VVSB wint van subtopper Blauw Geel’38

In een zeer open en aantrekkelijk duel heeft VVSB de drie punten op Sportpark de Boekhorst weten te behouden. Blauw Geel’38 kwam weliswaar 2 keer op voorsprong, maar VVSB toonde veerkracht en won met 3-2. In de eerste helft was Jesse van Nieuwkerk trefzeker, in de tweede helft deed topscorer Leroy George dat 2 keer.

In een zeer aantrekkelijke eerste helft regende het kansen voor beide doelen. Zo konden de voorwaartsen van VVSB, de puike voorzet van Jermano Lo Fo Sang na één minuut niet promoveren tot doelpunt. Na ruim 5 minuten dacht Sportpark de Boekhorst dat het 1-0 werd, maar het doelpunt van Ian van Otterlo werd afgekeurd wegens buitenspel.

Ook de gasten uit Veghel lieten van zich horen en stichtte veel gevaar via Ben van den Nieuwenhof. De pijlsnelle aanvaller van Blauw Geel’38 was een plaag voor de verdediging van VVSB en zorgde met zijn snelheid ervoor dat het na een kwartier voetbal 0-1 werd. VVSB liet zich niet van de wijs brengen en ging door met kansen creëren. Zo was het Jesse van Nieuwkerk vanaf de zijkant de lat raakte.

Na 20 minuten kreeg VVSB wat het op dat moment verdiende, de gelijkmaker. Lo Fo Sang produceerde een panklare voorzet op het hoofd van Van Nieuwkerk, die zo zijn 14e van het seizoen binnen kon koppen. Toch kwam Blauw Geel’38 weer snel terug op voorsprong. Een leep balletje van Jay van Boxtel werd met een simpele voetbeweging van Dave de Meij omgezet in een 1-2 voorsprong.

De Noordwijkerhouters kregen vlak voor rust nog enkele goede kansen, maar het was telkens doelman Jordy Zielschot die een sta in de weg was. Zo was de doelman van Blauw Geel’38 de winnaar in de duels met Leroy George, Van Nieuwkerk en Richelo Fecunda.

Na de thee waren de kansen minder groot, maar bleef de druk op het doel van Blauw Geel’38 onverminderd voort duren. Toch hadden de gasten op een 1-3 voorsprong kunnen komen, ware het niet dat Jelmer Vijlbrief de bal met een sliding vlak voor de lijn kon wegwerken. Pas in de 73e minuut werd VVSB weer beloond voor het harde werk. Van Otterlo speelde de bal op George, die met een korte draaibeweging zijn linkerbeen vrij kreeg. Dat linkerbeen zorgde er met een droge schuiver voor dat VVSB weer op gelijke hoogte kwam.

Opnieuw bleef deze gelijke stand niet lang staan, maar nu in het voordeel van VVSB. Het was opnieuw een panklare voorzet van Jermano Lo Fo Sang, nu op het hoofd van George die via de binnenkant van de paal de 3-2 op het scorebord bracht.

Blauw Geel’38 kon deze slag niet meer overleven en ging onverrichte zaken terug naar het Brabantse land. VVSB gaat volgende week op paaszaterdag op bezoek bij Gemert. Op zaterdagavond wordt er om 18.00 uur afgetrapt.

VVSB – Blauw Geel’38 3-2: 12. Van den Nieuwenhof 0-1, 20. Van Nieuwkerk 1-1, 27. De Meij 1-2, 73. George 2-2, 78. George 3-2.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Nicky Eekhout, Max Ossendrijver (36. Obi Onyeike), Jelmer Vijlbrief, Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws, Tim de Rijk, Ian van Otterlo, Leroy George (90. Guus Verver), Jesse van Nieuwkerk.