VVSB zorgt voor fraaie comeback tegen Unitas

Hij is weer terug van weggeweest, het ‘avondje-BAVO’. Een zinderende wedstrijd tussen VVSB en Unitas had alle elementen van een topduel in de Derde divisie. De Noordwijkerhouters toonde ware veerkracht en bogen in korte tijd de 1-2 achterstand om naar een 3-2 overwinning. Leroy George, Jesse van Nieuwkerk en Ian van Otterlo waren de goudhaantjes voor de paars-gele formatie.

Tegenstander Unitas kwam sterk uit de startblokken en had na ruim 10 minuten de voorsprong te pakken. Uit een corner van Robert Mutzers kopte Esey Tsegay de bal keurig terug, waarna het voor Omar Boulamhayan een koud kunstje was om van dichtbij de 0-1 binnen te schieten. De gasten uit Gorinchem vonden elkaar makkelijk en gaven genoeg druk op VVSB om hen tot de lange bal te dwingen.

Zo’n lange bal was wel de basis van de gelijkmaker. Jermano Lo Fo Sang snelde over de linkerkant langs zijn tegenstander en gaf vanaf de middenlijn een flinke pegel naar voren. Leroy George was er als de kippen bij om de bal vlak voor de neus van doelman Ronald Vlot te raken. De keeper was met dit slimme tikje uitgespeeld waarna het doel leeg was en George zijn 9e van het seizoen kon maken.

Na de gelijkmaker nam VVSB het initiatief over en dacht Jesse van Nieuwkerk even later de 2-1 te scoren. Echter werd het doelpunt van de spits van VVSB afgefloten wegens buitenspel. Het was Unitas die vlak voor rust wel wist te scoren. De vrije trap van Tsegay viel over de verdediging van VVSB heen en werd opgepikt door Elmer de Vries. De buitenspeler van Unitas sneed naar binnen en schoot de 2-1 in de lange hoek.

In de tweede helft kwam VVSB beter voor de dag en kwam het via een gezonde dosis vechtlust terug in de wedstrijd. Opnieuw werd er een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel van George maar deze poging was het begin van een stormloop aan aanvallen van de thuisploeg. Zo zag ook Tim de Rijk zijn kopbal vlak voor de lijn spectaculair gered worden door doelman Vlot.

Met nog ruim een kwartier op de klok mocht George een vrije trap van de rechterkant nemen. De fraai aangesneden bal kwam terecht op het hoofd van mede-aanvaller Van Nieuwkerk. De lange spits verlengde de bal voldoende om doelman Vlot te verschalken. Even later zag invaller Jayson Halman zijn schot net naast het doel belanden. Aan de andere kant was het Boulamhayan die doelman Ruben Valk tot een redding dwong.

In de 80e minuut ontplofte Sportpark de Boekhorst voor de 3-2. Halman stuurde met een fraai hakje Ian van Otterlo de diepte in. De middenvelder van VVSB kon net op tijd bij de bal komen en omspeelde hiermee direct Tsegay. Van Otterlo trok naar zijn rechterbeen en krulde de bal laag langs de verdedigers en doelman van Unitas. Er zat nog meer in het vat voor VVSB, maar scheidsrechter Stegeman gaf geen strafschop aan Van Nieuwkerk nadat hij werd geraakt door doelman Vlot.

Ook in de 10 (!) extra minuten in de tweede helft wist Unitas niet meer te scoren waardoor VVSB het ‘avondje-BAVO’ wist te winnen. Volgende week zaterdag gaat VVSB op bezoek bij DEM in Beverwijk. Ook dan wordt er om 18.00 uur afgetrapt.

VVSB – Unitas 3-2: 11. Boulamhayan 0-1, 21. George 1-1, 42. De Vries 1-2, 74. Van Nieuwkerk 2-2, 80. Van Otterlo 3-2.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout, Max Ossendrijver, Tim de Rijk, Jermano Lo Fo Sang (58. Jelmer Vijlbrief); Lars Rauws (58. Jayson Halman), Danny Bakker, Ian van Otterlo (90. Matthieu van den Assem); Leroy George (84. Enzo Huntink), Jesse van Nieuwkerk (90. Mike Bekooij).