VVSB wint vierde thuiswedstrijd op rij

Na Harkemase Boys, Excelsior’31 en DVS’33 werd ook Ajax aan de zegekar op Sportpark de Boekhorst gebonden. De Noordwijkerhouters blijven hierdoor de aansluiting met de veilige plaatsen boven hen behouden. Danny Bakker was met 2 doelpunten de man van de wedstrijd.

Eindelijk had de ploeg van Wilfred van Leeuwen weer eens een paar dagen rust gehad, na het ronduit bizar zware programma van de laatste weken. En ook de supporters van VVSB hadden er zin in met een fraaie sfeeractie vanaf de tribune georganiseerd door Bavone FC.

Op het veld had VVSB de volledige controle over Ajax. Met verzorgd combinatievoetbal probeerde de paars-gelen de linies van de tegenstander te doorbreken en na 23 minuten zorgde dit voor de openingstreffer. Nicky Eekhout verzorgde met een splijtende pass van achteruit dat Danny Bakker met een voetbeweging z’n favoriete linkerbeen vrij speelde. Via de hand van doelman Virgil Deen zorgde Bakker voor de 1-0 voor VVSB.

Kansen waren er niet bijzonder veel, maar de kansen die er waren, waren er allemaal voor VVSB. Zo werd de scrimmage voor het doel van Deen niet binnen gewerkt en zag ook Enzo Huntink zijn bal net naast het doel belanden.

Na de rust kreeg VVSB de wind in de rug en profiteerde Jermano Lo-Fo-Sang hier bijna van. De energieke middenvelder van deze wedstrijd zag doelman Deen ver voor zijn doel staan en probeerde het van afstand. Het schot werd met moeite gekeerd door de terug rennende Deen.

VVSB hield de controle en het was een soort wachten op de 2-0. Die kwam er met nog zo’n 20 minuten op de klok. Uit de kluts met Youssef Blel en verdediger Stany Dankerlui kwam de bal voor de voeten van Bakker. De aanvallende middenvelder van VVSB dribbelde naar binnen en creëerde een vrije schotkans. Met een harde pegel in de korte hoek liet hij doelman Deen kansloos en gooide hij de wedstrijd in het slot.

Een zeer welkome overwinning voor de Noordwijkerhouters die nu over Ajax heen wippen op de ranglijst. Met nog zeven finales op het programma blijft de spanning nog even hangen, maar is de flow groeiende. Zaterdag wacht in Barendrecht de plaatselijke BVV voor het treffen. Aanvang is 14.30 uur.

VVSB – Ajax 2-0: 23. Bakker 1-0, 69. Bakker 2-0.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Obi Onyeike, Nicky Eekhout, Jelmer Vijlbrief; Lars Rauws, Enzo Huntink (72. Ivan Spijkstra), Jermano Lo Fo Sang (65. Wout Heemskerk); Danny Bakker (89. Tijs Knapp), Youssef Blel (89. Guus Verver), Raygivano Dompig (89. Peet van der Slot).