VVSB zat. 1 toont veerkracht

Wat zou VVSB zat. 1 zichzelf enorm tekortgedaan hebben, wanneer de ploeg puntloos huiswaarts had moeten keren. Behoudens het eerste kwartier is VVSB de beter voetballende ploeg, maar paal en lat voorkomen een terechte voorsprong, en wanneer jezelf niet scoort? dan sta je inderdaad tot de 83e minuut tegen een 2 – 0 achterstand aan te kijken. In die bewuste minuut schiet Coen v/d Meij de aansluitingstreffer. Drie minuten later tekent Mats Warmerdam de terechte gelijkmaker aan. In blessuretijd drobt Max v/d Boog ook nog eens een bal achter de keeper op de lat en konden de drie punten alsnog in de drijfnatte tas mee naar huis! Maar goed, er kan geleefd worden met dit gelijkspel. Zaterdag 1 toonde in ieder geval veerkracht.

Vanaf het eerste fluitsignaal is duidelijk, dat Reeuwijk VVSB het spel laat maken. Reeuwijk loert op de counter en dat gebeurt dan ook in de 10e minuut. Na een verkeerde kaats van Stefan Immerzeel wordt de bal op het middenveld opgepikt en is het de lepe Moussa Kalisse die Peter v/d Berg kansloos laat. VVSB is niet bepaald van slag. Na een prima actie van Joost Bierhuizen aan de linkerkant en dito voorzet kopt Stefan Immerzeel de bal maar net naast de goal. In de 32e minuut een venijnig schot van Jelle Homan die van de paal afketst. Ook in 42e minuut mikt Timo v/d Raadt vanuit een voorzet op de paal. In de 40e minuut moet Stefan Immerzeel er geblesseerd vanaf en wordt vervangen door Coen v/d Meij. Kort na rust moet ook Ardy de Jong vervangen worden. Voor hem komt Jasper van Stijn. Er volgen een paar omzettingen. Het spelverloop is identiek aan de 1e helft! Toch krijgt Reeuwijk rondom de 60e minuut tot 2x toe een corner toegekend. De eerste indraaiende bal wordt stijlvol door keeper Peter v/d Berg gepareerd. De volgende indraaiende corner wordt, volledig vrijstaand bij de 2e paal door een Reeuwijk-speler binnen gekopt. Het geloof in een goed resultaat ebt gelukkig niet weg. In de 83e minuut volgt een prima combinatie over de rechterkant. De inzet wordt nog de keeper gestopt, maar de afvallende bal is een prooi voor Coen v/d Meij en schiet hoog in het dak van het doel. Bal oppikken en weer snel terug voor de aftrap. In de 85e minuut is het Timo v/d Raadt die snoeihard inschiet, maar zijn inzet wordt op spectaculaire wijze verwerkt door de keeper. De druk blijft groot en is het in de 86e minuut Mats Warmerdam die een afvallende bal in een keer op zijn pantoffel neemt (zie foto). Via het been van een inglijdende verdediger ploft de bal in een boog boven de keeper in het mandje. Ontlading alom! In de lead heeft u kunnen lezen, dat VVSB nog met de volle winst naar huis kunnen gaan. Een inzet van Max v/d Boog valt op de lat en daarmee komt ook Reeuwijk alsnog met de schrik vrij!

Opstelling:

Peter v/d Berg, Max v/d Boog, Timo v/d Raadt, Tim Wijnands, Ardy de Jong (56e min. Jasper van Stijn), Jaap Aartman, Mike Taskin, Rick Koeckhoven (76e min. Mats Warmerdam), Stefan Immerzeel (40e min. Coen v/d Meij), Joost Bierhuizen en Jelle Homan.

Kijk eens naar de prachtige foto’s gemaakt door Tino Stulen. Zie FB pagina zaterdag 1.

Zaterdag 2 gaat kopje onder in de wedstrijd tegen Noordwijk 3. Een elftal waar veel ex 1e elftalspelers van Noordwijk inlopen. De formatie van Andy Otte verliest met 5 – 2! Doelpuntenmakers: Berhang Sartib en Ramon Hoek.

Volgende week zaterdag speelt VVSB zat. 1 een thuiswedstrijd tegen titelkandidaat? Aarlanderveen. De wedstrijd begint om 14.30 uur en wordt gespeeld op veld 1.

Zaterdag 2 speelt komende zaterdag weer een lastige wedstrijd en wel de uitwedstrijd tegen Quick Boys 4. Aanvang: 14.15 uur.