Wie ben ik

Even voorstellen

Aan de hand van een aantal vragen stelt wekelijks een (nieuwe) speler, of lid van de technische staf, van de selectie zich aan u voor. Deze week is het de beurt aan Felitciano Zschusschen.

Persoonlijk

 

Naam: Felitciano Zschusschen

Geboortedatum: 24-01-1992

Woonplaats: Hilversum

Welke hobby’s heb je en wat doe je graag in vrije tijd? In mijn vrije tijd vind ik het lekker om thuis te zijn. Ik speel dan graag een potje FIFA of NBA op de PlayStation. Ook ben ik regelmatig in de sportschool te vinden en bezoek ik in mijn vrije tijd mijn familie.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Sinds ik een punt achter mijn prof voetbalcarrière heb gezet, was het voor mij in het begin wel even wennen. Mijn dagen zagen er ineens heel anders uit. Je traint nu ineens in de avond in plaats van overdag. Dus heb je genoeg tijd om naast voetbal er wat bij te doen. Op dit moment combineer ik voetbal met leerlingenvervoer. Tussen de schooltijden door ben ik dan vaak in de sportschool te vinden. Dit is goed te combineren. Graag zou ik op korte termijn een sportopleiding willen doen en uiteindelijk gymleraar willen worden.

 

Algemeen

 

Favoriete tv programma? Ik volg niet echt tv programma’s/series. Er staat bij mij thuis eigenlijk altijd voetbal op.

Favoriete website? Het zijn tegenwoordig alleen nog maar apps wat we gebruiken.

Favoriete muziek? Ik ben een echte muziekliefhebber en hou van heel veel verschillende soorten muziek. Van Andre Hazes tot Anouk tot Drake….

Favoriete drank? Likeur 43

Favoriete film? Gladiator

Favoriete boek? Ik heb in mijn hele leven volgens mij nog nooit een boek uitgelezen haha! Als ik een boek moet kiezen, dan kies ik voor de biografie van Zlatan.

Favoriete gerecht? De macaroni van mijn schoonmoeder.

Favoriete vakantiebestemming? Curaçao

Wie zou je wel eens willen ontmoeten? Eric Meijers

Naar een onbewoond eiland met? Mijn vriendin

 

 

Voetbal

 

Welke verwachtingen heb je voor de competitie?

Ik verwacht een leuke competitie waarbij iedereen van elkaar kan winnen. Het zal niet gemakkelijk worden, maar ik verwacht dat we gaan meedraaien in de top 3.

 

Wat vind je van de selectie waarin je nu terecht komt? Of ken je sommige spelers al?

We hebben een ervaren team met veel oudere jongens. Dat vind ik zelf wel prettig. We beginnen steeds fitter te worden. Het is nog wat vroeg in het seizoen, maar als we eenmaal goed op elkaar zijn ingespeeld, verwacht ik dat we leuk voetbal gaan spelen. Peter Verhoeve ken ik nog van mijn NAC tijd. En Danny Bakker heeft toevallig stage gelopen bij FC Twente toen ik daar speelde.
 

Hoe kijk je tegen de club VVSB aan?

VVSB voelt als een warme club. De sfeer is goed. Iedereen is relaxed. En alles is goed geregeld.

 

Waar heb je allemaal gespeeld?

Ik ben in de jeugd begonnen bij Advendo in Breda. Bij NAC heb ik 3 jaar gespeeld en ben toen gescout door FC Twente. Daar heb ik mijn eerste profcontact getekend. In de toen nog Jupiler league ben ik verhuurd aan FC Dordrecht en FC Oss. Ook heb ik nog wat buitenlandse avonturen meegemaakt.

 

Wat vind je van het niveau van de Derde Divisie?

Daar kan ik eigenlijk nog niets over zeggen. Ik ga het meemaken!

 

Wat zijn je ambities op het voetbalvlak?

Profvoetbal hoeft van mij niet meer. Wel wil ik met VVSB terugkeren naar de tweede divisie.

 

Voetbalhoogtepunt?

Ik heb eigenlijk 2 hoogtepunten. Het eerste hoogtepunt is mijn debuut in het eerste van FC Twente. En het tweede hoogtepunt is het winnen van de Caribbean Cup met Curaçao waarbij ik ook topscoorder van het toernooi werd.

 

Voetbaldieptepunt?

Er zijn altijd dieptepunten. Maar wat ik ook kan zien als dieptepunt, zijn bijvoorbeeld verhuurperiodes die niet goed hebben uitgepakt. Bij FC Twente moest ik als jonge jongen de strijd aan gaan met onder andere grootverdieners als Tadic, Castaignos, Chadli. Ik maakte mijn doelpunten in het tweede maar een échte kans in het eerste kwam er niet van. Als voetballer wil je graag in het eerste spelen, dus heb ik mezelf in de winterstop laten verhuren. Achteraf zou ik een verhuurperiode in de winterstop niemand aanraden.

 

Hoe bereid je je als speler voor op een wedstrijd? Eigenlijk heel relaxed. Ik zorg ervoor dat ik een goede nachtrust heb gehad. Dat ik goed heb gegeten. En luister voor de wedstrijd muziek wat me oppept en extra motiveert.

 

Wat verwacht je van de wedstrijden in de Derde Divisie? Wanneer is jouw seizoen geslaagd?

Het seizoen is voor mij geslaagd als we promoveren naar de tweede divisie en ik veel doelpunten heb mogen maken.

 

 

 

Wie ben ik
Terug naar overzicht