VVSB wint van hoofdklasser Alphense Boys

VVSB heeft de derde overwinning in de oefenperiode gepakt. Na winstpartijen tegen de Peter Barendse Academy en Rijnsburgse Boys, werd deze keer Alphense Boys verslagen. De kersverse hoofdklasser hield lang stand, maar zag de openingstreffer vlak voor de rust binnen vallen. Jordy Zwart kopte binnen, na de rust zorgde Sven Verlaan, Guido Pauw en Loyd van der Wilden voor de 4-0 einduitslag.

Voor Alphense Boys was dit de eerste wedstrijd na de promotie in het vorige seizoen. In dat seizoen was Menno de Jong de vaste doelman van de Alphenaren. Hij maakte deze zomer de overstap naar VVSB en zag dus alweer snel zijn oude teamgenoten terug. De Jong speelde tegen zijn oude ploeg 90 minuten en hield zijn doel schoon.

Het was in de eerste helft VVSB wat de toon sloeg in de wedstrijd, de thuisploeg speelde het balletje lekker rond maar kon moeizaam tot grote kansen komen. Mooie duels werden er uitgevochten aan de zijkant van het veld door de broers Richelo (VVSB) en Raychelo (Alphense Boys) Fecunda. De gasten kwamen na 20 minuten een aantal keer goed weg. De kopballen van Frans van Niel en Jordy Zwart werden door de verdedigers van Alphense Boys van de lijn gehaald. Ook doelman Tim van der Linden, van de gasten, liet zich zien door het 1 op 1 duel met Pieter Koopman te winnen. Toch was ook hij kansloos in de slotminuut van de eerste helft op de kopbal van Zwart.

In de tweede helft kwamen na een kwartier voetbal 8 nieuwe spelers het veld in bij VVSB. Het team kreeg direct nieuw elan en gaf weer meer gas naar voren toe. Met nog 20 minuten op de klok kwam de 2-0 op het scorebord. Loyd van der Wilden gaf de bal laag voor op de inlopende spelers. De eerste die bij de bal was, was Sven Verlaan die voor zijn eerste treffer in het paars-geel zorgde.

Het verzet bij de gasten was gebroken waardoor VVSB makkelijker kon voetballen. De 3-0 kwam op naam van Guido Pauw, die handig wegdraaide bij zijn directe tegenstander en koelbloedig afrondde. Het slotakkoord was voor Van der Wilden, die na een prima voorzet van Mitchell Theuns, de 4-0 binnen kopte.

VVSB – Alphense Boys 4-0: 44. Zwart 1-0, 71. Verlaan 2-0, 78. Pauw 3-0, 83. Van der Wilden 4-0.
VVSB: De Jong, Fecunda (60. Van Pelt), Zwart, Van der Slot (60 Arroyo), Vijlbrief (60. Verlaan), Jozic (60. Theuns), Van Niel (60. El Osrouti), De Rijk (60. Lovecchio), Wijks (60. Van der Wilden), Koopman (60. Pauw), Bekooij.