VVSB wint voor de beker in spektakelstuk van FC Rijnvogels

Het seizoen is weer begonnen. En hoe! VVSB en FC Rijnvogels schotelden de supporters een fraai schouwspel voor. VVSB kwam tot tweemaal toe op voorsprong door doelpunten van nieuwkomers Mounir Mounji en Victor van der Linde. FC Rijnvogels kwam steeds terug en dacht in de verlenging er met de buit vandoor te gaan. Het was Gyliano van Velzen die in de 120e minuut de gelijkmaker produceerde waardoor strafschoppen de scherprechter werden. Zeven van de veertien penalty’s werden gemist waarna het Ricardo Kuijvenhoven was die voor VVSB de winnende treffer maakte. Zo gaan de Noordwijkerhouters door naar de tweede voorronde van de KNVB Beker.

VVSB kende een bliksemstart en stond binnen 5 minuten al op voorsprong. Nieuwkomer Mounir Mounji bewees direct zijn waarde voor VVSB. Met een boogballetje verschalkte hij doelman Pim van der Plas en stond al snel de 1-0 op het scorebord. De Noordwijkerhouters speelde een prima eerste helft, maar stuitte op een fel FC Rijnvogels. Met enkele speldenprikken probeerde VVSB de tweede treffer te scoren, maar de 2-0 werd niet afgedrukt. Ook de gasten kwamen regelmatig voor het doel van VVSB, maar wisten niet tot scoren te komen.

Na de rust was het binnen een kwartier wel drie keer raak. Eerst schoot Roy van Leeuwen van dichtbij raak. Lang bleef de 1-1 niet op het bord staan, want het was opnieuw een nieuwkomer voor VVSB die scoorde. Victor van der Linde kopte uit een corner raak voor de paars-gelen en zorgde voor de 2-1. Enkele minuten later werd het alweer 2-2 door Aljereau Mercera die geheel vrijstaand kon scoren.

Een spektakelstuk was bezig, maar beide ploegen raakte steeds vermoeider. De lange bal werd een veelvuldig gebruikte techniek om toch tot aanvallen te komen. De grootste kans was voor FC Rijnvogels, maar de lat, Nicky Eekhout en Ruben Valk voorkwamen dat de gasten op voorsprong kwamen. Namens VVSB waren het Jesse van Nieuwkerk en invaller Guus Verver die konden scoren, maar dat niet lukte.

Na de officiële speeltijd stond het 2-2 en dus konden beide ploegen zich gaan opmaken voor de verlenging. FC Rijnvogels leek hierin wat fitter, niet gek gezien zij al wat langer in de voorbereiding bezig zijn. Echter hadden beide ploegen de mogelijkheden om op voorsprong te komen. Dit gebeurde pas in de tweede helft van de verlenging. Uit vrije trap van Nabil Haddadi kwam op het hoofd van Willem Schonenberg die de bal goed verlengde en voor de 2-3 zorgde.

VVSB moest hierna va banque gaan spelen en kon niet anders dan open huis houden achterin. Diverse malen was het FC Rijnvogels die de beslissing kon maken, maar dat niet deed. Het was VVSB die in de laatste minuut loon na werken ontving. Opnieuw bleek een nieuwkomer direct van waarde voor de ploeg van Wilfred van Leeuwen. Het was invaller Gyliano van Velzen die met een individuele actie de verdedigers van FC Rijnvogels passeerde en raak schoot in de lange hoek.

De adrenaline stroomde rijkelijk op Sportpark de Boekhorst waarna strafschoppen de beslissing moesten gaan brengen. FC Rijnvogels begon de serie, maar doelman Valk had de eerste poging klemvast. Ook VVSB miste de eerste strafschop, maar opnieuw hield Valk zijn doel schoon. Door de rake trap van Jermano Lo Fo Sang kwam VVSB op voorsprong, waarna beide ploegen lange tijd geen fout maakte. De beslissende strafschop van Obi Onyeike belandde op de paal en dus was er nog geen winnaar na 5 genomen penalty’s. Doelpuntenmaker Schonenberg schoot vervolgens hoog over, waarna VVSB opnieuw de kans kreeg voor de winnende. Lars Rauws zag zijn schot gered worden door doelman Pim van der Plas. De lat voorkwam dat Peer van Paassen FC Rijnvogels op voorsprong schoot. Het derde matchpoint voor VVSB was wel raak. Ricardo Kuijvenhoven schoot feilloos raak en zorgde ervoor dat VVSB dit spektakelstuk winnend wist af te sluiten.

VVSB – FC Rijnvogels 3-3 (7-6 n.s.): 4. Mounji 1-0, 50. Van Leeuwen 1-1, 57. Van der Linde 2-1, 65. Mercera 2-2, 107. Schonenberg 2-3, 120. Van Velzen 3-3.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout, Tim de Rijk (110. Luca Tarani), Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws, Victor van der Linde (63. Thomas Schaap), Ricardo Kuijvenhoven, Ian van Otterlo (77. Gyliano van Velzen); Mounir Mounji (85. Guus Verver), Jesse van Nieuwkerk (106. Obi Onyeike).