VVSB wint overtuigend laatste oefenwedstrijd

Met de beker en competitie voor de deur heeft VVSB de oefenperiode met overtuigende cijfers afgesloten. Eersteklasser Legmeervogels werd met 5-0 verslagen. Pieter Koopman zorgde voor de openingstreffer, waarna Tim de Rijk met 2 treffers de ruststand bepaalde. Na de thee duurde het lang maar kwamen de treffers alsnog door Frans van Niel en Vladimir Jozic. Aanstaande woensdag gaat het voor het ‘echie’. Op Sportpark de Boekhorst ontvangt VVSB dan EVV voor de 2e voorronde van de KNVB Beker.

Het was al snel duidelijk dat Legmeervogels nauwelijks een vuist kon maken tegen VVSB. Het balbezit was veelvuldig voor de thuisploeg en dat resulteerde in de 7e minuut al in een doelpunt. Pieter Koopman kapte zijn tegenstander uit en schoot hard met links binnen. VVSB voetbalde lekker door en creëerde een aantal goede mogelijkheden voor het doel van de gasten. Ook Tommy Bekooij liet zich veelvuldig zien en zag in de 22e minuut zijn schot net over het doel heen zeilen.

In de 28e minuut kreeg VVSB een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Met links draaide Tim de Rijk de bal bij de tweede paal in. De trap werd door niemand aangeraakt en krulde zo de lange hoek binnen. Vlak voor de rust zorgde De Rijk via de rebound voor de 3-0 ruststand. Na de thee kwamen er opnieuw een flink aantal nieuwe spelers het veld in. Één van hen was Guido Pauw die al snel zijn intikker afgekeurd zag worden wegens buitenspel.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd kwam het 4e doelpunt op het scorebord. De doelman van Legmeervogels schoot de bal in de voeten van Frans van Niel die van ruim 30 meter de bal in het lege doel schoot. Vlak daarna bepaalde Vladimir Jozic de eindstand op 5-0 door een vrije trap schitterend over de muur heen te schieten.

De oefenperiode zit er nu dus op. Aanstaande woensdag treft VVSB, EVV voor de KNVB Beker op het eigen Sportpark de Boekhorst. Deze wedstrijd begint om 19.30u! Bij winst heeft de equipe van Mark Schenning zich geplaatst voor de hoofdfase van deze beker. Op zaterdag volgt de eerste competitiewedstrijd. Ook deze wedstrijd wordt in Noordwijkerhout gespeeld. Tegenstander is dan promovendus De Dijk uit Amsterdam. Aanvang is 18.00u!

VVSB – Legmeervogels 5-0: 7. Koopman 1-0, 28. De Rijk 2-0, 42. De Rijk 3-0, 79. Van Niel 4-0, 84. Jozic 5-0.
VVSB: Valk (46. De Jong), Van Pelt, Van der Slot (46. Schipholt), Zwart (46. Arroyo), Vijlbrief (46. Verlaan), Jozic (46. Theuns), Van Niel (46. El Osrouti, 63. Jozic), De Rijk (70. Van Niel), Wijks (35. Van der Wilden), Koopman (46. Pauw), Bekooij (46. Lovecchio).

Tekst: Stefan van den Burg