Weer drie puntjes in de tas

Laat ik beginnen met de heugelijke constatering dat onze doelman Peter v/d Berg als aandachtig toeschouwer aanwezig kan zijn. In de wedstrijd tegen Sporting Leiden werd hij per ambulance, en voor nader onderzoek aan het hoofd, afgevoerd naar het LUMC. Zijn plaats wordt ingenomen door Tim Warmerdam die dit met verve heeft ingevuld. VVSB zat. 1 wint de uitwedstrijd tegen Blauw – Zwart met 2 – 0, dankzij prima goals van Roy v/d Bosch en Thomas Schrooder.

Opstelling:

Tim Warmerdam, Max v/d Boog, Timo v/d Raadt, Tim Wijnands, Ardy de Jong (56e min. Boy Jansen), Jaap Aartman, Mike Taskin (82e min. Berhang Sartib), Joris Aartman (71e min. Thomas Schrooder), Roy v/d Bosch, Rick Koeckhoven, Coen v/d Meij.

In Wassenaar is er eigenlijk maar één ploeg die voetballend dicteert en dat is de ploeg uit Noordwijkerhout. In de 8e minuut is het Timo v/d Raadt die uit een vrije trap van Rick Koeckhoven fraai richting de kruising kopt, maar de doelman zweeft deze inzet eruit. In minuut elf een diepe bal van achteruit, en is het de sprintende Rick die de bal over de dwarsligger lepelt. In de 30e minuut is het wel raak. Coen v/d Meij pikt de bal op aan de linkerkant en haalt de achterlijn. Zijn voorzet wordt bij de 1e paal door Roy v/d Bosch met een subtiele voetbeweging binnen gewerkt. Coen v/d Meij is in deze wedstrijd een aantal malen zeer dreigend, maar treft steeds een prima doelman bij zijn afronding. Zo ook in de 41e minuut, wanneer de doelman een schot van hem pareert. De rust wordt gehaald met een 1 – 0 voorsprong.

Na de thee eigenlijk eenzelfde beeld. In de 61e minuut kopt Timo v/d Raadt de bal tegen de paal en bij slechts een 1 – 0 voorsprong blijft het ‘wanneer jezelf niet scoort’. Nog geen minuut later krijgt Blauw – Zwart eigenlijk zijn beste moment in deze wedstrijd. Een genomen vrije trap wordt bij de 2e paal tegen de lat gekopt. In de 69e en 72e minuut is de keeper van Blauw – Zwart weer een sta-in-de-weg voor inzetten van Coen v/d Meij. In de 78e minuut is het dan eindelijk raak! Thomas Schrooder posteert zich achter de bal voor een te nemen vrije-trap op zo’n 22 meter van de goal. Zijn snoeiharde inzet wordt onderweg licht getoucheerd en valt net onder de lat en boven de keeper binnen. De wedstrijd wordt vervolgens zakelijk uitgespeeld.

Volgende week speelt VVSB zat. 1 tegen het Leidse Lugdunum. Aanvang wedstrijd: 14.30 uur en wel op het hoofdveld.