VVSB wint tijdens avondje Boekhorst van Excelsior’31

Het bleek weer eens een avondje Boekhorst om niet snel te vergeten. VVSB toonde maar weer eens karakter en boog een achterstand om in de slotfase van de wedstrijd. Nadat Jayson Halman voor de gelijkmaker zorgde was het jeugdexponent Guus Verver die de Boekhorst deed ontploffen. Zijn goal zorgde voor al de broodnodige punten, waarna Youssef Blel het vonnis definitief over Excelsior’31 velde.

Met een geschorste Wilfred van Leeuwen niet op de bank van VVSB waren het assistent-trainer Bert van Duijvenbode en JO19-trainer Maarten Koop die de honneurs waarnamen. En door het moordende tempo van wedstrijden namen onder andere Danny Bakker en Enzo Huntink plaats op de bank. Ook Jayson Halman zat daar, maar hij mocht al snel de lijnen betreden. Matthieu van den Assem werd hard op de enkel geraakt en moest al binnen het kwartier het veld verlaten.

In dat eerste kwartier was het Excelsior’31 die de overhand had. Met veel diepte in het spel maakte zij het de verdedigers van VVSB flink lastig. Hielke Penterman was tot tweemaal toe gevaarlijk, maar zijn vizier stond nog niet helemaal op scherp.

Lange tijd kabbelde de wedstrijd voort zonder een al te hoog niveau. Veel slordigheid aan beide kanten zorgde ervoor dat het bij vlagen een bedenkelijk niveau had. Tien minuten voor de rust werd VVSB gevaarlijk via Youssef Blel. De spits van VVSB schoot op de benen van doelman Anthony van Zaltbommel. Niet veel later was de aanvaller de man van de assist. De voorzet van Blel belandde bij de tweede paal waar Richelo Fecunda mee was opgekomen. De back van VVSB volleerde de bal kruislings het doel in en via de paal ging die in het netje.

Na de rust kwam Excelsior’31 opnieuw sterk uit de kleedkamer. Invaller Vincent Schmidt stichtte gevaar vanaf de linkerkant en was vlak na rust de aangever op de gelijkmaker. Penterman stond vogelvrij voor het doel van VVSB en tikte simpel de 1-1 op het scorebord. Tien minuten later zorgde een bijna identieke situatie voor de voorsprong voor de gasten uit Rijssen. Het was weer Schmidt die de bal voortrekte en nu schoot Jasper Veltkamp onhoudbaar binnen.

VVSB bleef het moeilijk houden met de aanvallende intenties van de rood-witte brigade. Invaller Seppenwoolde had de 1-3 op z’n voet, maar Obi Onyeike kon met zijn voet de bal nog blokken en het doelpunt voorkomen.

Met nog een kwartier op de klok begon de storm van VVSB richting het doel van Excelsior’31. Invallers Peet van der Slot, Guus Verver en Enzo Huntink brachten de ploeg nieuwe energie en dit betaalde zich al snel uit in de gelijkmaker. Een ouderwets één-tweetje tussen Blel en Halman werd door laatstgenoemde uiterst koelbloedig afgerond. VVSB voelde dat er meer in deze wedstrijd zat en probeerde gecontroleerd door te drukken. Beide ploegen creëerde nog het een en ander, maar de tijd begon te dringen.

In de eerste minuut van de blessuretijd volmaakte Verver de ultieme jongensdroom. Na een fraaie steekbal van Bakker kon de Noordwijkerhouter om verdediger Mirko Zwiers heen en tikte de bal in de korte hoek binnen. Een vreugde-explosie vond plaats op Sportpark de Boekhorst die de 19-jarige aanvaller de winnende treffer zag produceren. In de absolute slotfase was het Youssef Blel die met zijn 10e treffer in 12 duels de bevrijdende en definitieve nekslag wist te geven.

Voor VVSB is het nu weer zaak om de boel weer fit te krijgen, zodat aanstaande zaterdag tegen DVS’33 opnieuw veel strijd op de mat gelegd kan worden. Opnieuw is De Boekhorst dan ‘the place to be’, aanvang is 15.00 uur.

VVSB – Excelsior’31 4-2: 43. Fecunda 1-0, 49. Penterman 1-1, 60. Veltkamp 1-2, 77. Halman 2-2, 90+2. Verver 3-2, 90+5. Blel 4-2.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Obi Onyeike (75. Peet van der Slot), Nicky Eekhout, Jelmer Vijlbrief; Lars Rauws (75. Guus Verver), Ivan Spijkstra, Jermano Lo Fo Sang (75. Enzo Huntink); Brooklyn van Doorneveld (60. Danny Bakker), Youssef Blel, Matthieu van den Assem (15. Jayson Halman).

Tekst: Stefan van den Burg
Archieffoto: Kees Kuijt