontwikkelen. Ik ben afgelopen seizoen wel eens een paar keer wezen kijken bij thuis wedstrijden van VVSB. En dat zag er heel goed uit, 90 minuten volle bak en dan ook nog is een man of 1500 tot 2000 langs de lijn. Ja, dat maakt het voetbal en de 2e divisie alleen nog maar mooier.

Van welke voetballer of club ben jezelf fan?
Ik kijk zelf heel graag naar Robin van Persie. Een mooie sierlijke voetballer met een geweldig linkerbeen. Mijn favoriete club is Man. United.

Zijn er nog verbeterpunten aan jezelf als voetballer?
Ja het gericht koppen dat is wel zeker een ontwikkel puntje.

Voetbalhoogtepunt?
Contract getekend bij ADO den Haag toen ik 15 jaar was.

Voetbaldieptepunt?
Dat ik afgelopen seizoen goed bezig was en dat ik toen geblesseerd raakte tijdens de wedstrijd ADO-Feyenoord… waardoor het seizoen uiteindelijk anders liep dan dat ik had gewild.

Hoe bereid je je voor op een wedstrijd?
Op vrijdag avond ga ik altijd vroeg naar bed om op zaterdag 100% fit te zijn en alles te kunnen geven. Ik ben altijd relax en ga van mijn eigen kwaliteit uit. Natuurlijk heb je die gezonde spanning maar zodra ik op het veld sta en het fluit signaal gaat af dan is al die spanning weg en is de focus der.

Hoe ga jij om met het winnen/verliezen van een wedstrijd?
Winnen: ik vind het altijd leuk als een winst partij even gezellig wordt gevierd want daar train je toch de hele week keihard voor. Of de winst partij nou in de kleedkamer, op het veld of in het kantine wordt gevierd met de supporters, dat maakt me niet zo veel uit, hoewel ik vind dat de supporters ook zeker een feestje verdienen.

Bij het voetbal is het belangrijk dat je lichaam fit is om de dingen uit te voeren die je moet doen. Wat doe jij om fysiek in topvorm te blijven?
Ik train buiten de veld trainingen ook nog in de sportschool of bij mijn personal trainer. Ik voel me daar goed bij en merk dat mijn prestaties beter worden. Ik vind het belangrijk om mijn lichaam goed te verzorgen. Want ik wil elke week laten zien wat ik kan , en dat kan alleen maar als je top en top fit bent. En ik voel me nu TOP fit.

Wanneer is jouw seizoen geslaagd?
Als wij als team een heel mooi en goed seizoen draaien en ook hopelijk in de beker. En dat wij onze doelstelling halen en daar heb ik allen vertrouwen in. Voor mij als persoonlijkheid is het seizoen geslaagd als ik belangrijk ben voor het team met goals en assists .

Wat wil je nog kwijt aan de supporters van VVSB?
Ik ben klaar voor een mooi seizoen en heb er heel veel zin in!

Wie ben ik? 4
Terug naar overzicht