VVSB zet sterke tweede helft in winst om

Een zeer matige eerste helft liet VVSB zien op Sportpark Maarschalkerweerd en zag ook nog eens dat Kampong op voorsprong kwam. Een sterke tweede helft zorgde voor de juiste balans in deze wedstrijd. Tim de Rijk en Ricardo Kuijvenhoven zorgden voor de snelle ommekeer na een uur voetbal, waarna Thomas Schaap in de slotfase aan alle onzekerheid een einde maakte. Opnieuw een belangrijke driepunter. 

VVSB trad aan zonder de geschorste Lars Rauws en Nicky Eekhout en had in het eerste kwartier zichtbaar moeite om zich hieraan aan te passen. Ook al speelden Tim de Rijk en Obi Onyeike een prima wedstrijd, de beginfase was van de hele ploeg ronduit slordig. Een glad en stroperig veld hielp niet mee in het voor VVSB geliefde combinatievoetbal. De enige mogelijkheid die in de openingsfase werd gecreëerd kwam via Ian van Otterlo, maar zijn schot werd gered door doelman Job Peeters. 

Na een verfrissende drinkpauze en de nodige aanwijzingen, zag de staf dat Van Otterlo met een blessure het veld moest verlaten. Invaller Victor van der Linde stond koud in het veld en zag direct Kampong toeslaan. Berend Witteveen promoveerde een schot van rechts tot doelpunt. 

Na de thee kwam VVSB beter uit de verf. De vleugelflitsers kwamen meer in kansrijke situaties wat een flinke boost op het moraal gaf. De flitser aan de linkerkant was Gyliano van Velzen die, vlak voor het uur voetbal op de klok stond, een panklare voorzet in huis had. Tim de Rijk stond vogelvrij klaar om de gelijkmaker op het bord te zetten. 

Dat gaf de burger uit Noordwijkerhout moed en die moed werd zo’n 5 minuten later nog beter. Mounir Mounji werd van z’n sokken gelopen en kreeg een vrije trap. Ricardo Kuijvenhoven ging achter de bal staan, zag de keeper wat ver in de lange hoek staan, krulde de bal netjes richting de korte hoek en liet de doelman kansloos. 

VVSB kon het hierna direct beslissen, maar zag doelman Peeters meermaals op haar weg verschijnen. Met name Mounji en Thomas Schaap hadden het vizier net niet scherp genoeg staan. Aan de andere kant was er nog een gevaarlijke situatie met Bram van Buuren, maar zijn schot werd gered door doelman Jelle Riel. 

In de slotfase viel uiteindelijk toch de 1-3. Een dubbele passeeractie van Mounji zorgde ervoor dat er een overtalsituatie werd gecreëerd. Schaap stond namens VVSB vrij en schoot gedecideerd de 1-3 binnen. 

Opnieuw een belangrijke driepunter voor de paars-gele formatie van trainer Wilfred van Leeuwen. Als er volgende week opnieuw gewonnen wordt, is VVSB veilig van nacompetitievoetbal. Dat kan dan gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Hoogeveen. Aanvang is om 15.30 uur, zorg dat je erbij bent!

Kampong – VVSB 1-3: 38. Witteveen 1-0, 59. De Rijk 1-1, 65. Kuijvenhoven 1-2, 84. Schaap 1-3.
VVSB: Jelle Riel; Richelo Fecunda, Obi Onyeike, Bram van Dongen, Dario van Breukelen; Tim de Rijk, Ricardo Kuijvenhoven (83. Ralph Pennings), Ian van Otterlo (35. Victor van der Linde); Mounir Mounji, Thomas Schaap, Gyliano van Velzen (90. Kaltrin Sabedini).

Tekst: Stefan van den Burg
 

VVSB zet sterke tweede helft in winst om
Terug naar overzicht