VVSB wint voor de tiende keer op rij

VVSB blijft de winnende vorm maar vasthouden. Via Richelo Fecunda en Leroy George ging het na 45 minuten rusten met een 1-2 voorsprong. Ian van Otterlo was vlak na rust goed voor het 3e doelpunt. Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor VVSB, maar de slotfase in Zuid-Limburg was een hectische. De Noordwijkerhouters trokken de wedstrijd over de streep en konden zo overwinning nummer 10 op een rij bijschrijven.

‘Never change a winning team’ was het motto na de zwaarbevochten pot tegen UNA. En al snel dachten de Noordwijkerhouters op voorsprong te komen. Het was echter Leroy George die zijn doelpunt afgekeurd zag worden wegens buitenspel. Toch hoefde VVSB niet lang te vrezen voor een moeilijke wedstrijd, het domineerde in de eerste helft en gaf achterin nauwelijks iets weg.

Na een kwartier voetbal stond Richelo Fecunda op de juiste plaats om een fabelachtige aanval af te ronden. Via de linkerkant waren het Danny Bakker, Ian van Otterlo en Jesse van Nieuwkerk die rond combineerde en de rechterwingback een niet te missen kans gaf. VVSB bleef de betere partij en had via Van Otterlo op 0-2 kunnen komen, maar de middenvelder zag zijn geplaatste bal net naast het doel van Groene Ster gaan.

Een van de eerste aanvallen van Groene Ster was na een half uur direct raak. Een voorzet van de linkerkant werd ongelukkig geraakt door Max Ossendrijver die de bal achter doelman Ruben Valk schoot. VVSB was niet lang van de leg, want George stond een paar minuten later klaar om de 1-2 te produceren. Diezelfde George was even later oog in oog met doelman Mark Voss minder succesvol waardoor een grotere marge voor rust uitbleef.

Na rust kwam die grotere marge er wel. Van Otterlo pikte de bal op nadat verdediger De Kleijn volledige mistastte. Doelman Voss kon niet meer voorkomen dat Van Otterlo de 1-3 scoorde. VVSB leek hierna wat gas terugnemen en Groene Ster deed dat niet. De thuisploeg kwam strijdend terug in de wedstrijd en zag via Chefrino Eind de marge weer naar één terugslinken.

De slotfase was bij tijd en wijle hectisch door de vele overtredingen en aanmerkingen op de verder prima leidende scheidsrechter Baars. Groene Ster kwam niet tot een grote kans en VVSB werd niet meer gevaarlijk uit de omschakeling.

Door de tiende overwinning op rij ligt VVSB op koers voor de tweede periodetitel. Aanstaande zondag mag de ploeg van Wilfred van Leeuwen hier een vervolg aan geven. Op het eigen Sportpark de Boekhorst komt dan Hercules op bezoek. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.

Groene Ster – VVSB 2-3: 14. Fecunda 0-1, 29. Ossendrijver (e.d) 1-1, 32. George 1-2, 49. Van Otterlo 1-3, 68. Eind 2-3.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout (71. Obi Onyeike), Max Ossendrijver, Tim de Rijk, Jelmer Vijlbrief (71. Jermano Lo Fo Sang); Lars Rauws, Danny Bakker, Ian van Otterlo; Leroy George (81. Ricardo Kuijvenhoven), Jesse van Nieuwkerk (89. Bryan Iliohan).