Werk aan de winkel voor Zat. 1

VVSB grossierde de afgelopen drie weken in gelijke spelen en nog eens met een 1 – 1 eindstand. Voetballend valt in die wedstrijden niet zoveel aan te merken, alleen ontbeert het VVSB aan scorend vermogen. Wel kenmerkend is, dat VVSB altijd ijzersterk start, maar met name in de tweede helft terugvalt naar een bedenkelijk niveau en waarin de tegenstander zijn kansen ruikt. Afgelopen zaterdag niet anders. Al na drie minuten ligt de bal achter de doelman van ‘laagvlieger’ SCW uit Rijsenhout. We gaan er maar eens voor zitten? Dat gevoel wordt gedurende de wedstrijd behoorlijk gelogenstraft. In de 75e minuut moet Walter Alkemade ook nog eens met rood de piste verlaten! Einduitslag 1 – 3.

In het eerste half uur krijgt VVSB prima mogelijkheden om er een aangename middag van te maken. Na drie minuten werkt Stefan Immerzeel, na prima voorbereidend werk van Fadil Sekurica, uit de draai de 1 – 0 binnen. In de 15e minuut weet de keeper van SCW een prima kopbal van Joris Aartman tot corner te verwerken. Een minuut later dezelfde Joris Aartman die 1 op 1 voor de keeper verschijnt, en de keeper als sta in de weg moet ervaren. Het loopt allemaal volgens verwachting, alleen die afronding. En wanneer jezelf niet scoort? In de 30e minuut wordt er slordig uitverdedigt en glijdt Rick Koeckhoven nog eens onderuit. Keeper Maciej Barszczewicz probeert vertwijfeld de bal nog te veroveren, maar wordt omspeelt en de 1 – 1 ligt in het mandje. Tot overmaat van ramp en nog voor de rust komt VVSB op achterstand. Dit na zeer slecht verdedigend werk valt de bal bijna vanaf de achterlijn en via binnenkant paal voor 1 – 2 binnen. Toch blijft het vertrouwen aanwezig op een goede afloop. SCW echter komt scherper de kleedkamer uit, en dat resulteert in de 47e minuut al in de 1 – 3. Uit het niets schiet een speler van SCW vanaf een slordige 30 meter in een keer op de goal. Met een boog ploft dit projectiel achter een verbouwereerde doelman van VVSB. Daarmee is bijna alles geschreven over deze wedstrijd. Er is natuurlijk nog niets verloren na zeven wedstrijden, maar er is wel werk aan de winkel voor het trainersduo Kraaijvanger & Schrooder!

Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen de koploper van dit moment Aarlanderveen. De aftrap is 14.30 uur.