VVSB zaterdag 1 – FC Oudewater

Omdat teamchef Aart de Jong afwezig is, hij is aan het scouten in Zuid Afrika, is er een andere reporter opgedoken om een verslag te maken van zaterdag 1.

Zaterdag 1 speelde een thuiswedstrijd tegen FC Oudewater. Op papier een wedstrijd die gewonnen zou kunnen worden. Oudewater speelde een redelijke wedstrijd. Er werd goed gecombineerd om de voorhoede te bereiken. Maar de verdediging van VVSB stond goed. Oudewater kreeg weinig echte kansen en kwam men een keer voor de goal dan stond daar sluitpost Peter om de kans teniet te doen. In de 12e minuut kreeg VVSB een corner, Koen plaatste de bal voor de goal en Max (a la de Ligt) kwam inlopen en kopte de bal door in de verre hoek. 1-0.

Goed twintig minuten later was het de andere Coen die op links langs zijn tegenstander kwam en de bal voor zette. Dat leidde tot een handsbal van een tegenstander. Roy mocht vanaf elf meter de strafschop nemen. De niet zo goed genomen pingel werd door de keeper slecht verwerkt en in de rebound kon Roy alsnog scoren. 2-0. Ook Oudewater kreeg nog een kans maar Boy bracht met een spagaat redding net voor de goallijn en er volgende direct een uitbraak. Roy liep met verdediger in zijn rug richting de goal van Oudewater. Echter de kans werd niet benut en de bal verdween naast de goal. Rust.

Na de rust kreeg Oudewater meer grip op het spel en in de 58e minuut kwam er over de linkerflank een bal voor de goal van Peter. Iedereen keek toe behalve de spits van Oudewater en met een kopbal verdween de bal achter Peter. 2-1. Maar VVSB liet zich niet uit het veld slaan. In de 67e minuut kreeg Roy in de loop een bal goed aangespeeld. Hij ging alleen op de keeper af, omspeelde de sluitpost en scoorde de 3-1. Dan denk je de buit is binnen. Roy werd nog gewisseld voor Ardy. VVSB kreeg nog een aantal goede kansen op de 4-1 en 5-1. Maar de kansen, zelfs één op één met de keeper werden niet goed benut.

Dan komen de laatste minuten en Oudewater gaf alles of niets. In de 89e minuut resulteerde dat in een strakke voorzet van de rechterkant en de bal verdween via het hoofd van de spits in de goal. 3-2. De jongens van de Bavo waren aangeslagen. In de 4e minuut van de blessuretijd werd er net buiten het strafschopgebied door Oudewater een schot gelost op de goal van Peter. Maar via een lichte aanraking van een scheenbeen van een VVSB-er was Peter verrast en werd het 3-3.

Één minuut later was er het eindsignaal. Oudewater blij en een teleurgestelde VVSB. Want met deze uitslag waren er eigenlijk twee punten weggegeven.

A.s. zaterdag gaat VVSB naar Aarlanderveen om daar tegen de nummer twee uit de competitie te spelen.

VVSB: Peter v.d. Berg, Max v.d. Boog, Jaap Aartman, Berend de Jong, Boy Jansen. Rick Koeckhoven, Koen Damen, Mike Taskin, Jelle Homan, Roy v.d. Bosch (73e Ardy de Jong), Coen v.d. Meij.