Wie ben ik

Naam: Tijs Knapp

Geboortedatum: 05-08-2001

Woonplaats: Noordwijkerhout

Welke hobby’s heb je en wat doe je graag in vrije tijd? In mijn vrije tijd sport ik graag. Verder vind ik het altijd leuk om lekker ergens een hapje te eten of andere leuke dingen te doen met vrienden of familie.

Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven ben ik vooral bezig met mijn studie of ben ik druk bezig met het uitoefenen van mijn hobby’s. Buiten dat vind ik het soms ook wel lekker om wat te werken!

Algemeen

Favoriete tv programma? Voetbal Inside

Favoriete website? www.youtube.com

Favoriete muziek? Rap

Favoriete drank? Bier Heineken

Favoriete film? The Wolf of Wall Street

Favoriete boek? Turks Fruit

Favoriete gerecht? PIZZA

Favoriete vakantiebestemming? IBIZA

Wie zou je wel eens willen ontmoeten? Cristiano Ronaldo

Naar een onbewoond eiland met? Mijn vader Hans Knapp

Voetbal

Welke verwachtingen heb je voor de competitie?

Ik heb hoge verwachtingen voor de competitie. Het wordt in mijn ogen een hete strijd om het kampioenschap! VVSB is namelijk niet de enige club die aardig kan ballen in de competitie . Ik zou niet kunnen zeggen wie er kampioen wordt maar ik hoop natuurlijk VVSB

Wat vind je van de selectie waarin je nu terecht komt? Of ken je sommige spelers al?

De selectie waarin ik in kwam was natuurlijk heel anders in vergelijking met mijn andere team (de A1). Ik ging van praatjesmaker in de A1 naar het bescheiden jongetje die mocht meetrainen bij VVSB 1. Verder is de VVSB 1 natuurlijk wat serieuzer dan de A1 en daar moest ik wel even aan wennen in het begin. Nu ben ik zelf ook wel serieus geworden. In de selectie zitten soms spelers die 10 jaar ouder zijn dan ik. Dat is eigenlijk wel gek als ik er over nadenk. Sommige spelers kende ik al een beetje aangezien dit nu het tweede voetbalseizoen is dat ik meetrain met de grote jongens.

Hoe kijk je tegen de club VVSB aan?

De club VVSB is natuurlijk fantastisch. Ik voetbal er al vanaf jongs af aan en heb het eigenlijk altijd naar mijn zin gehad. Natuurlijk ups en downs gehad maar altijd lekker gevoetbald met mijn vrienden en de lol in het spel gevonden en dat is een van de belangrijkste dingen in het voetbal.

Waar heb je allemaal gespeeld?

Alleen bij VVSB. Ik ben een echte Noordwijkerhouter en jarenlang jeugdspeler van VVSB.

Wat vind je van het niveau van de Derde Divisie?

Het niveau van de derde divisie lijkt mij vrij hoog in vergelijking met wat ik gewend ben. Ik kom uit de jeugd van VVSB en de stap van de A1 naar VVSB 1 is natuurlijk heel groot. Ik heb nog geen wedstrijden gevoetbald op dit niveau in de Derde Divisie dus ik kan nog niet heel goed oordelen.

Wat zijn je ambities op het voetbalvlak?

Mijn ambities op voetbalvlak zijn simpel. Ik wil zo lang mogelijk voetballen en het liefst bij VVSB. Ik droom er al van als kinds zijnde om een seizoen uit te spelen in VVSB 1 en natuurlijk dan ook nog kampioen te worden.

Voetbalhoogtepunt?

Mijn voetbalhoogtepunt is de wedstrijd tegen FC Lienden. Het was mijn eerste wedstrijd dat ik 90 minuten mocht spelen van de trainer en dat in de Tweede divisie. Verder werd ik die wedstrijd nog “Man off the Match” en dat was in mijn ogen totaal onverwachts. Tot slot was ik natuurlijk blij met de overwinning!

Voetbaldieptepunt?

Mijn voetbal dieptepunt kan ik zo opnoemen. Ik heb mijn hele jeugd gevoetbald in het hoogste team van VVSB. De F1 E1 D1 C1 B1 en A1 en dan maakte het niet uit of ik eerste jaars was of tweede jaars. Alleen dat ene jaartje toen ik eerste jaars D was. Toen zetten trainer Roel van der Klugt me in de D2. Ik vond dat jammer want ik dacht toen dat ik de D1 al aankon maar de trainer wilde dat ik meer minuten moest maken en mezelf moest ontwikkelen. Zelf heb ik nu nog regelmatig contact met deze trainer via Instagram en we praten er nu zelfs lachend over. Verder heeft de oude trainer van mij zelf wel toegeven dat het slimmer was geweest om me dat jaar gewoon in de D1 te zetten!

Hoe bereid je je als speler voor op een wedstrijd?

Als speler bereid ik me eigenlijk wel gek voor. In de kleedkamer doe ik mijn linker voetbalschoen altijd eerst aan en dan pas mijn rechter en als ik een hoekschop trap de bal eerst goed neerleg en dan mijn linker scheendekker iets omhoog haal. Verder liep ik voor wedstrijden altijd als laatst uit de kleedkamer want ik had dan een momentje voor mezelf maar daarmee ben ik gestopt Dat duurde namelijk altijd een beetje lang aangezien sommige spelers nog zenuwachtig naar het toilet moesten. In de D1 las ik een keer een artikel op social media dat ongeveer ⅓ van alle profvoetballers bijgeloof had en dat dat vooral de succesvolle voetballers waren. Toen had ik besloten om mijn eigen rituelen te verzinnen!

Wat verwacht je van de wedstrijden in de Derde Divisie?

De wedstrijden in de Derde Divisie lijken mij natuurlijk altijd leuk. Ik verwacht dat het team er een hoop gaat winnen. Verder moet het team soms wel ver rijden met de bus maar dat maakt mij persoonlijk niet zoveel uit. Gezellig de hele busreis toekijken hoe de spelers aan het pokeren zijn!;)

Wanneer is jouw seizoen geslaagd?

Persoonlijk leg ik de lat altijd hoog. Ik wil graag aan het eind van het seizoen kunnen zeggen dat het voor mijzelf een goed seizoen was, dat ik lekker heb gevoetbald en mezelf ontwikkeld heb.. Als team wil ik natuurlijk altijd kampioen worden. Ik ben ervan overtuigd dat zowel VVSB 1 en de A1 kampioen kunnen worden dit voetbalseizoen.

Wie ben ik
Terug naar overzicht